Вирок
від 31.01.2013 по справі 0523/13303/2012
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

Справа № 1/0523/907/2012

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2012 Київський районний суд міста Донецька в складі:

головуючого судді Шликова С.П.,

за участю секретаря Савченко В.В., Клюєвої А.А., Пипко Ю.В.,

прокурора Боложук В.О.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в р. Донецьку справу за обвинуваченням:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Донецька, українця, громадянина України, з середньої освітою, не працюючого, не одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1, раніше судимого:

1) 04.04.2005 року Ворошиловським районним судом м. Донецька за ст. 186 ч.2 КК України до 4 років позбавлення волі. Постановою Торезького міського суду Донецької області від 10.11.2006 року змінено покарання на виправні роботи на 1 рік 11 місяців 17 днів,

в скоєнні злочину, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 скоїв таємне викрадання чужого майна (крадіжка).

Даний злочин вчинений ним за наступних обставин.

24 травня 2012 року о 15 годині 31 хвилин, ОСОБА_1 прибув до приміщення торгового центру «Метро - 24», розташованого за адресою: м. Донецьк, вул. Взльотна, буд. 7, та на підставі раптово виниклого умислу, направленого на таємне викрадання майна, яке належить ТОВ «Метро Кеш Енд Кері»та в подальшому звернення викраденого на свою користь, діючи умисно таємно шляхом вільного доступу викрав футболку фірми «Nike»арт. 302822 чорного кольору.

Після чого з викраденим з місця вчинення злочину зник, в подальшому викраденими розпорядившись на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «Метро Кеш Енд Кері»(код ЕДРПОУ 33632370), матеріальну шкоду на загальну суму 599 грн. 99 коп.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 винним себе в пред'явленому йому обвинуваченні визнав в повному обсязі та пояснив, що 24 травня 2012 року о 15 годині 31 хвилин, перебуваючи в торговому центрі «Метро -24», розташованому за адресою: м. Донецьк, вул. Взльотна, буд. 7, викрав футболку фірми «Nike»арт. 302822 чорного кольору, яку в подальшому в липні місяці 2012 року знаходячись на Фан -зоні в Ворошиловському районі м. Донецька обміняв на іншу у невідомого йому іноземця. У вчиненому щиросердно розкаявся.

В судовому засіданні встановлено, що підсудний та інші учасники процесу правильно розуміють зміст фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються. Судом встановлено, що відсутні сумніви у добровільності та істинності позицій підсудного. Тому враховуючи думку прокурора, підсудного, суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються.

Відповідно до здобутих доказів суд приходить до висновку, що вина підсудного ОСОБА_1 повністю доведена і його дії за ч. 1 ст. 185 КК України кваліфіковані вірно, оскільки він своїми умисними діями вчинив таємне викрадання чужого майна (крадіжку).

При обранні виду та міри покарання суд враховує характер і ступінь суспільної небезпеки скоєного злочину, обставини по справі, а також особу підсудного, що він раніше судимий, за місцем проживання характеризується задовільно.

Як обставина, що пом'якшує покарання підсудного ОСОБА_1, суд, відповідно до п.1 ч.1 ст. 66 КК України, враховує щире каяття підсудного у вчиненому.

Обставин, які б у відповідності зі ст. 67 КК України обтяжували б покарання підсудного ОСОБА_1 в ході проведення судового слідства встановлено не було.

З урахуванням викладених обставин, суд вважає необхідним і достатнім для виправлення ОСОБА_1 та попередження нових злочинів, призначити покарання у вигляді штрафу в дохід держави.

Речові докази -диск -DVD -R з записом камер внутрішнього відео спостереження ТЦ «Метро»по вул. Взльотна, 7 в Київському районі м Донецька, який знаходиться в матеріалах даної кримінальної справи -підлягає передачі ТЦ «Метро»як законному власнику.

Цивільний позов ТОВ «Метро Кеш Енд Кері»про стягнення матеріальної шкоди з ОСОБА_1 на суму 499 грн. 99 коп. - підлягає задоволенню на підставі ст.ст. 22, 23, 1166, 1167 ЦК України, оскільки визнаний підсудним і його розмір їм не заперечується.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України,-

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним за ст. 185 ч.1 КК України та призначити йому та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, а саме: 850 (вісімсот п'ятдесят) гривень в доход держави.

Зобов'язати ОСОБА_1 сплатити штраф в місячний термін з моменту набрання вироком законної сили і повідомити про сплату штрафу Київський районний суд м. Донецька шляхом надання документа про сплату штрафу.

Запобіжний захід ОСОБА_1 до вступу вироку в законну силу залишити колишню - підписку про невиїзд з постійного місця проживання.

Речові докази -диск -DVD -R з записом камер внутрішнього відео спостереження ТЦ «Метро»по вул. Взльотна, 7 в Київському районі м Донецька, який знаходиться в матеріалах даної кримінальної справи -підлягає передачі ТЦ «Метро»як законному власнику.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Метро Кеш Енд Кері»матеріальну шкоду в розмірі 499 (чотириста дев'яносто дев'ять) грн. 99 коп.

Апеляція може бути подана до Апеляційного суду Донецької області протягом п'ятнадцяти діб з моменту проголошення вироку, а засудженим - в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Суддя Київського

районного суду м. Донецька С.П. Шликов

Дата ухвалення рішення31.01.2013
Оприлюднено31.01.2013
Номер документу28961712
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —0523/13303/2012

Вирок від 31.01.2013

Кримінальне

Київський районний суд м.Донецька

Шликов С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні