Постанова
від 28.01.2009 по справі 5020-4/357-7/097
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

5020-4/357-7/097

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа № 5020-4/357-7/097

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

"28" січня 2009 р.  16:00                                                            м. Севастополь

За адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”,           м. Севастополь,   

до відповідача –Управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі,           м. Севастополь,

про визнання протиправними дій та зобов'язання здійснити дії

Суддя С. М. Альошина

при секретарі А.П. Алексєєнко

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Від позивача – Філонов О.О. –представник, клопотання № 13 від 14.10.2008 р. (у справі)

Від відповідача –Рашніков В.В. –юрисконсульт правового сектору, довіреність № 2/1288 від 30.10.2007 р. (к/копія довіреності у справі)

Суть спору:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, звернулось до господарського суду міста Севастополя із позовом до Управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі, м. Севастополь, про визнання протиправними дій відповідача щодо відмови надати позивачу дозвіл на виготовлення дублікату печатки та зобов'язання відповідача надати позивачу дозвіл на виготовлення дублікату печатки.

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі та просив їх задовольнити.

Представник відповідача у засіданні суду з позовними вимогами не погодився, зокрема, з мотивів, викладених у запереченні № 2/435 від 17.11.2008 р. на адміністративний позов, залученому до матеріалів справи у ході розгляду справи, і просив у позові відмовити у повному обсязі.

Відповідно до ст. 5 КАС України адміністративне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, дійсним  Кодексом і міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких дана Верховною Радою України.

Провадження по адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, що діє на час здійснення окремої процесуальної дії, розгляду та вирішення справи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін,      суд  -   

В С Т А Н О В И В :

Як вбачається з матеріалів справи, 23.01.2006 р. відбулись збори учасників Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, на яких було ухвалене рішення: запропонувати Жировій Н.Ф. звільнитись з посади директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко” за власним бажанням та після звільнення Жирової Н.Ф. прийняти на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко” Левковець Г.В.

03.02.2006 р. у м. Москва, Російська Федерація, були проведені збори учасників Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, згідно протоколу яких було прийнято рішення про запропонування Жировій Н.Ф. звільнитись з посади директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко” та про призначення на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко” Левковець Г.В.

За викладених обставин, 06.02.2006 р. Жировою Н.Ф. було подано заяву про звільнення її з посади директора з 06.02.2006 р., яка була задоволена, про що Товариством з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, був виданий відповідний наказ № 3 від 06.02.2006 р.

Наказом № 4 від 06.02.2006 р. Левковець Г.В. була прийнята на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко”, м. Севастополь.

25.03.2006 р. у місті Севастополі проводились збори учасників Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко”, на яких було ухвалене рішення про затвердження звільнення Жирової Н.Ф. з посади директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко” за власним бажанням з 06.02.2006 та підтверджено раніше прийняте рішення про прийняття на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю „Альфа і Ко” Левковець Г.В.

Однак, рішенням Ленінського районного суду міста Севастополя від 05.06.2006 р. у справі № 2-2787/06 були визнані незаконними вищевказані збори 03.02.2006 р. учасників ТОВ „Альфа і Ко” і скасоване ухвалене ними 03.02.2006 р. рішення.

Ухвалою Апеляційного суду міста Севастополя від 30.11.2006 р. вищезазначене рішення від 05.06.2006 р. було залишене без змін.

У зв'язку з набранням законної сили рішенням Ленінського районного суду міста Севастополя від 05.06.2006 р., згідно з наказом № 1 від 29.12.2006 р. Жирова Н.Ф. вступила на посаду директора ТОВ “Альфа і Ко” з 29.12.2006 р.

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”,                              м. Севастополь, Жирова Н.Ф. звернулася до Управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі із заявою про видачу дублікату печатки товариства у зв'язку із її втратою.

Листом № 6/154 від 26.01.2007 р. начальником Відділу організації охорони громадської безпеки Відділу громадської безпеки Управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі надана відповідь директору Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа і Ко»на вищевказану заяву, в якій Жировій Н.Ф. було відмовлено у видачі дозволу на виготовлення дублікату печатки, з посиланням на те, що печатка Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко” не втрачена, а перебуває у громадянки Левковець Г.В.

Ухвалою Нахімовського районного суду м. Севастополя від 31.01.2007 р. у справі за позовом Левковець Ганни Володимирівни, м. Севастополь, до Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, Державного реєстратора районної державної адміністрації у Нахімовському районі м. Севастополя та Відділу адміністративної служби Управління внутрішніх справ України в м. Севастополі про визнання трудового договору укладеним на невизначений термін, були вжиті заходи забезпечення позову шляхом, зокрема, заборони видачі дублікату печатки Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”.

Ухвалою Нахімовського районного суду м. Севастополя від 17.04.2008 р. провадження у вказаній справі було закрито, у зв'язку з відмовою від позову, та скасовано заходи забезпечення позову, застосовані ухвалою Нахімовського районного суду                          м. Севастополя від 31.01.2007 р.

Ухвала Нахімовського районного суду м. Севастополя від 17.04.2008 р. набрала законної сили 23.04.2008 р., про що свідчить відповідна відмітка на копії цієї ухвали, доданої позивачем до матеріалів справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України обставини, встановлені судовим рішенням в адміністративній, цивільній або господарській справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

          Згідно з випискою серії ААА № 430925 з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців керівником Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, є Жирова Наташа Федорівна.

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»№ 755-IV від 15.05.2003 р. якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Пунктом 3.1.12. Інструкції про порядок видачі міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, господарським об'єднанням та громадянам дозволів на право відкриття та функціонування штемпельно –граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів, затвердженої Наказом Міністерства Внутрішніх Справ України № 17 від 11.01.1999 р., встановлено, що у разі крадіжки, втрати печаток чи штампів керівники підприємств, установ і організацій, господарських об'єднань або громадяни зобов'язані вжити заходів задля їх розшуку, а також негайно повідомити про це органи внутрішніх справ.

Дозвіл на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів замість викрадених, загублених видається на загальних підставах після подання заяви про крадіжку, втрату, а також після опублікування в пресі повідомлення про недійсність викрадених, загублених печаток і штампів.

Печатки і штампи, виготовлені замість викрадених, втрачених, повинні мати у відбитку літеру "Д" (дублікат).

У матеріалах справи наявна копія довідки, виданої Нахімовським Районним відділом Управління МВС України в м. Севастополі, яка підтверджує факт звернення Жирової Н.Ф. по факту втрати печатки з реквізитами Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”.

Також, Товариством з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко” публікувалось оголошення щодо визнання недійсною печатки підприємства.

З викладеного вбачається, що Товариством з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”, м. Севастополь, були вжиті усі заходи, передбачені вимогами вищевказаної Інструкції про порядок видачі міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, господарським об'єднанням та громадянам дозволів на право відкриття та функціонування    штемпельно–граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів, затвердженої Наказом Міністерства Внутрішніх Справ України № 17 від 11.01.1999 р.

За таких обставин позов підлягає задоволенню повністю.

Судові витрати, понесені позивачем, підлягають стягненню на його користь з Державного бюджету м. Сімферополя у сумі 3 грн. 40 коп. на підставі ч. 1 ст. 94 КАС України.

Відповідно до ч. 4 ст. 167 КАС України у судовому засіданні проголошені тільки вступна та резолютивна частини постанови з повідомленням представників сторін про виготовлення постанови суду в повному обсязі 02.02.2009 р. о 12 годині 00 хвилин.

Постанова складена у повному обсязі та підписана 02.02.2009 р.

           У зв'язку з викладеним, керуючись ч. 1 ст. 94, ст. ст. 122, 158-163, ч. 4 ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1).      Позов задовольнити повністю.

2). Визнати протиправними дії Управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі щодо відмови надати Товариству з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко” дозвіл на виготовлення дублікату печатки.

3). Зобов'язати Управління Міністерства внутрішніх справ України в                             місті Севастополі (99011, м. Севастополь, вул. Пушкіна, 10, ідентифікаційний                        код 08673543) надати Товариству з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко” (99814,              м. Севастополь, с. Орлівка, вул. Качинське шосе, буд. 5 кв. 35, ідентифікаційний                  код 31019912) дозвіл на виготовлення дублікату печатки Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”.

          4). Стягнути з Державного бюджету України (р/р 31113095700007 у банку одержувача - Головному Управлінні Державного казначейства України у місті Севастополі, МФО 824509, ЗКПО 24035598, або з інших розрахункових рахунків) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко” (99814, м. Севастополь, с. Орлівка,                           вул. Качинське шосе, буд. 5 кв. 35, ідентифікаційний код 31019912, п/р № 26003317088001 у СФ ЗАТ КБ «Приватбанк», МФО 324935, або на інші рахунки) 3,40 грн. судового збору.

Відповідно до ст. 258 КАС України виконавчий лист буде виданий після набрання постановою господарського суду міста Севастополя законної сили, за заявою особи, на користь якої ухвалена постанова.

У разі неподання заяви про апеляційне оскарження, Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її складання в повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України.          

Якщо після подачі заяви про апеляційне оскарження, апеляційна скарга не подана, Постанова вступає в законну силу через 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова може бути оскаржена в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.   

Суддя                                                                                                 С. М. Альошина

Розсилка:

1.          Товариству з обмеженою відповідальністю “Альфа і Ко”–99814, м. Севастополь,             с. Орлівка, вул. Качинське шосе, буд. 5 кв. 35;

2. Управлінню Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі - 99011,                 м. Севастополь, вул. Пушкіна, 10.

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення28.01.2009
Оприлюднено11.02.2009
Номер документу2897312
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-4/357-7/097

Постанова від 28.01.2009

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Альошина С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні