Постанова
від 29.01.2013 по справі 3/5025/1305/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" січня 2013 р. Справа № 3/5025/1305/11

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Вибодовський О.Д., розглянувши матеріали справи

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Декорбудтрейд", м.Кам'янець-Подільський

про визнання банкрутом

Представники:

Від кредиторів: Царук О.О. - за довіреністю №109 від 11.10.2011 року.

Шпак А.П. - представник ВАТ "Агропромтехніка" за довіреністю від 04.12.2012р. №77.

Від боржника: Зюбрицький Є.В. - за довіреністю від 04.12.2012р. №170

Розпорядник майна: Герасименко І.І.

Суть:

Ухвалою господарського суду 27 липня 2011 року порушено провадження у справі №3/5025/1305/11 про банкрутство боржника -Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Декорбудтрейд", м.Кам'янець-Подільський з метою проведення керівником процедури санації.

Відкрито процедуру санації боржника його керівником та призначено керуючим санацією керівника боржника -Ковальського Ігоря Юрійовича, АДРЕСА_2. Призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Герасименко Ірину Іванівну (ліцензія серія АГ №594865 від 13.07.2011 року) АДРЕСА_1.

На адресу суду 13.11.2012р. від керуючого санацією надійшло клопотання №48 про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У поданому клопотанні керуючий санацією боржника зокрема зазначає, що за період процедури санації погіршився фінансовий стан товариства.

Платоспроможність боржника залишається негативною, продовження проведення санаційних заходів не може призвести до позитивного результату та задоволення вимог кредиторів.

Кредиторська заборгованості збільшилась на 1 млн. грн..

Не отримано прибутку якого очікували від здачі в експлуатацію спортивного комплексу, будівництво якого проводилось субпідрядними організаціями.

В зв'язку з відсутністю інвесторів будівництво об'єктів житлового фонду не проводиться.

Частково погашена дебіторська заборгованість в сумі 83 тис. грн., відбулось поповнення внесків до статутного фонду засновниками до 16 тис. грн. Погашено вимоги кредиторів в загальній сумі 3 тис. грн.

Підприємство не має можливості проведення повного погашення вимог кредиторів, покращення фінансового стану.

Виходячи з об'єктивних умов діяльності боржника та неможливістю погашення вимог кредиторів за рахунок господарської діяльності комітетом кредиторів 9 листопада 2012 року, відповідно до протоколу № 5 прийнято рішення, відповідно до п. 8 ст. 16, п. 3, п.5, ст. 21 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» звернутися до господарського суду Хмельницької області з клопотанням про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія Декорбудтрейд» призначити арбітражного керуючого Герасименко І.І. (ліцензія АГ № 594865 від 13.07.2011 р. Хмельницька обл.. АДРЕСА_1).

Ухвалою суду від 14.11.2012р. клопотання керуючого санацією призначено до розгляду в судовому засіданні.

На адресу суду 29.01.2013р. від Кам'янець-Подільської ОДПІ надійшло клопотання №1297/10/10-013 з проханням суд розгляд даної справи здійснити без участі повноважного представника Кам'янець-Подільської ОДПІ.

Розпорядник майна в судовому засіданні не заперечував, щодо призначення його ліквідатором боржника по даній справі.

Розглянувши у судовому засіданні матеріали справи, судом встановлено:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія" Декорбудтрейд", м. Кам'янець-Подільський, зареєстроване Виконавчим комітетом Кам'янець-Подільської міської ради за юридичною адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код 32629791.

Ухвалою господарського суду 27 липня 2011 року порушено провадження у справі №3/5025/1305/11 про банкрутство боржника -Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Декорбудтрейд", м.Кам'янець-Подільський з метою проведення керівником процедури санації.

Відкрито процедуру санації боржника його керівником та призначено керуючим санацією керівника боржника - Ковальського Ігоря Юрійовича, АДРЕСА_2. Призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Герасименко Ірину Іванівну (ліцензія серія АГ №594865 від 13.07.2011 року) АДРЕСА_1.

Зобов'язано керуючого санацією - керівника боржника у тридцятиденний строк з дня винесення ухвали про порушення справи про банкрутство боржника і відкриття процедури санації подати повідомлення про порушення справи про банкрутство боржника і відкриття процедури санації в офіційному друкованому органі та подати докази опублікування до господарського суду.

Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Зобов'язано керуючого санацією - керівника боржника та розпорядника майна розглянути вимоги кредиторів і скласти реєстр вимог кредиторів, письмово повідомивши про результати розгляду заявників та господарський суд. Реєстр вимог кредиторів подати до 10 вересня 2011 року.

Оголошення опубліковане в газеті „Урядовий кур'єр" №143 (4541) від 06.08.2011 року.

Ухвалою суду від 19.09.2011р. затверджено реєстр вимог кредиторів який є невід'ємною частиною даної ухвали та визнано, що вимоги кредиторів до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Декорбудтрейд", м.Кам'янець-Подільський, код ЄДРПОУ 32629791 складають загалом суму 8363285,66 грн. (вісім мільйонів триста шістдесят три тисячі двісті вісімдесят п'ять грн. 66 коп.).

На адресу суду 16.01.2012р. від розпорядника майна надійшов для розгляду та затвердження план санації боржника схвалений на засіданні комітету кредиторів, згідно протоколу №3 засідання комітету кредиторів від 12.01.2012р.

Ухвалою суду від 18.01.2012р. розгляд плану санації боржника призначено до розгляду в судовому засіданні.

Ухвалою суду від 14.03.2013р. затверджено план санації зі змінами і доповненнями Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія" Декорбудтрейд", АДРЕСА_2, код ЄДРПОУ 32629791, схвалений комітетом кредиторів згідно протоколу засідання комітету кредиторів №3 від 12.01.2012 р., який є невід'ємним додатком даної ухвали.

Пунктом 8, ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість.

Згідно п.3, п.5 ст.21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" Одночасно із звітом керуючий санацією вносить до комітету кредиторів одну з пропозицій, про прийняття рішення про дострокове припинення процедури санації у зв'язку з відновленням платоспроможності боржника, про прийняття рішення щодо припинення процедури санації і укладення мирової угоди, про звернення до господарського суду з клопотанням про продовження процедури санації, про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

За наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів приймає рішення про звернення до господарського суду з клопотанням щодо припинення процедури санації у зв'язку з виконанням плану санації і відновленням платоспроможності боржника, продовження встановленого строку процедури санації, припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення процедури санації і укладення мирової угоди.

Відповідно до ч.1 ст.22, ч.1,3 ст.24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

У постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

Ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Комітетом кредиторів 9 листопада 2012 року, відповідно до протоколу № 5 засідання комітету кредиторів ТОВ „Будівельна компанія" Декорбудтрейд" прийнято рішення звернутися до господарського суду Хмельницької області з клопотанням про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури із призначенням ліквідатором, особи, яка виконувала повноваження розпорядника майна боржника, з підстав викладених у вище згаданому клопотанні.

Таким чином, дослідивши усі матеріали справи, враховуючи рішення комітету кредиторів в сукупності з доводами керуючого санацією, відсутність достатніх активів для здійснення господарської діяльності та належним чином завершення процедури санації боржника із відновленням його платоспроможності, господарський суд приходить до висновку про необхідність припинити процедуру санації, визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника особи, яка виконувала обов'язки розпорядника майном боржника.

Ліквідатором боржника необхідно призначити арбітражного керуючого Герасименко Ірину Іванівну (ліцензія серія АГ №594865 від 13.07.2011 року) АДРЕСА_1 та припинити процедуру санації.

Керуючись ст.ст.22-25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", СУД-

постановив:

Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія" Декорбудтрейд", м. Кам'янець-Подільський, зареєстроване Виконавчим комітетом Кам'янець-Подільської міської ради за юридичною адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код 32629791.

Припинити процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія" Декорбудтрейд", м. Кам'янець-Подільський.

Розпочати ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія" Декорбудтрейд", м. Кам'янець-Подільський, зареєстроване Виконавчим комітетом Кам'янець-Подільської міської ради за юридичною адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код 32629791 на строк три місяці та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Герасименко Ірину Іванівну (ліцензія серія АГ №594865 від 13.07.2011 року) АДРЕСА_1.

Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційну процедуру, скласти ліквідаційний баланс та подати його разом із звітом господарському суду для затвердження.

Копію ухвали надіслати (рекомендованим з повідомленням): керуючому санацією - Ковальському І.Ю., АДРЕСА_2 Кам'янець-Подільської ОДПІ, м. Кам'янець-Подільський, Огієнка, 74, Державному органу з питань банкрутства, Головне Хмельницьке обласне управління статистики, Державному реєстратору Виконавчим комітетом Кам'янець-Подільської міської ради.

Суддя О.Д. Вибодовський

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення29.01.2013
Оприлюднено01.02.2013
Номер документу28973563
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/5025/1305/11

Ухвала від 19.07.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 28.02.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 13.01.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 02.09.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 04.07.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 26.06.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 19.06.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні