Постанова
від 18.01.2013 по справі 908/141/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/13/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

18.01.13 Справа № 908/141/13-г

За заявою кредитора - Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1, р/р НОМЕР_3 в філії РЦ "ПриватБанк"МФО 320649)

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "О-ВІЛ"(69095 м. Запоріжжя, вул. Дзержинського, 114, ідентифікаційний код юридичної особи 37559627, р/р №26005007614001 в АТ КБ "ТК Кредит", МФО 322830)

Суддя Юлдашев О.О.

Представники сторін:

від кредитора: не з'явився;

від боржника - не з'явився.

Розглядається заява Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (далі за текстом -ФОП ОСОБА_1.) про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "О-ВІЛ"(далі за текстом ТОВ "О-ВІЛ") на підставі ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"(далі за текстом -Закон про банкрутство).

Ухвалою господарського суду від 11.01.2013 р. заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі №908/141/13-г про банкрутство ТОВ "О-ВІЛ", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, засідання суду призначено на 18.01.2013р.

Кредитор та боржник уповноважених представників в судове засідання 18.01.2013 р. не направили, про час та місце проведення судового засідання були повідомлені відповідно до вимог законодавства (за місцезнаходженням юридичної особи боржника та кредитора згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців та наданих кредитором (заявником) у справу даних).

Справа розглядається відповідно до приписів ст. 75ГПК України - за наявними у справі матеріалами..

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Дослідивши надані документи, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Матеріалами справи підтверджено, що ФОП ОСОБА_1 (кредитор у справі) є законним держателем простого векселя за наступними реквізитами: простий вексель, серія АА 0553159, на суму 21 000,00 грн., складений 08 грудня 2011р.; зі строком платежу -- "за пред'явленням", відповідно до якого ТОВ "О - ВІЛ"має сплатити 21 000,00 грн. кредитору -ФОП ОСОБА_1

ТОВ "О - ВІЛ"взяті на себе зобов'язання не виконав, оплату за векселем не здійснив, у зв'язку із чим 14.12.2011р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_2 був опротестований вказаний вексель про неоплату проти векселедавця (ТОВ "О - ВІЛ" ), реєстровий №1685, та вчинено виконавчий напис, зареєстрований в реєстрі за № 1686.

Виконавчий напис пред'явлений Кредитором до виконання до Жовтневого ВДВС Запорізького МУЮ.

05.01.2012 р. державним виконавцем Жовтневого ВДВС Запорізького МУЮ винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачеві на підставі п.5 ст.47 Закону України "Про виконавче провадження"у зв'язку із відсутністю підприємства за місцезнаходженням.

В матеріали справи надано оригінал простого векселю, виконавчий напис нотаріуса, протест про неоплату векселя, тощо.

Наведені обставини та подані ФОП ОСОБА_1 докази підтверджують безспірність вимог кредитора.

Отже, кредитором вживались заходи щодо стягнення заборгованості, втім, борг не погашений ані у добровільному, ані у примусовому порядку через державну виконавчу службу.

Суд відзначає, що відповідно до приписів статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Отже, умовою здійснення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника за спрощеною процедурою є наявність передбачених даною нормою обставин (однієї або у сукупності) чи будь-яких інших обставин, які свідчили б про нездійснення боржником підприємницької діяльності у зв'язку з його відсутністю.

З огляду на зазначені обставини справи наявні визначені законом підстави для визнання відсутнього боржника банкрутом за спрощеною процедурою відповідно до приписів ст. 52 Закону про банкрутство.

Відповідно до ст.ст. 24, 52 Закону про банкрутство, відкриваючи ліквідаційну процедуру, суд призначає ліквідатора. Зокрема, у ч. 2 ст. 52 Закону про банкрутство визначено: господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Аналіз наведених вище норм свідчить про те, що господарський суд може призначити ліквідатором ініціюючого кредитора за його згодою або іншу особу, кандидатуру якої може запропонувати кредитор або орган з питань банкрутства. При наявності декількох кандидатур остаточне рішення з цього приводу приймає суд.

Ініціюючий кредитор не запропонував кандидатуру ліквідатора у справі.

В даному випадку суд задовольняє заяву арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича про призначення його ліквідатором банкрута (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 600780 від 14.05.2012 р., ідент. код НОМЕР_2, місце проживання: АДРЕСА_2). Вказана кандидатура відповідає вимогам ст. 3 1 Закону про банкрутство, відповідна згода арбітражного керуючого міститься в матеріалах справи .

Керуючись ст. ст. 22, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "О-ВІЛ"(69095 м. Запоріжжя, вул. Дзержинського, будинок 114, ідентифікаційний код юридичної особи 37559627) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 307472 від 03.05.2007 р., ідентифікаційний код НОМЕР_2, місце проживання: АДРЕСА_2).

Зобов'язати ліквідатора, відповідно до приписів ч. 5 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, у тому числі Фонди, податкові інспекції як за місцем реєстрації боржника на момент порушення провадження у справі, так і за місцем попередньої реєстрації. Докази повідомлення надати суду.

Кредитори в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно із Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"та за результатами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Зобов'язати ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС здійснити перевірку Товариства з обмеженою відповідальністю «О-ВІЛ» у місячний строк з дня винесення постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури і надати суду та ліквідатору результати перевірки.

Копію постанови надіслати кредитору, ліквідатору, державному реєстратору Запорізької міської ради у Жовтневому районі м. Запоріжжя, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області, ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС.

Суддя О.О. Юлдашев

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення18.01.2013
Оприлюднено01.02.2013
Номер документу29000157
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/141/13-г

Ухвала від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 19.03.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 11.01.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні