Ухвала
від 19.01.2009 по справі 5020-2/663
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

5020-2/663

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

"19" січня 2009 р. справа № 5020-2/663

За адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Севастополі

(вул. Одеська, 27, місто Севастополь, 99011)

до відповідача: Ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційна фірма „АГВА”

(вул. Гамарника, буд.12 ,кв. 4, місто Севастополь, 99003)

про сплату страхового внеску у сумі 110,08 грн.

Суддя Шевчук Н.Г.

Представники сторін:

позивача –Сінельник А.А., довіреність №68 від 14.11.2008;

відповідача –не з'явився .

СУТЬ СПОРУ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Севастополі звернулось до господарського суду міста Севастополя з адміністративним позовом до ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційна фірма „АГВА” про сплату страхового внеску у сумі 110,08 грн.

            Відповідач явку повноважного представника у судове засідання не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, за адресою, вказаною у позовній заяві.

Відповідно до статті 21 Господарського процесуального кодексу України  сторонами в судовому процесі –позивачами і відповідачами –можуть бути підприємства та організації, зазначені у статті 1 вказаного Кодексу.

           Згідно статті 1 Господарського процесуального кодексу України підприємства,  установи,  організації, інші юридичні особи (у тому  числі  іноземні),  громадяни,  які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули   статусу суб'єкта підприємницької  діяльності  (далі  - підприємства  та   організації),  мають  право   звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх  порушених  або  оспорюваних прав   і  охоронюваних  законом  інтересів,  а  також  для вжиття передбачених  цим  Кодексом  заходів,  спрямованих  на запобігання правопорушенням.

          Згідно частини четвертої статті 91 Цивільного кодексу України цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

           Згідно частини другої статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

           Відповідно до частин першої та сьомої Господарського процесуального кодексу України

припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

           Скасування державної реєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарювання вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності.

          Рішенням господарського суду міста Севастополя від 21.04.2008 по справі №5020-4/077, яке набрало законної сили 01.05.2008, припинено юридичну особу відповідача товариство з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційна фірма „АГВА”  (ЄДРПОУ 20730396).

Таким чином відповідач –ліквідаційна комісія товариства з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційної фірми „АГВА” не є правоздатним, оскільки його юридичну особу припинено.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Беручи до уваги викладене та керуючись пунктом 1 частини першої статті 157, статтями 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Провадження в адміністративній справі № 5020-2/663 за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Севастополі до ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю „Виробничо-комерційної фірми „АГАВА” про сплату страхового внеску у сумі 110,08 грн.  закрити.

Відповідно до частин другої та четвертої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі протягом 5 днів з дня проголошення ухвали і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги з подачею її копії до апеляційної інстанції, або в порядку частини п'ятої цієї статті шляхом подачі апеляційної скарги  без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, ухвала набирає законної сили після закінчення цього строку.

       Суддя                                                                                                            Н.Г.Шевчук

     

Дата ухвалення рішення19.01.2009
Оприлюднено11.02.2009
Номер документу2900581
СудочинствоГосподарське
Сутьсплату страхового внеску у сумі 110,08 грн.

Судовий реєстр по справі —5020-2/663

Ухвала від 19.01.2009

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні