Постанова
від 23.11.2006 по справі па-9/218
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-9/218

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2006 р.   Справа № ПА-9/218   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі  колегії суддів: судді Фанди Оксани Михайлівни  та при секретарі судового засідання  Олейняш Еліни Михайлівни  розглянувши матеріали справи  за позовом  Прокурора Коломийського району м. Коломия, пр. Відродження, 55 в інтересах держави - державної податкової адміністрації України в особі Коломийської об"єднаної державної податкової інспекції,  вул. Б.Хмельницького,3, м. Коломия, Івано-Франківська область, 78200

 до відповідача  Спільного  українсько-нідерландського  підприємства  Товариства з обмеженою відповідальністю  "Фелікс",   вул. Грушевського, 2  б, с. Матеївці,  Коломийський  район,  Івано-Франківська область,78200

про стягнення коштів в сумі 3 891, 53 грн.

      

За участю представників сторін :

Від позивача:  Пона Василь Дмитрович - головний  державний податковий інспектор юридичного відділу, ( довіреність  б/н   від  30.08.06 року)      ,

Від відповідача та прокуратури представники не з'явилися.

Встановив :    Подано  вимогу про стягнення податкового боргу  за рахунок активів боржника в сумі  3891, 53  грн в тому числі   474, 42 грн. боргу по земельному податку , 468, 74 грн.  боргу по сплаті  податку з доходів фізичних осіб , 2921, 33 грн. - пені  

                 Прокуратура представника в судове засідання не направила .

          Відповідач не з'явився в судове засідання,  заперечень на позов не  навів, за таких обставин відповідно до ст.128  КАСУ справа розглядається за відсутності представника відповідача, якого було належним чином повідомлено про час і місце розгляду справи , докази чого наявні в матеріалах справи.

          Представник  позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши   представника   позивача, суд встановив,  що згідно поданої в справу  довідки про стан розрахунків з бюджетом    податковий борг  відповідача  станом на  12.09.2006р. становить    по земельному податку  492, 07 грн. в тому числі 17, 65 грн. - пені , по податку з доходів фізичних осіб  3372, 42 грн. в тому числі 2903, 68 грн. - пені

          Ухвалою суду від 24.10.2006р.  позивача було зобов"язано подати  детальний розрахунок  податкового боргу . На виконання вимог вказаної ухвали позивачем  подано  розрахунок податкового боргу на суму 2336, 05   грн. а саме     по   податку з  доходів фізичних осіб  в сумі 2336, 05 грн.  в тому  числі пеня 2012, 90 грн.  Заборгованость по земельному податку відсутня у зв"язку із сплатою .

Наявність податкового боргу  відповідача в сумі 2336 , 05 грн.  підтверджується  розрахунком    та    виписками з   облікової картки відповідача , довідкою про проведення перевірки     та іншими матеріалами справи.

                    Податковим боргом  в розумінні п. 1.3 ст. 1 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” /далі Закону/ є податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному або судовому порядку, але не сплачене  у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

          Податковий борг відповідача виник внаслідок невчасної сплати до бюджету платежів, що є узгодженою сумою  податкового зобов"язання  в розумінні статті 5 зазначеного вище Закону.

          Відовідно до п.п. 3.1.1 ст. 3  вказаного Закону, активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу  виключно за рішенням  суду. Активами платника податків в розумінні п.1.7 ст. 1 вказаного закону є  кошти, а також матеріальні та нематеріальні цінності, що належать юридичній особі або фізичній особі за правом власності або повного господарського відання.

          Доказів виконання зобов'язання щодо сплати  податкового  боргу   розмірі 2336, 05  грн.  відповідач не подав, доводи ДПІ про наявність  податкового боргу  не спростував.  

          За таких обставин позовні вимоги щодо стягнення податкового боргу за рахунок активів боржника  слід задоволити в частині стягнення податкового боргу в сумі 2336, 05  грн.

          В решті провадження слід закрити , оскільки  відповідачем сплачено земельний податок , таку сплату суд розцінює як примирення сторін.

          Відповідно  до п.4ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України  у  справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а  відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.124 Конституції України, Законом України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»,  94,  157 , 160, 163 , 167 , 254 Кодексом  адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити частково.

Стягнути  за рахунок активів       Спільного  українсько-нідерландського  підприємства  Товариства з обмеженою відповідальністю  "Фелікс",   вул. Грушевського, 2  б, с. Матеївці,  Коломийський  район,  код 31106486   в дохід державного та місцевого бюджетів   -  2336, 05   грн. . податкового боргу.

В решті позову  провадження закрити.

На постанову господарського суду, яка не набрала законної сили, сторони мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор апеляційне подання протягом десяти днів з дня прийняття (підписання) постанови через місцевий господарський суд.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі .

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

   Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили за заявою сторони, на користь якої ухвалено постанову.

 

 

Суддя                                                            Фанда Оксана Михайлівна

                                                            

                                         Постанова складена в повному обсязі 27.11.2006р.

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

27.11.2006р.  Кіндрат Галина Романівна  

 

                                                            

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.11.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу290105
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-9/218

Постанова від 03.10.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

Постанова від 23.11.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні