Ухвала
від 16.01.2009 по справі 52/9-18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

52/9-18

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про  повернення  заяви про порушення справи про банкрутство

          

        16.01.2009р. №

Суддя  Паламарчук В.В.,

Розглянувши документи

за  заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційне підприємство "Профіт плюс", 36003, м. Полтава, вул. Жовтнева, будинок 43, квартира 611, ідентифікаційний код 31495393

про визнання банкрутом

встановив: заявник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Комерційне підприємство "Профіт плюс" (36003, м. Полтава, вул. Жовтнева, будинок 43, квартира 611, ідентифікаційний код 31495393) -  звернувся до Господарського суду Полтавської області із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

          У відповідності до ч. 1 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

          Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105 Цивільного кодексу України, комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк з'явлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи.

          Комісія вживає усіх можливих заходів щодо виявлення кредиторів, а також письмово повідомляє їх про припинення юридичної особи.          

          Згідно з вимогами ч.ч. 3,4 ст. 60 Господарського кодексу України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання,  ліквідаційна комісія або інший орган, який проводить ліквідацію суб'єкта господарювання, вміщує в друкованих органах відповідно до закону повідомлення про його ліквідацію та про порядок і строки заяви кредиторами претензій, а явних (відомих) кредиторів повідомляє персонально у письмовій формі у встановлені цим Кодексом чи спеціальним законом строки.

          Одночасно ліквідаційна комісія вживає необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості суб'єкта господарювання, який ліквідується, та виявлення вимог кредиторів, з письмовим повідомленням кожного з них про ліквідацію суб'єкта господарювання.

          Крім того, у заяві про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційне підприємство "Профіт плюс" відсутні відомості про те, чи повідомлявся орган державної податкової служби про ліквідацію вказаного підприємства у встановленому законом порядку.

          Як вбачається з матеріалів справи, в заяві Голови ліквідаційної комісії про порушення справи про банкрутство відсутні посилання на факти: повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію  підприємства у встановленому законом порядку,  а також відсутні докази розміщення в друкованих засобах масової інформації повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї  ( з копії оголошення, яка додана до матеріалів справи неможливо визначити інформацію, про припинення даного підприємства, порядок і строк заявлення кредиторами вимог), відсутні докази письмового повідомлення кредиторів про припинення юридичної особи, які необхідні для належного з'ясування кредиторів відповідно до норм Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України.

          Вказані обставини, виходячи з вимог Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", повинні бути в наявності та з'ясовані на момент порушення справи про банкрутство за спрощеною процедурою.

Керуючись ст. 9 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд, -

                                                             УХВАЛИВ:

Повернути заяву про порушення справи про банкрутство без розгляду.

     

           Додаток: заява про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи.

                                                            

                                     

          Суддя                                                                      Паламарчук В.В.

          Роз'яснити заявнику, що повернення  заяви про порушення справи про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущенного порушення.

Дата ухвалення рішення16.01.2009
Оприлюднено11.02.2009
Номер документу2902136
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —52/9-18

Ухвала від 16.01.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні