Постанова
від 14.11.2012 по справі 1170/2а-3448/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 листопада 2012 року Справа № 1170/2а-3448/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Жука Р.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовомУправління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді доТовариства з обмеженою відповідальністю «АЙ.ТІ.ДЖІ.БІО» простягнення заборгованості, - ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді звернулося з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «АЙ.ТІ.ДЖІ.БІО»про стягнення заборгованості по єдиному соціальному внеску в сумі 670,50 грн.

Згідно із п.2 ч.5 ст.183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається за місцезнаходженням відповідача.

Суд, розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог ст. 183-2 КАС України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі -прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, кореспонденція направлена за адресою зазначеною в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (25002, Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. Поповича, 7-В) повернулася до суду з відміткою «за закінченням терміну зберігання»(а.с.20).

Крім того, суд вважає, що незнаходження підприємства чи організації за адресою вказаною в Єдиному реєстрі підприємств та організацій України без внесення відповідних змін до Реєстру є відмовою від отримання повістки, а тому відповідно до ст. 37 КАС України відповідач вважається таким, що його повідомлено про дату, час та місце судового засідання.

За таких обставин суд прийшов до висновку, що було здійснено всі заходи для реалізації відповідачем права судового захисту своїх прав та інтересів.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований в УПФ України в м. Кіровограді як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (а.с. 6).

Відповідно до п.1 ч. 1 ст.4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування ТОВ «АЙ.ТІ.ДЖІ.БІО»є платником єдиного внеску.

Згідно ч.2 статті 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»(далі Закон України № 2464 -VI) платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Відповідно до ч.8 ст.9 цього ж Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Суми єдиного внеску своєчасно не нараховані та/або не сплачені у строки, встановлені цим Законом, обчислені територіальними органами Пенсійного фонду України у випадках передбачених цим Законом, вважаються (недоїмкою).

Товариство подавало звіти до управління та самостійно декларувало суми єдиного соціального внеску за період 01.05.2012 року по 30.06.2012 року (а.с. 7-10).

Частиною 4 ст.25 Закону України №2464 передбачено, що територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного внеску узгоджує її з органом Пенсійного фонду в порядку, встановленому Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики.

У разі якщо згоди з органом Пенсійного фонду не досягнуто, платник єдиного внеску зобов'язаний сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею протягом десяти робочих днів з дня надходження рішення відповідного органу Пенсійного фонду або оскаржити вимогу до органу Пенсійного фонду вищого рівня чи в судовому порядку.

У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки.

У випадках, зазначених в абзаці шостому цієї частини, територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Судом встановлено, що за ТОВ «АЙ.ТІ.ДЖІ.БІО»рахується недоїмка у розмірі 670,50 грн. яка виникла за період з 01.05.2012 по 30.06.2012 р.

Управлінням виносились вимоги про сплату боргу від 04.07.2012 року № Ю-571У та від 03.08.2012 року № Ю-616У (а.с. 12,15).

Дані вимоги були вручені відповідачу у встановленому Законом порядку (а.с. 11,14) та у встановлений Законом строк не оскаржувались.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими і заявленими згідно чинного законодавства, а тому адміністративний позов підлягає задоволенню повністю.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем -фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсненні позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 159 -163, 167, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «АЙ.ТІ.ДЖІ.БІО»(код 34448676) суму боргу по єдиному соціальному внеску 670 (шістсот сімдесят) грн. 50 коп., з яких: 611 (шістсот одинадцять) грн. 43 коп. на рахунок 37190023001101 МФО 823016 ГУДКУ у Кіровоградській області, 59 (п'ятдесят дев'ять) грн. 07 коп. на рахунок 37196083001101 МФО 823016 ГУДКУ у Кіровоградській області, на користь управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді.

Судові витрати віднести на рахунок Державного бюджету України.

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження виконується негайно.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Р.В. Жук

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.11.2012
Оприлюднено05.02.2013
Номер документу29042998
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-3448/12

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 22.06.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 26.01.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 17.01.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Постанова від 14.11.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні