Постанова
від 30.11.2006 по справі па-15/324
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-15/324

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 листопада 2006 р.   Справа № ПА-15/324   

          Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Деделюка Б.В.,

при секретарі судового засідання: Суфрищук Л.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом:  Прокурора Богородчанського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Богородчанському районі,  вул.Шевченка, 64, смт. Богородчани, 77700

до відповідача:  Приватного підприємства "Пік-Буд",  вул.Українська, 636, А, 1, с.Горохолино, Івано-Франківська область

за участю представників сторін:

від позивача: Захарко В.Д. - юрист, довіреність №2975/06 від 04.10.06

від відповідача: представники не з"явилися

       Представнику позивача роз”яснено права та обов”язки передбачені ст.ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України. Згідно поданого позивачем клопотання, відповідно до п.2-1 розділу 7 «Прикінцеві та перехідні  положення»Кодексу адміністративного судочинства України, технічна фіксація судового процесу не здійснюється. Відводу складу суду не заявлено.    

                                                                   встановив:

Прокурор Богородчанського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Богородчанському районі звернувся в суд з позовом  до Приватного підприємства "Пік-Буд", про стягнення  1882 грн.58 коп. заборгованості із сплати страхових внесків.

Представник позивача та прокурор в попередньому судовому засіданні позовні вимоги підтвердили.  

Відповідач в  попереднє судове засідання не з”явився, вимоги суду, вказані в ухвалі від 02.11.2006 року  не виконав, зокрема: заперечення на позов та документи, які підтверджують їх  суду не подав. Письмових пояснень, щодо причин невиконання вимог ухвали, суду не направив.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення та доводи представника позивача, суд  вважає, що позов слід задоволити, виходячи з наступного.

          Приватне підприємство "Пік-Буд" є суб'єктом підприємницької діяльності –юридичною особою, яку  включено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та присвоєно ідентифікаційний код 34083488 Підприємство зареєстровано  управлінням Пенсійного фонду в Богородчанському районі та згідно Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” воно являється  платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

          Законом України «Про збір на обов'язкове пенсійне страхування» встановлено, що підприємства всіх форм власності сплачують обов»язкові страхові збори ПФУ в розмірі 32% від фонду  оплати  праці  та 1-2%  від  працюючого,  протягом          20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

   Проведеною заявником  перевіркою своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати збору на обов»язкове державне пенсійне страхування, інших платежів  встановлено, що за  відповідачем  станом  за період з серпня по вересень 2006 року рахується борг перед Пенсійним Фондом України по сплаті внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування  в сумі 1882 грн.56 коп., що і становить ціну позову.

          Вищевказаний факт підтверджується поданим позивачем  розрахунком суми заборгованості по несплаті  внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування, що підлягають  сплаті та узгодженою звітністю поданою відповідачем до Пенсійного фонду.

     За таких обставин, станом на час розгляду справи загальна заборгованість відповідача перед Пенсійним фондом України становить 1882 грн.56 коп.

        Відповідачем доводи позивача не спростовані, доказів сплати заборгованості суду не подано.

             Виходячи з викладеного, суд вважає вимоги позивача  обгрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню          

          На підставі викладеного, у відповідності до  ст.124 Конституції України, керуючись Законом України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування», ЗаконуУкораїни "Про збір на обов»язкове державне пенсійне страхування», ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити повністю.

Стягнути з Приватного підприємства "Пік-Буд",  вул.Українська, 636, А, 1, с.Горохолино, Івано-Франківська область, ідентифікаційний код  34083488 на користь  Пенсійного фонду України в Богородчанському районі,  вул.Шевченка, 64, смт. Богородчани, 77700  ідентифікаційний код  20551073 -  1882 грн.56 коп. заборгованості, яка виникла за період з серпня по вересень 2006 року.

          Відповідно до ст. 258 КАС України, за заявою сторони на користь якої задоволено позов, видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

          На постанову  сторони мають право подати  заяву про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі- з дня складення в повному обсязі.

          Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через місцевий господарський суд.  

   

 

Суддя                                                            Деделюк Борис Васильович

                   

          

                 Виготовлено в АС "Діловодство суду"

                


Вінтоняк Оксана Іванівна  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення30.11.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу292289
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-15/324

Постанова від 30.11.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні