Постанова
від 04.02.2013 по справі 811/250/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 лютого 2013 року Справа № 811/250/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Пасічника Ю.П., за участю секретаря Побочій О.В. та представників:

Представника позивача: Горшельова С.О.

Представника відповідача: участі не брав;

розглянув адміністративну справу

за позовомОлександрійського міськрайонного центру зайнятості в Кіровоградській області доКомунального закладу «Олександрійський наркологічний диспансер» простягнення заборгованості, - ВСТАНОВИВ: Олександрійський міськрайонний центр зайнятості в Кіровоградській області звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до комунального закладу «Олександрійський наркологічний диспансер» про стягнення заборгованості - допомоги по безробіттю в розмірі 5074,32 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що позивач надавав фінансову допомогу по безробіттю громадянці ?ОСОБА_2 з 21 травня 2012 року по 14 листопада 2012 року, яка була звільнена з Комунального закладу «Олександрійський наркологічний диспансер» та зареєструвалася як безробітна в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості, а в подальшому, рішенням суду була поновлена на роботі, а тому, в силу положень ст. 35 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», відповідач, як роботодавець зобов'язаний відшкодувати витрати позивача на виплату допомоги по безробіттю.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримав у повному обсязі та просив суд задовольнити позовні вимоги у повністю.

Відповідач належним чином повідомлений в судове засідання не з'явився, жодних доказів, заяв, клопотань чи заперечень не надав.

Розгляд справи здійснено за наявними в матеріалах справи документами.

В судовому засіданні 04.02.2013 року на підставі ст. 160 КАС України було проголошено вступну та резолютивну частину постанови. Складення постанови в повному обсязі відкладено до 09.02.2013 року.

Розглянувши долучені до справи документи і матеріали, заслухавши пояснення представників позивача, відповідача, третіх осіб, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, адміністративний суд приходить до наступних висновків.

Громадянка ОСОБА_2 була звільнена з комунального закладу «Олександрійський наркологічний центр» в якому працювала на посаді молодшої медичної сестри, тому 14 травня 2012 року була зареєстрована в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості як безробітна внаслідок звільнення, що підтверджується персональною карткою (а.с.4).

За період протягом якого ОСОБА_2 перебувала на обліку в центрі зайнятості, вона отримувала фінансову допомогу по безробіттю згідно довідки (а.с.12), загальна сума отриманих коштів становить 5074,32 грн.

Відповідно ч.1 ст.8 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (далі - Закон) - Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) створюється для управління страхуванням на випадок безробіття, акумуляції страхових внесків, контролю за використанням коштів, виплати забезпечення та надання соціальних послуг, здійснення інших функцій згідно із цим Законом і статутом Фонду.

Згідно ч.1 ст. 14 Закону державний нагляд у сфері страхування на випадок безробіття здійснюють центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах трудових відносин, соціального захисту населення, здійснює державний нагляд у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у частині забезпечення відповідності чинному законодавству рішень правління Фонду, у тому числі погодження структури органів цього Фонду, граничної чисельності працівників, схем їх посадових окладів, видатків на адміністративно-господарські витрати Фонду.

Судом встановлено, що громадянка ОСОБА_2 оскаржувала своє звільнення в судовому порядку, в матеріалах справах міститься копія рішення Апеляційного суду Кіровоградської області, яким її поновлено на посаді молодшої медичної сестри буфетниці наркологічного стаціонарного відділення з 07 травня 2012 року, цим же рішенням присуджено стягнути з комунального закладу «Олександрійський наркологічний диспансер» на користь ОСОБА_2 середню заробітну плату за час вимушеного прогулу в сумі 9273,00 грн. без врахування податків та обов'язкових платежів. (а.с.13).

Рішення суду виконано, громадянку ОСОБА_2 поновлено на посаді наказом від 15.11.2012 року №72-К (а.с.10).

Згідно ч.4 ст. 35 Закону з роботодавця утримуються сума виплаченого забезпечення та вартості наданих соціальних послуг безробітному у разі поновлення його на роботі за рішенням суду.

На виконання вказаної норми позивачем було сформовано претензію про сплату виплаченої допомоги в сумі 5074,32 грн. в добровільному порядку. Відповідач вимоги претензії не виконав, суму боргу в добровільному порядку не погашено, що і стало підставою звернення до суду з вимогою про стягнення заборгованості.

Згідно ст.39 Закону спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються в судовому порядку.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 17, 86, 94, 158, 163-165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з комунального закладу «Олександрійський наркологічний диспансер» р/р25412616 в АППБ «Аваль», код банку 13762450, код ЄДРПОУ 03092540, на користь Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Кіровоградської області, р/р 37171303901014, МФО 823016 код 23095859 в Олександрійському УДКСУ суму в розмірі 5074,32 грн. - як допомога по безробіттю.

Постанова суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 254 КАС України.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі, протягом десяти днів з дня проголошення постанови суду, апеляційної скарги через Кіровоградській окружний адміністративний суд, з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови складено 05.02.2013 р.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. Пасічник

Дата ухвалення рішення04.02.2013
Оприлюднено15.02.2013
Номер документу29278414
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/250/13-а

Постанова від 04.02.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 23.01.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Постанова від 04.02.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні