Ухвала
від 14.02.2013 по справі 45/216б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

14.02.13 р. Справа № 45/216б

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозахист Донбас», м.Красноармійськ

до боржника Селянського (фермерського) господарства «Флора», с.Піски, Ясинуватський район

арбітражний керуючий Кінішенко М.В.

про банкрутство

Суддя Лейба М.О.

Представники:

від кредиторів: не з'явилися

від боржника: не з'явився

арбітражний керуючий: Кінішенко М.В.

Ухвалою від 22.10.10 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозахист Донбас», м.Красноармійськ господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Селянського (фермерського) господарства «Флора», с.Піски, Ясинуватський район, внаслідок фінансової неспроможності.

Постановою суду від 27.04.11 боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначений арбітражний керуючий Манжур О.Ю.

Ухвалою суду від 09.11.11 призначений новий ліквідатор боржника - арбітражний керуючий Кінішенко М.В. та встановлений строк ліквідаційної процедури до 09.02.12.

Автоматизованою системою «Документообіг суду» справу передано на розгляд судді Лейбі М.О.

Ухвалою суду від 19.03.12 строк ліквідаційної процедури продовжений до 09.06.12.

До господарського суду Донецької області 10.10.12 надійшло клопотання голови комітету кредиторів від 20.09.12 №20/09-2 про продовження строку ліквідаційної процедури Селянського (фермерського) господарства «Флора», с.Піски, Ясинуватський район на 3 місяці. До клопотання доданий протокол №3 засідання комітету кредиторів від 20.09.12.

Ухвалою суду від 15.10.12 надане клопотання призначено до розгляду в судовому засіданні на 31.10.12 та ліквідатора зобов'язано надати додаткові документи.

Ухвалою суду від 31.10.12 у зв'язку з виниклою необхідністю розгляд справи відкладений на 20.11.12.

Ухвалою суду від 20.11.12 розгляд справи відкладений на 29.01.13 та строк ліквідаційної процедури продовжений до дня судового засідання - 29.01.13.

28.01.13 за результатами проведення ліквідаційної процедури відповідно до ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатором до господарського суду наданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Селянського (фермерського) господарства «Флора» станом на 10.01.13 з доданими документами.

Ухвалою суду від 29.01.13 у зв'язку з виниклою необхідністю розгляд справи відкладений на 12.02.13.

В доповнення до поданого звіту, 12.02.13 ліквідатором до господарського суду наданий супровідний лист «про долучення до матеріалів справи додаткових документів».

Надані документи долученні до матеріалі справи.

Відповідно до ч.1 п.11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.11, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури».

Приймаючи рішення щодо затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, застосуванню підлягають норми Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 30.06.99, оскільки ліквідаційну процедуру відносно Селянського (фермерського) господарства «Флора» відкрито 27.04.11, тобто до набрання чинності новою редакцією Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Господарський суд, розглянувши в судовому засіданні 12.02.13 дані звіту та ліквідаційного балансу, а також додані до них документи, перевіривши наявні матеріали справи, заслухавши пояснення та доводи ліквідатора, встановив:

Згідно ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання йог банкрутом» ліквідатор з дня свого призначення здійснює ряд повноважень, зокрема, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, тощо.

Відповідно до ст.31 вказаного Закону при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

За змістом ч.1 ст.32 вищезазначеного Закону після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

В порядку ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання йог банкрутом» ліквідатором Селянського (фермерського) господарства «Флора» надано звіт по ліквідації підприємства банкрута та ліквідаційний баланс станом на 10.01.13.

Із вказаного звіту та доданих до нього документів вбачається наступне.

На виконання вимог постанови суду від 27.04.11 здійснено оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (газета «Урядовий кур'єр» №98 (4496) від 01.06.11)). За результатами перебігу встановленого законом строку для подання грошових вимог з заявою про визнання кредиторських вимог звернулася Ясинуватська ОДПІ. Вимоги вказаного кредитора визнані ліквідатором та включені до реєстру вимог кредиторів у заявленій сумі.

З метою встановлення майна та майнових активів, належних підприємству-банкрута проведено інвентаризацію майна боржника та направлені відповідні запити до органів реєстрації прав володіння майном.

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс свідчать про відсутність у банкрута оборотних засобів для ведення господарської діяльності, своєчасного погашення грошових зобов'язань, відсутність можливості відновити платоспроможність з причини відсутності будь-якого майна, що підтверджується довідкою КП «Бюро технічної інвентаризації Ясинуватської міської ради» від 28.01.11 №01-11/155 про відсутність нерухомого майна, довідкою ВРЕВ м. Ясинувата при УДАІ ГУМВС України в Донецькій області від 01.02.11 №9/22.72 щодо відсутності зареєстрованих за банкрутом транспортних засобів, довідкою Територіального управління Держгірпромнагляду у Донецькій області від 05.11.12 №1/1-1996 про відсутність зареєстрованих за банкрутом технологічних транспортних засобів. Земельних ділянок за банкрутом на праві власності не зареєстровано, про що свідчить лист відділу держкомзему у Ясинуватському районі Донецької області від 16.11.12 №1578.

Згідно листа Ясинуватської ОДПІ від 16.12.11 №16531/10/29-013 за боржником обліковуються розрахункові рахунки в банківських установах. Таким чином, в результаті здійснених заходів щодо виявлення майна банкрута, ліквідатором встановлено, що активи боржника складаються з грошових коштів в сумі 38,67грн, виявлених на розрахункових рахунках банкрута в банківських установах. За поясненнями ліквідатора, наданими в судовому засіданні, виявлені на розрахункових рахунках банкрута грошові кошти не були включені до складу ліквідаційної маси, оскільки вартість витрат на переоформлення банківських рахунків на Селянське (фермерське) господарство «Флора» більше наявних на цих рахунках коштів.

Будь-які інші майнові активі боржника, що підлягають включенню до ліквідаційної маси не виявлені.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатором складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в сумі 722617,24грн.

Вимог кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати за три місяці роботи, що передують порушенню справи про банкрутство чи припиненню трудових відносин у разі звільнення працівника до порушення справи про банкрутство не встановлено. Вимог кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян також не встановлено.

У зв'язку з недостатністю майнових активів боржника кредиторські вимоги залишилися не задоволеними і вважаються погашеними відповідно до приписів п.6 ст.31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Документи довгострокового зберігання передані до архівної установи - ТОВ РК «Економічний та правовий консалтинг» (83055, м. Донецьк, пр. Комсомольський, буд. 8) на підставі договору про надання послуг №07-13 від 07.02.13.

Комітетом кредиторів на засіданні 10.01.13 прийнято рішення клопотати перед господарським судом Донецької області про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута Селянського (фермерського) господарства «Флора».

Зауважень та заперечень стосовно проведення ліквідаційної процедури до суду не надходило.

Враховуючи викладене, за результатами розгляду в судовому засіданні звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу суд дійшов висновку, що ліквідатором відповідно до ст.ст.22-34 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», виконані усі необхідні дії по ліквідації банкрута: вжито всіх заходів спрямованих на пошук, виявлення, повернення майна боржника, здійснено запити щодо виявлення майнових активів до спеціалізованих державних установ, які здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна.

В силу п.2 ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

З огляду на викладене суд приймає ухвалу про ліквідацію боржника.

Відповідно до ч.5 ст.39 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Керуючись ч.1 ст.5, ст.ст.22-32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.92 №2343-XII (в редакції Закону від 30.06.99 №784-XIV), ч.1 п.11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.11, ст.39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст.ст.4-1, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Селянського (фермерського) господарства «Флора» (код ЄДРПОУ 23774313), що зареєстроване за адресою: 86053, Донецька область, Ясинуватський район, с.Піски, вул. Стадіонна, буд.7, кв.30).

Ліквідувати юридичну особу - Селянське (фермерське) господарство «Флора», с. Піски, Ясинуватський район, Донецька область

Провадження по справі №45/216Б припинити.

Копію ухвали направити органу, який здійснив державну реєстрацію банкрута, органу державної статистики для виключення підприємства - банкрута з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, власнику, органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута, державному реєстратору та органу ДВС.

Суддя Лейба М.О.

Вик тел.

Надруковано примірників - :

господарському суду Донецької області - ,

сторонам - ,

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення14.02.2013
Оприлюднено15.02.2013
Номер документу29341889
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/216б

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 31.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 29.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні