Ухвала
від 14.02.2013 по справі 904/1063/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14.02.13р. Справа № 904/1063/13-г

За заявою Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

про видачу виконавчого документу на виконання рішення третейського суду

у третейській справі

за позовом Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" м. Кривий Ріг

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" м. Київ

про стягнення 21 428,61 грн.

Суддя Красота О.І.

Представники:

від позивача: Акімова М.Д., дов. від 02.01.2013 року №52/12

від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Публічне акціонерне товариство "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (далі-Позивач) звернулося до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про видачу виконавчого документу (наказу) на виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 28.09.2012 року про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" на користь Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" 21 768,61 грн., з яких: 5 117,28 грн. - штраф у розмірі 8% від вартості не поставлених у строк товару, 16 311,33 грн. - пені у розмірі 0,5% вартості не переданого в строк товару за кожен день прострочення виконання умов договору поставки №2198-08-01 від 04.08.2010 р. та 340,00 грн. - витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом.

Заява обґрунтована винесенням Постійно діючим Регіональним Третейським судом України при Асоціації "Регіональна правова група" у складі трьох суддів: головуючого судді Терещенко О.В., суддів Сідлецької С.О., Палій Є.А., рішення (а.с. 5-9), відповідно до якого позовні вимоги Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" задоволені в повному обсязі, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" 21 768,61 грн., з яких: 5 117,28 грн. - штраф у розмірі 8% від вартості не поставлених у строк товару, 16 311,33 грн. - пені у розмірі 0,5% вартості не переданого в строк товару за кожен день прострочення виконання умов договору поставки №2198-08-01 від 04.08.2010 р. та 340,00 грн. - витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом.

Вказане рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" оголошено сторонам і набрало законної сили 28.09.2012 року.

Строк для добровільного виконання рішення становить 10 днів з моменту набрання чинності, а саме до 08.10.2012 року.

У зв'язку із невиконанням Відповідачем вказаного рішення третейського суду, заявник вимушений звернутися до компетентного суду, яким є господарський суд Дніпропетровської області із заявою про видачу виконавчого документа для примусового виконання вказаного рішення третейського суду.

Заслухавши пояснення представника заявника, оцінивши доводи заяви, суд дійшов висновку про те, що подана заява підлягає задоволенню судом, виходячи з наступного.

Відповідно до положень ст. 2 Закону України "Про третейські суди", третейський суд - це недержавний незалежний орган, що утворюється за угодою або відповідним рішенням заінтересованих фізичних та/або юридичних осіб у порядку, встановленому цим Законом, для вирішення спорів, що виникають із цивільних та господарських правовідносин.

Згідно ч. 2 ст. 1 Закону України "Про третейські суди" до третейського суду за угодою сторін може бути переданий будь-який спір, що виникає з цивільних та господарських правовідносин, крім випадків, передбачених законом.

Ст. 55 Закону України "Про третейські суди" встановлює, що рішення третейського суду виконуються зобов'язаною стороною добровільно, в порядку та строки, що встановлені в рішенні. Якщо в рішенні строк його виконання не встановлений, рішення підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст. 56 Закону України "Про третейські суди" заява про видачу виконавчого документа може бути подана до компетентного суду протягом трьох років з дня прийняття рішення третейським судом. Про час та місце розгляду заяви повідомляються сторони.

У зв'язку з не виконанням рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 28.09.2012 р. у складі трьох суддів: головуючого судді Терещенко О.В., суддів Сідлецької С.О., Палій Є.А., яким стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" на користь Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" 21 768,61 грн., з яких: 5 117,28 грн. - штраф у розмірі 8% від вартості не поставлених у строк товару, 16 311,33 грн. - пені у розмірі 0,5% вартості не переданого в строк товару за кожен день прострочення виконання умов договору поставки №2198-08-01 від 04.08.2010 р. та 340,00 грн. - витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом, Публічне акціонерне товариство "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" звернулося до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про видачу виконавчого документа.

З рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 28.09.2012 р. по справі №14/35К-12, вбачається, що справа розглянута третейським судом відповідно третейського застереження, викладеного у договорі поставки №2198-08-01 від 04.08.2010 року, укладеного між Публічним акціонерним товариством "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад", згідно з пунктом 10.2 якого "Всі спори, розбіжності, вимоги та претензії, які виникають по даному договору або у зв'язку з ним, в тому числі, відносно його укладання, виконання, порушення його умов, закінчення або визнання його недійсним, підлягають вирішенню у Постійно діючому Регіональному Третейському суді України при Асоціації "Регіональна правова група" у відповідності до Регламенту вказаного суду". (п. 10.2 Договору).

Третейський суд у складі трьох суддів: головуючого судді Терещенко О.В., суддів Сідлецької С.О., Палій Є.А., виніс 28.09.2012 р. рішення у справі, яким позов Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" задовольнив у повному обсязі, а саме на його користь з Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" стягнув : 21 768,61 грн., з яких: 5 117,28 грн. - штраф у розмірі 8% від вартості не поставлених у строк товару, 16 311,33 грн. - пені у розмірі 0,5% вартості не переданого в строк товару за кожен день прострочення виконання умов договору поставки №2198-08-01 від 04.08.2010 р. та 340,00 грн. - витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом. У рішенні зазначено, що воно підлягає добровільному виконанню в строк 10 днів.

Як вказує Заявник в своїй заяві, Товариство з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" не виконало в добровільному порядку, у встановлений строк, вищевказане рішення третейського суду.

У разі, коли рішення третейського суду не виконується добровільно зобов'язаною цим рішенням стороною, інша сторона може подати до компетентного суду заяву про видачу виконавчого документа, яким у господарському судочинстві згідно зі ст. 116 ГПК України та п. 1 ч. 2 ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження" є наказ (п. 2.1. рекомендацій Президії Вищого господарського суду України від 11.04.2005 р. N 04-5/639 "Про деякі питання практики застосування господарськими судами Закону України "Про третейські суди" із змінами, далі Рекомендації ).

На день прийняття рішення за заявою про видачу виконавчого документа, сторонами не надано суду доказів скасування компетентним судом вказаного рішення третейського суду. Справа, по якій прийнято рішення третейського суду, підвідомча третейському суду відповідно до закону. Строк для звернення за видачею виконавчого документа, встановлений ст. 56 Закону України "Про третейські суди" - не пропущено. Рішення третейського суду прийнято у спорі, передбаченому третейською угодою. Доказів визнання недійсною третейської угоди компетентним судом - суду не надано. Доказів не відповідності складу третейського суду, яким прийнято рішення, вимогам статей 16-19 цього Закону - суду не надано. Зазначене рішення третейського суду містить способи захисту прав та охоронюваних інтересів, які передбачені законами України. Третейський суд вирішив питання про права і обов'язки осіб, які брали участь у справі.

Рішення третейського суду, яке не виконано добровільно, підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження". Виконавчий документ, виданий на підставі рішення третейського суду, може бути пред'явлений до примусового виконання в строки, встановлені Законом України "Про виконавче провадження" (ст. 57 Закону України "Про третейські суди").

Господарським судом у розгляді заяви про видачу виконавчого документа, не вирішуються питання щодо законності та обґрунтованості рішення третейського суду, крім зазначених у ч. 6 ст. 56 Закону України "Про третейські суди" (п. 2.7. рекомендацій).

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 22, 33, 86, 116, 122-7 - 122-11 ГПК України, Законом України "Про третейські суди", Законом України "Про виконавче провадження", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" про видачу наказу на виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 28.09.2012 р., винесеного у справі №14/35К-12 - задовольнити .

Видати наказ на виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" у складі трьох суддів: головуючого судді Терещенко О.В., суддів Сідлецької С.О., Палій Є.А., по третейській справі №14/35К-12 за позовом Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад", про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" (04073, м.Київ, вул. Фрунзе, 127, оф.92, р/р№26000600118556 в ПАТ "КБ "Хрещатик" м. Київ, МФО 300670, ЄДРПОУ 31514489) на користь Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (50066, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, п/р26006962481658 в ПАТ "ПУМБ" м. Донецьк, МФО 334851, ЄДРПОУ 00190977) 5 117 грн. 28 коп. - штрафу, 16 311 грн. 33 коп. - пені, 340 грн. 00 коп. - витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-Прилад" (04073, м.Київ, вул. Фрунзе, 127, оф. 92, р/р №26000600118556 в ПАТ "КБ "Хрещатик" м. Київ, МФО 300670, ЄДРПОУ 31514489) на користь Публічного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (50066, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, п/р26006962481658 в ПАТ "ПУМБ" м. Донецьк, МФО 334851, ЄДРПОУ 00190977) 1 720 грн. 50 коп. витрат по сплаті судового збору.

Видати накази.

Суддя О.І. Красота

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.02.2013
Оприлюднено18.02.2013
Номер документу29378631
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/1063/13-г

Постанова від 04.04.2013

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Євстигнеєв Олександр Сергійович

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Євстигнеєв Олександр Сергійович

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Красота Олександр Іванович

Ухвала від 04.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Красота Олександр Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні