Ухвала
від 14.01.2009 по справі 20/193-08-3958
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/193-08-3958

          

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"14" січня 2009 р.Справа  № 20/193-08-3958

За позовом: Міністерства транспорту та зв'язку України   

до відповідача:  Одеської міської ради

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Одеська залізниця

про визнання права власності

Суддя Щавинська Ю.М.

Представники сторін:

Від позивача: Кіташевський Д.А., діючий за дов. № 8921/15/14-08 від 25.12.2008 року.

Від ОМР: не з'явились.

Від третьої особи: Кіташевський Д.А., діючий за дов. № № 121 від 08.01.2009 року.

СУТЬ СПОРУ: про визнання права власності

Міністерство транспорту та зв'язку України звернулося до господарського суду Одеської області з позовною заявою, в якій просить визнати за державою в особі Міністерства транспорту та зв'язку України право державної власності на об'єкт нерухомого майна –нежилі приміщення, загальною площею 644, 6 кв.м., розташовані за адресою: м. Одеса, Івановський переїзд,10, що перебувають у господарському віданні Одеської залізниці.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 22.09.2008 року порушено провадження у справі із призначенням судового розгляду на 22.10.2008 року. Ухвалою суду позивача було зобов'язано надати докази звернення позивача до Одеської міської ради про оформлення права власності; докази, що підтверджують оспорювання відповідачами права державної власності; докази, що підтверджують вартість майна з урахуванням визначення розміру державного мита, відповідачів було зобов'язано надати відзив на позов в порядку ст. 59 ГПК України, третю особу ухвалою суду було зобов'язано надати пояснення щодо заявленого позову.

Ухвалами господарського суду Одеської області від 22.10.2008 року та 10.11.2008 року розгляд справи було відкладено, у зв'язку з неприбуттям у судове засідання представників відповідачів, від яких не надійшли клопотання про розгляд справи за їх відсутності та у зв'язку з витребуванням нових доказів. Ухвалами суду позивача було повторно зобов'язано надати докази звернення позивача до Одеської міської ради про оформлення права власності; докази, що підтверджують оспорювання відповідачами права державної власності, докази, що підтверджують вартість майна з урахуванням визначення розміру державного мита. Крім того, позивача було додатково зобов'язано надати докази того, що спірне приміщення знаходиться в смузі відводу Одеської залізниці згідно державного акту на право постійного користування землею; докази, що будівництво спірного об'єкту проводилось за державні кошти; технічний висновок про стан будівлі.

У судовому засіданні 15.12.2008 року представник позивача надав суду заяву про припинення провадження у справі в частині вимог, заявлених до Комунального підприємства „Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об'єктів нерухомості”, у зв'язку з відсутністю предмету спору.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 15.12.2008 року провадження у справі №20/193-08-3958 в частині вимог, заявлених до КП „ОМБТІ та РОН” було припинено.

Представник позивача у судове засідання 14.01.2009 року з'явився, позовні вимоги підтримав у повному обсязі, але документів, витребуваних ухвалами господарського суду, не надав.

Відповідач - Одеська міська рада у судове засідання 14.01.2009р. не з'явився, про причини відсутності не повідомив.

Відповідно до п.5 ст.81 Господарського процесуального кодексу України підставою залишення позову без розгляду є неподання позивачем без поважних причин витребуваних судом документів, необхідних для вирішення спору, а також нез'явлення представника позивача на виклик у засідання господарського суду, якщо його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Згідно до ст.34 ГПК України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Приймаючи до уваги, що предметом позову є визнання за державою в особі Міністерства транспорту та зв'язку України права державної власності на об'єкти нерухомого майна –нежилі приміщення, загальною площею 644, 6 кв.м., розташовані за адресою: м. Одеса, Івановський переїзд, 10, що перебувають у господарському віданні Одеської залізниці, які були збудовані до 1992 року (1970рік), ненадання позивачем висновку щодо технічного стану будівлі відповідно до листа державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України №12/5-126 від 23.03.1999року щодо спірного об'єкту, збудованого до 1992р., як того вимагають норми чинного законодавства, а також доказів, що підтверджують законне землекористування позивача з урахуванням вимог ст. 376 Цивільного кодексу України, унеможливлює розгляд справи по суті.

Враховуючи викладене, позов Міністерства транспорту та зв'язку України до відповідача Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на вимог на предмет спору на стороні позивача: Одеської залізниці про визнання права власності слід залишити без розгляду, роз'яснивши, що відповідно до ч. 5 ст. 81 ГПК України залишення позову без розгляду не перешкоджає повторному зверненню до суду.

Керуючись п.5 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позов Міністерства транспорту та зв'язку України до відповідача Одеської міської ради” про визнання права власності - залишити без розгляду.

Суддя                                                                                       Щавинська Ю.М.

 

 

Дата ухвалення рішення14.01.2009
Оприлюднено17.02.2009

Судовий реєстр по справі —20/193-08-3958

Ухвала від 14.01.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні