Ухвала
від 02.01.2013 по справі 119/4/13- к
ФЕОДОСІЙСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Дело № 119/4/13- к

УХВАЛА

про проведення обшуку.

02 січня 2013 року м.Феодосія

Слідчий суддя Феодосійського міського суду АРК ОСОБА_1, при секретарі Андрейченко М.Г., за участю прокурора Матвєєвої Ю.С., слідчого Балабанова В.І., розглянув винесене в кримінальному провадженні слідчим СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АРК погоджене прокурором клопотання про дозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи, -

ВСТАНОВИВ:

02.01.2013 р. слідчий СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АРК ОСОБА_2, звернувся до суду їз клопотанням про дозвіл на проведення обшуку кв.№13-А по пров. Больничному б.№3 в смт.Орджонікідзе в м.Феодосія, належного ОСОБА_3

Клопотання мотивовано тим, що 04 грудня 2012 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 120121302000000324 внесено дані про вчинення кримінального правопорушення за ст.190 ч.4 КК України. В ході досудового розслідування встановлено, що в період часу з 09.01.2010 р. по 02.03.2010 р., за попередньою змовою ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 шляхом зловживання довірою заволоділи грошовими коштами на загальну суму 58 000 у.о., що еквівалентно 463594 грн., згідно з курсом НБУ на 04.12.2012 р., чим заподіяли шкоду ОСОБА_5 Так, в період часу з 2010 р. ОСОБА_5 користувалась квартирою 13 А, пров.Больнічний 3, с. Орджонікідзе, м. Феодосія, де зробила ремонт, а також завезла меблі на суму 27 000 грн., та надала чеки. 03.12.2012 року ОСОБА_3 та ОСОБА_4 з кв. 13 А, пров.Больнічний 3, с. Орджонікідзе, м. Феодосія, демонтували вхідні двері, та встановили іншу двір, тим самим позбавивши доступу ОСОБА_5 до квартири, а також незаконно заволоділи її майном, а саме:

1. Диван «Барон»у зеленій оббивці

2. Диван «Барон»у коричневій оббивці

3. Подушки синього кольору з одного боку, іншого боку синього з орнаментом та білою окантовкою 4 штуки

4. Телевізор фірми «Самсунг»діагональ 55

5. Гладильна дошка оббивка кольору «Леопард»

6. Праска з підставкою.

7. Кондиціонер фірми «Хаир»білого кольору

8. Кухонний гарнітур фірми «Лара», кофейного кольору

9. Пральна машина «Самсунг»білого кольору на 3,5 кг

10. Стільці пластикові червоного кольору 4 штуки

11. Холодильник «LG»технології «Ноуфрост», кольору слонової кістки

12. Тумба збірна для взуття темного кольору

13. Журнальний стіл темно-коричневого кольору у формі краплі

14. Комп'ютер з ЖК монітором «LG»та системним блоком чорного кольору із червоною вставкою

15. Мобільний телефон «Самсунг»чорного кольору, слайдер, у кількості 2

16. Газова плита

17. Диван світло коричневого кольору, на дивані містяться узори

18. 2 крісла світло коричневого кольору, узори на оббивці аналогічні, як на дивані

19. Чайник «Делночі»сріблястого кольору (металік)

20. Чайник «Оріон»білого кольору із кольоровою смужкою

Оскільки існують достатні підстави вважати, що зазначені речі, знаходяться у квартирі 13 А, по пров. Больнічний 3, с. Орджонікідзе, м. Феодосія, яка належить ОСОБА_3, а також- з метою відшукання майна та отримання допустимих речових доказів, слідчий звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

Вислухав учасників процесу: прокурора, який підтримав клопотання, слідчого, який пояснив, що згідно показанням свідків, у квартирі знаходяться речі, які належать потерпілій, вивчив матеріали подання та матеріали кримінального провадження, суд вважає можливим задовольнити клопотання.

Як встановлено ст.233 КПК України, під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення; під іншим володінням особи розуміються інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст. 236 КПК України , обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснення особами тієї ж статі.

Наявність майна потерпілої ОСОБА_5 у квартирі підтверджено матеріалами клопотання- квитанціями та показаннями свідків ОСОБА_6, яка показала що відшукуване майно знаходиться у квартирі та ОСОБА_7, яка показала, що бачила як ОСОБА_3 та Шушекріна за допомогою болгарки зрізали вхідні двері до квартири та матеріалами кримінального провадження. Таким чином, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким що підлягає задоволенню, оскільки є всі підстави вважати, що належне ОСОБА_5 майно може знаходитися у квартирі 13 А, пер. Больнічний 3, с. Орджонікідзе, м. Феодосія, яка належить ОСОБА_3

На підставі наведеного, з метою відшукання викраденого, а також отримання допустимих речових доказів, а також зважаючи на невідкладності проведення зазначеної слідчої дії, суд вважає можливим задовольнити клопотання. .

Керуючись ст.ст.110,233,234,236,309 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Феодосійського МВ ГУ МВС України в АРК ОСОБА_2 про обшук квартири АДРЕСА_1 в м.Феодосія, яка належить ОСОБА_3, задовольнити.

Провести обшук квартири АДРЕСА_1 в м.Феодосія.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя А.М.Терентьєв

Дата ухвалення рішення02.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу29445325
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —119/4/13- к

Ухвала від 02.01.2013

Кримінальне

Феодосійський міський суд Автономної Республіки Крим

Терентьев А. Н.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні