Постанова
від 11.02.2009 по справі ас10/739-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС10/739-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.02.09           Справа №АС10/739-08.

за позовом          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань  України в м.  Ромни

до  відповідача          відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварений завод» м.Ромни  

про стягнення           760,42 грн.

               Суддя      Малафеєва і.в.

Представники:

від позивача                    Сергієнко В.П.

від відповідача                     не з'явився

          Суть спору: позивач просить стягнути з відповідача 760,42 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за період за 3 квартал 2008 р.

Відповідач обґрунтованого письмового відзиву на позов не подав, повноважного представника в засідання суду не направив, про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, тому справа розглядається за наявними в ній матеріалами на підставі ч.2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши повноважних представників сторін, оцінивши та дослідивши наявні в справі докази, суд встановив:

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку  на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” страхування від нещасних випадків є самостійним видом загальнообов'язкового державного соціального страхування, за допомогою якого здійснюється соціальний захист, охорона життя і здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності.

Відповідач відповідно ст. ст. 6, 7 вищезазначеного Закону являється страхувальником, тому на підставі ст. 45 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку  на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”  зобов'язаний сплачувати страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків  на виробництві та професійних захворювань.

Заборгованість відповідача на момент розгляду справи в сумі 760,42  грн. підтверджується  матеріалами справи, зокрема розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 3 квартал 2007 р.

Оскільки відповідачем не подано ні доказів сплати суми заборгованості, ні аргументованих заперечень вимогам позивача, тому вони визнаються судом правомірними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварений завод» (м.Ромни, вул. Фрунзе,6, і.к. 00383066) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань  України в м. Ромни (м.Ромни, б-р Шевченка, 65, і.к. 24016460) 760,42 грн. заборгованості.

3.          Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої ухвалена дана постанова.

4.          Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

5.          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6.          Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                           І.В.МАЛАФЕЄВА

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину постанови.

Повний текст постанови підписано 12.02.2009  року.

Дата ухвалення рішення11.02.2009
Оприлюднено17.02.2009
Номер документу2945197
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас10/739-08

Постанова від 11.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

Ухвала від 26.01.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

Ухвала від 16.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні