Рішення
від 05.02.2013 по справі 133/65/13- ц
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 133/65/13- ц

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

05.02.2013 року

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Сєчко В.Л.

при секретарі Паращенко Л.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Козятині

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дубовомахаринецької сільської ради , Козятинської РДА про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ :

Позивачка звернулася в суд з позовом до Дубовомахаринецької сільської ради про визнання права власності на житловий будинок , розташований по АДРЕСА_1 , земельну ділянку площею 2,36 га , розташованої на території Дубовомахаринецької сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та земельну ділянку площею 2,42 га , розташованої на території Дубовомахаринецької сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Свої вимоги мотивувала тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько , ОСОБА_4 .

Після смерті батька вона прийняла спадщину та розпорядилась майном померлого . Крім неї, інших спадкоємців ні за законом ні за заповітом не має . Однак, належним чином оформити спадщину не може , оскільки відсутні правовстановлюючі документи на вказаний будинок , так як за життя батько не отримав свідоцтва про право власності на будинок. Виконком Дубовомахаринецької сільської ради Козятинського району Вінницької області також відмовився видати на ім'я померлого ОСОБА_4 свідоцтво про право власності на будинок, посилаючись на той факт, що цивільна правоздатність фізичної особи припиняється у момент її смерті. Також вона не може оформити право власності на земельні ділянки.

Позивачка в судове засідання не з'явилася, подала суду заяву, в якій позовні вимоги підтримує, справу просить розглянути у її відсутності.

Представник відповідача Дубовомахаринецької сільської ради в судове засідання не з'явився. Подав суду заяву в якій позовні вимоги визнає повністю, просить слухати справу у його відсутності.

Представник відповідача Козятинської РДА в судове засідання не з'явився. Подав суду заяву в якій позовні вимоги визнає повністю, просить слухати справу у його відсутності.

Оскільки, визнання представниками відповідачів позову не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер батько позивачки , ОСОБА_4 , що підтверджується свідоцтвом про смерть (а.с.7 ) . Після його смерті залишилось спадкове майно , а саме : житловий будинок , розташований по АДРЕСА_1 (а.с.9-13) , земельна ділянка площею 2,36 га , розташованої на території Дубовомахаринецької сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та земельна ділянка площею 2,42 га , розташованої на території Дубовомахаринецької сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.(а.с. 17-18)

Після смерті ОСОБА_4 позивачка прийняла спадщину та розпорядилась майном померлого , що підтверджується довідкою Дубовомахаринецької сільської ради № 179 від 07 травня 2012 року ,але не може оформити свої спадкові права, так як відсутні правовстановлюючі документи на жилий будинок.

Те, що житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами , розташований в АДРЕСА_1 дійсно належав померлому ОСОБА_4 підтверджується технічним паспортом, виданим на його ім'я (а.с. 19-13) та довідкою Дубовомахаринецької сільської ради , що згідно по господарської книги 32 , особовий рахунок НОМЕР_1 рахується за ОСОБА_4 (а.с.16). Також позивачка не може оформити право власності на земельні ділянки.

Відповідно до ст. 328 ЦК України право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом, а тому суд приходить до висновку, що позивачка набула права власності на вказаний будинок.

На підставі наведеного та керуючись ст. 328 ЦК України, ст.ст. 209, 212-215 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Прийняти визнання позову відповідачами.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок з господарськими будівлями по АДРЕСА_1, а саме: житловий будинок «А» загальною площею 54,4 кв.м., житловою площею 35,6 кв.м, площею по внутрішніх обмірах 63,9 кв.м. веранду «а», ганок, колодязь питний №1 .

Визнати за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку площею 2,42 га , що належала покійному ОСОБА_4 , згідно державного акта на право приватної власності на землю II-ВН № 017073, з кадастровим номером 0521481600:03:002:0297, розташовану на території Дубовомахаринецької сільської ради.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку площею 2,36 га , що належала покійній ОСОБА_5 , згідно державного акта на право приватної власності на землю II-ВН № 017072, з кадастровим номером 0521481600:03:002:0296, розташовану на території Дубовомахаринецької сільської ради.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Вінницької області через Козятинський міськрайонний суд в 10 денний строк з дня проголошення.

Суддя - підпис

З оригіналом вірно.

Суддя Секретар

Дата документу 05.02.2013 року

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення05.02.2013
Оприлюднено25.02.2013
Номер документу29454284
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —133/65/13- ц

Рішення від 05.02.2013

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сєчко В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні