Постанова
від 07.12.2006 по справі 20/658-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

20/658-А

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

07.12.2006р.м.Київ№ 20/658-А

10:40

За позовом    Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва

до                    Приватного підприємства «Данко-2000»

Третя особа, яка не заявляє

самостійних вимог на предмет

спору на стороні позивача  Оболонська районна у м. Києві державна адміністрація

проприпинення юридичної особи

                                Суддя Палій В.В.

                                                                               Секретар судового засідання Молочна Н.С.

Представники:

від позивача Котікова О.В.- держ. податк. інспектор, (дов. від 09.09.2005р.)

від відповідачане з'явилися

від третьої особине з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд суду передано позовні вимоги позивача про припинення юридичної особи  відповідача, у зв'язку з неподанням до державної податкової служби документів бухгалтерської звітності, податкових декларацій з моменту реєстрації.

Ухвалою від 28.11.2006р. було відкрито провадження в справі, призначено судове засідання на 07.12.2006р. та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача –Оболонську районну у м. Києві державну адміністрацію.

В судове засідання, призначене на 07.12.2006, представник відповідача не з'явився, вимоги ухвали суду від 28.11.2006р. не виконав.

Представники третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача, в судове засідання, призначене на 07.12.2006р., не з'явилися.

Представники відповідача у судове засідання не з'явився, відповідач заперечень проти позову не надав, а тому справа слухається за наявними в ній документами, оскільки відповідно до п.2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи. Сторони належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи.

Перед початком розгляду справи по суті представника позивача було ознайомлено з його правами та обов'язками у відповідності із ст.ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Судом, у відповідності з вимогами ст.42 Кодексу адміністративного судочинства України, складено журнал судового засідання, який долучено до матеріалів справи.

Розглянувши подані позивачем документи, заслухавши пояснення його представника, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Данко-2000»зареєстроване Мінською  районною у м. Києві державною адміністрацією 29.03.2000р., код ЄДРПОУ 30789379, за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 30, к. 95.

Відповідач звіти, податкові декларації про фінансово-господарську діяльність до органів державної податкової служби не надає з моменту реєстрації, що підтверджується довідкою ДПІ (у матеріалах справи).

Виходячи з п. 2 ст. 9 Закону  України  “Про  систему  оподаткування”  від   25.06.91р. № 1251-ХІІ платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до  державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

         Згідно ст. 247 Господарського кодексу України –у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до вимог ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до Закону.

За наведених обставин позовні вимоги визнаються обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до п. 6 ст. 38 “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Керуючись ст.ст. 59, 247 Господарського кодексу України, ст. 46, 49 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”, ст. ст. 71,94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд міста Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1.   Позовні вимоги  задовольнити повністю.

2. Припинити державну реєстрацію Приватного підприємства «Данко-2000»(м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 30, к. 95, код ЄДРПОУ 30789379).

         3. Зобов'язати Державного реєстратора Голосіївської  районної у м. Києві державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства «Данко-2000»та повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування про внесення такого запису.

4. Постанову надіслати сторонам та Державному реєстратору відповідача для здійснення заходів по ліквідації останнього у встановленому законом порядку.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Дана постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст.186 Кодексу  адміністративного судочинства України.

     Суддя                                                                                                               В.В. Палій

Дата ухвалення рішення07.12.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу294798
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/658-а

Постанова від 07.12.2006

Господарське

Господарський суд міста Києва

Палій В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні