Постанова
від 05.12.2006 по справі 16/5797а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/5797а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                  

                                                      ПОСТАНОВА            

                                            ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

                                                          Справа №  16/5797а

"05" грудня 2006 р.,   14 год.  55 хв.                                                       м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі: Волна С.В.,  за участю представників сторін:     

позивача:  Фонрабе Є.В. - за довіреністю;

відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом Управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування  від нещасних випадків  на виробництві та професійних захворювань в Черкаській області до Приватного сільськогосподарського підприємства "Павлівське"  про  стягнення 31,98 грн.,

                          ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення  з відповідача заборгованості по страхових внесках в розмірі 31,98 грн. до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на підставі розрахункової відомості відповідача за 2004 рік. В судовому засіданні представник позивача  позов підтримав.

           Відповідач, будучи належним чином повідомленим про час  і місце розгляду справи. свого представника в засідання не направив, поважних причин його неявки суду не повідомив, відзиву не надав, клопотання про відкладення справи суду не надіслав.

           Суд вважає за можливе розгляд справи провести за відсутності представника відповідача за наявними документами на підставі ст. 128 КАС України.

           Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

         Відповідач по справі зареєстрований платником страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань , реєстраційний номер у Фонді  2322000806.  

         У відповідності до п. 2 ст. 45, ст. 47 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 23.09.1999 року ( далі по тексту -- Закон), відповідач, як роботодавець, зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески, які встановлюються у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці працівників, що обкладаються прибутковим податком з громадян. Внески до Фонду сплачуються щомісячно в день отримання коштів на заробітну плату в банках, а при натуральній оплаті - не пізніше наступного дня після такої виплати (п.4.12.Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних  випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої Постановою Правління Фонду від 20.04.2001 року N 12  - далі по тексту -- Інструкція).

          Відповідач відноситься до 52 класу професійного ризику і повинен сплачувати страховий тариф в розмірі 0.2 % від об'єкта оподаткування згідно Закону України “Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 22.02.2001 року ( далі по тексту Закон-1).

          Розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві  та професійних захворювань України за 2004 рік відповідач підтвердив наявність недоїмки по страхових внесках у сумі 31,98 грн.

         Вимоги позивача в частині стягнення недоїмки по внесках є правомірними і підлягають до задоволення. Розмір та правильність нарахування недоїмки по внесках відповідачем не оскаржені і не заперечені суду, заборгованість не сплачена.

            У відповідності до положень ст. 55 Закону спори щодо суми страхових внесків, накладення штрафів та з інших питань вирішуються  в судовому порядку.

           На підставі статті 89 КАС України з відповідача на користь державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір в розмірі 0,32 грн.

            Керуючись статтями 89, 162,163 КАС України, суд, -

                                            ВИРІШИВ:

1.  Позов задовольнити повністю.

          2. Стягнути з Приватного сільськогосподарського підприємства "Павлівське" , ідентифікаційний код 00132078, Черкаська область, Тальнівський район. с. Павлівка Перша , вул. Довжука, 21.

-          на користь Управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування  від нещасних випадків  на виробництві та професійних захворювань  України в Черкаській області, ідентифікаційний код 22808168, м. Черкаси, вул. Вернигори, 4, на рахунок № 37176009000142, банк- УДК в Черкаській області , МФО 854018, заборгованість по страхових внесках в розмірі  31,98 грн.

-          в доход Державного бюджету  України через місцеві органи ДПІ –0,32 грн. судового збору ;

Виконавчий документ видати.

           Постанова набуває чинності після закінчення строку подання заяви на апеляційне оскарження. Оскарження проводиться в порядку ст.. 186 КАС України до  Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

  СУДДЯ                                                                                                    Н.М. Спаських

Дата ухвалення рішення05.12.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу294873
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/5797а

Постанова від 05.12.2006

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні