Постанова
від 05.02.2013 по справі 804/1037/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2013 р. Справа № 804/1037/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Кучми К.С., розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м.Дніпродзержинська до Приватного підприємства «Дніпротранс-авто» про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

У січні 2013 року позивач на виконання своїх владних повноважень звернувся до адміністративного суду із вищезазначеним позовом. В обґрунтування позовних вимог зазначив, що відповідач порушує норми Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08 липня 2010 року №2464-VІ, оскільки має заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період травень - червень 2012 року в розмірі 1 237, 80 грн., в зв'язку з чим позивач вимушений звернутися до суду з даним позовом.

Представник позивача до судового засідання не з'явився, надав клопотання в якому повідомив, що пред'явлені позовні вимоги підтримує у повному обсязі та просив суд подальший розгляд справи проводити без його участі.

Відповідач в судове засідання свого представника не направив, про день та час розгляду справи повідомлявся належним чином, про що в справі є повідомлення.

Відповідно до ч.4 ст.128 КАС України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Згідно ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, частина 6 статті 128 КАС України, надає суду можливості проводити подальший розгляд справи в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що Приватне підприємство «Дніпротранс-авто» є платником єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та зареєстровано в Управлінні Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м.Дніпродзержинська.

У відповідності до ст.6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08 липня 2010 року №2464-VІ та «Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України №21-5 від 27.09.2010 року, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.10.2012 року №994/18289 на платника єдиного внеску покладено обов'язок своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок.

Так, зокрема в п.4.3 наведеної Інструкції встановлено, що підприємства, установи й організації, інші юридичні особи утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання проводять щомісячне обчислення єдиного внеску на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які нараховується єдиний внесок. Єдиний внесок нараховуються на суми, що визначені базою для нарахування єдиного внеску, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також незалежно від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування до сплати. Нараховані за відповідний базовий звітний період суми єдиного внеску сплачуються платником шляхом перерахування безготівкових коштів з його банківського рахунку не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, незалежно від виплати заробітної плати та інших видів виплат, на суми яких нараховується єдиний внесок. Базовим звітним періодом є календарний місяць. Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Судом також встановлено, що ПП «Дніпротранс-авто» подало до Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м.Дніпродзержинська звіт нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за травень - червень 2012 року в якому були зазначені самостійно нараховані суми єдиного внеску. Так, відповідно до даного звіту, сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування відповідачем була нарахована за вказаний період в сумі 1 237, 80 грн.

Виходячи з вищенаведеного, сума заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування складає 1 237, 80 грн., та залишається не сплаченою, згідно даних розрахунку Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м.Дніпродзержинська.

Таким чином, суд вважає правомірним стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 1 237, 80 грн., оскільки доказів добровільного погашення заборгованості відповідачем не надано.

Факти, встановлені судом, та відповідні їм правовідносини підтверджуються наявними доказами. Вказане є підставою для задоволення адміністративного позову.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.10, 11, 69, 71, 94, 122, 128, 158 - 163, 167 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Приватного підприємства «Дніпротранс-авто» (ЄДРПОУ 35577150) на користь Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м.Дніпродзержинська заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 1 237,80 грн. (одна тисяча двісті тридцять сім гривень 80 копійок) на наступні розрахункові рахунки: нарахування на ФОП 37,66 % на р/р 37191033000410 в сумі 1 129, 80 грн.; утримання з ФОП 3,6% на р/р 37196083000410 в сумі 108 грн.

Постанова суду набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАС України та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, передбачені ст.186 КАС України.

Суддя К.С. Кучма

Дата ухвалення рішення05.02.2013
Оприлюднено25.02.2013
Номер документу29495867
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1037/13-а

Ухвала від 17.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 29.04.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Постанова від 05.02.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 21.01.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні