Ухвала
від 22.02.2013 по справі 116/964/13-ц
СІМФЕРОПОЛЬСКИЙ РАЙОННИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

Справа № 116/964/13-ц

22.02.2013 року м. Сімферополь

Суддя Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим Биховець М.О., розглянувши матеріали позовної заяви Кредитної спілки «Кримкредитсоюз» до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

В С Т А Н О В И В:

Кредитна спілка «Кримкредитсоюз» звернулося з позовом до суду до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Зазначена позовна заява підлягає поверненню позивачеві з наступних підстав.

Відповідно до статті 109 Цивільного процесуального кодексу України, позови, до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому порядку місцем її перебування.

Відповідно до відповіді ВАГРУПГРФО ГУ ДМС України в Автономній Республіці Крим, ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1, а зареєстроване місце проживання ОСОБА_2 не відоме.

Частиною 9 статті 110 Цивільного процесуального кодексу України передбачено: позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред'являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Згідно зі статтею 115 Цивільного процесуального кодексу України, якщо суддя, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, заява повертається позивачеві для подання до належного суду.

Відповідно до пункту 4 частини 3 статті 121 Цивільного процесуального кодексу України позовна заява повертається у разі, якщо справа не підсудна цьому суду.

Таким чином провадження по даній позовній заяві не може бути відкрите, у зв'язку з непідсудністю позову цьому суду, а позовна заява підлягає поверненню позивачеві.

Керуючись статтею 109, статтею 110, статтею 115, пунктом 4 частини 3 статті 121 Цивільного процесуального кодексу України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Кредитної спілки «Кримкредитсоюз» до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором повернути позивачеві, роз'яснивши, що для вирішення цього спору потрібно звернутися до відповідного суду за правилами підсудності.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Автономної Республіки Крим через суд першої інстанції шляхом подачі протягом п'яти днів з дня її проголошення апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудСімферопольский районний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення22.02.2013
Оприлюднено26.02.2013
Номер документу29504274
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —116/964/13-ц

Ухвала від 18.05.2013

Цивільне

Сімферопольский районний суд Автономної Республіки Крим

Биховець М. О.

Ухвала від 27.02.2013

Цивільне

Сімферопольский районний суд Автономної Республіки Крим

Биховець М. О.

Ухвала від 22.02.2013

Цивільне

Сімферопольский районний суд Автономної Республіки Крим

Биховець М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні