Ухвала
від 18.02.2013 по справі к-19312/09-с
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

18 лютого 2013 року м. Київ К-19312/09

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі :

Моторного О.А. -головуючого,

Борисенко І.В.,

Кошіля В.В.,

при секретарі -Струсевич Д.С.

за участю представників:

позивача -не з'явився,

відповідача 1 -Оксимчук А.О.,

відповідача 2 -не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар»

на постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2009

у справі №2а-2722/08

за позовом Державної податкової інспекції у Дзержинському районі міста Харкова

до 1. Відкритого акціонерного товариства акціонерний комерційний банк «Форум»в особі Харківської філії Відкритого акціонерного товариства акціонерний комерційний банк «Форум»,

2. Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар»

про зобов'язання сплатити кошти,-

ВСТАНОВИЛА:

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2008 було відмовлено у задоволені позову ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова про зобов'язання солідарно сплатити відповідачів суму 4255842,00 грн. відповідно до податкових векселів другої категорії за липень та вересень 2007 року.

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2009 скасовано постанову Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2008 та прийнято нову постанову, якою позовні вимоги задоволено частково; стягнуто з ТОВ торгівельне підприємство «Вімар»суму 4255842,0 грн. відповідно до податкових векселів другої категорії за липень та вересень 2007 року; в іншій частині позовні вимоги залишено без задоволення.

В касаційній скарзі відповідач-2 просить скасувати рішення суду апеляційної інстанції та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм матеріального права.

Пізніше, відповідачем-1 через відділ документального забезпечення було подано клопотання про закриття провадження по даній справі.

В судове засідання з'явивсь представник відповідача-1. Представники позивача та відповідача-2 в засідання суду не з'явились, про дату, час і місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Перевіривши правильність застосування судами попередніх інстанцій норм матеріального права, юридичної оцінки обставин справи, колегія суддів Вищого адміністративного суду України вважає, що клопотання відповідача-1 про закриття провадження по справі підлягає задоволенню, враховуючи наступне.

Відповідно до п. 7, 8 ч. 1 ст. 223 Кодексу адміністративного судочинства України, суд касаційної інстанції за наслідками розгляду касаційної скарги має право: скасувати судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій і залишити позовну заяву без розгляду або закрити провадження; визнати судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій такими, що втратили законну силу, і закрити провадження.

Частиною першою статті 228 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд касаційної інстанції скасовує судові рішення в касаційному порядку і залишає позовну заяву без розгляду або закриває провадження у справі з підстав, установлених статтями 155 і 157 цього Кодексу. У частині другій вказаної статті зазначено, що суд касаційної інстанції визнає законні судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій такими, що втратили законну силу, і закриває провадження у справі, якщо після їх ухвалення виникли обставини, які є підставою для закриття провадження у справі, та ці судові рішення ще не виконані.

Відповідачем-1 заявлено клопотання про закриття провадження у справі, у зв'язку з тим, що ухвалою Господарського суду Рівненської області по справі №4/74 затверджено звіт та ліквідаційний баланс ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар»; ліквідовано юридичну особу банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар». Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 01.02.2013, у вказаний реєстр внесено запис про припинення юридичної особи - Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар»у зв'язку з визнанням банкрутом ідентифікаційний код 33205617 (наведене підтверджене відповідними документами).

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 157 та ч. 2 ст. 228 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі ліквідації підприємства, установи, організації, що були стороною у справі, суд касаційної інстанції визнає законні судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій такими, що втратили законну силу і закриває провадження у справі.

Перешкоди для закриття касаційного провадження у даній справі, у зв'язку з ліквідацією позивача, відсутні, а тому, провадження по справі підлягає закриттю.

За наведених обставин, Вищий адміністративний суд України дійшов висновку про те, що касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар»слід залишити без задоволення, а постанову Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2008 та постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2009 визнати такими, що втратили законну силу та закрити провадження по справі № 2а-2722/08.

Керуючись ст. 221, п.8 ч.1 ст. 223, ч.2 ст. 228, 230, 231 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИЛА:

Касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельне підприємство «Вімар»залишити без задоволення.

Постанову Харківського окружного адміністративного суду від 05.06.2008 та постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2009 визнати такими, що втратили законну силу.

Провадження по справі № 2а-2722/08 закрити.

Ухвала набирає чинності з моменту проголошення та може бути переглянута Верховним Судом України у випадках, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя: (підпис) О.А. Моторний Судді (підпис) І.В. Борисенко (підпис)В.В. Кошіль

Суддя О.А. Моторний

Дата ухвалення рішення18.02.2013
Оприлюднено25.02.2013
Номер документу29512265
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання сплатити кошти

Судовий реєстр по справі —к-19312/09-с

Ухвала від 18.02.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні