Ухвала
від 25.02.2013 по справі 904/1522/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

25.02.13р. Справа № 904/1522/13-г

Суддя Кеся Н.Б. , розглянувши матеріали

за позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1,

м. Дніпропетровськ

до Приватного підприємства "Строймір-Сервіс", м. Дніпропетровськ

про стягнення 15 грн. 00 коп.

ВСТАНОВИВ:

Суд досліджує позовну заяву за формальними ознаками, не вивчаючи питання по суті позовних вимог.

Позовна заява підлягає поверненню, якщо вона за формою та змістом не відповідає вимогам статей 54 - 58 Господарського процесуального кодексу України.

Пунктом 2 частини 1 статті 63 ГПК України передбачено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо в позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштових адрес.

Так, Позивач в позові зазначив в якості Відповідача Приватне підприємство "Строймір-Сервіс" за адресою м. Дніпропетровськ, просп. Гагаріна, буд. 105 та за кодом ЄДРПОУ 36438083.

Згідно з п. 3.1 Постанови ВГСУ від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи - підприємця визначається на підставі відомостей, внесених до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (стаття 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

Відповідно до інформації офіційного інтернет-сайту Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, технічним адміністратором якого є ДП "Інформаційно-ресурсний центр" (http://irc.gov.ua), відсутня юридична особа за даними визначеними в позові щодо Відповідача.

Отже, позовна заява не містить повного найменування Відповідача та його поштової адреси, яка б належала існуючій юридичній особі.

Крім того, згідно з ч. 1 ст. 56 ГПК України позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 57 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Вимогами п. 61 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2009р. № 270 "Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку" передбачено, що у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля.

За змістом зазначеного пункту Правил, для здійснення перевірки працівниками поштового відділення відповідності вкладення опису, останній має містити поіменний перелік предметів.

Отже, наявний опис вкладення не містить поіменного переліку документів, а тому не може бути належним доказом направлення саме тих документів, що додані до позовної заяви.

Вищенаведене перешкоджає порушення провадження у справі, тому є підставою для повернення позовної заяви без розгляду згідно з приписами п.п. 2, 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України.

Керуючись п.п. 2, 6 ч. 1 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву і додані до неї документи без розгляду.

Роз'яснити Позивачеві, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Додаток: позовна заява з доданими до неї матеріалами.

Суддя Н.Б. Кеся

Дата ухвалення рішення25.02.2013
Оприлюднено26.02.2013
Номер документу29543901
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 15 грн. 00 коп

Судовий реєстр по справі —904/1522/13-г

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кеся Наталія Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні