Ухвала
від 27.02.2013 по справі 739/305/13-к
НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 739/305/13-к

Номер провадження 1-кс/739/28/13

У Х В А Л А

про відмову у наданні тимчасового доступу до речей і документів

м. Новгород-Сіверський 27 лютого 2013 року

Виконуючий обов`язки слідчого судді, суддя Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області Наполов М. І., при секретарі - Лукаш Н.Я.,

за участю старшого слідчого СВ Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області капітана міліції ОСОБА_1,

розглянув погоджене з прокурором клопотання старшого слідчого СВ Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області капітана міліції ОСОБА_1 про надання тимчасового доступу до документів ( відповідно до змісту описової частини клопотання - до документів, які не містять охоронюваної законом таємниці, знаходяться у відділі освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та стосуються державної закупівлі кам`яного вугілля для навчальних закладів Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Відповідно до змісту резулятивної частини клопотання - взагалі незрозуміло про тимчасовий доступ до яких саме документів подано клопотання). Перевіривши наданні матеріали та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши пояснення старшого слідчого СВ Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області - ОСОБА_1,

В С Т А Н О В И В:

З матеріалів клопотання убачається, що в провадженні старшого слідчого СВ Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області капітана міліції ОСОБА_1 перебуває внесене 02.01.2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013260190000003 кримінальне провадження, за ознаками передбаченого ч. З ст. 191 КК України кримінального правопорушення.

Відповідно до матеріалів клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що: «… з квітня по липень 2012 року відділом освіти Новгород - Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області проводилися процедура державної закупівлі - відкриті торги на закупівлю вугілля кам'яного для навчальних закладів району. Згідно форми протоколу розкриття пропозиції конкурсних торгів в них приймали участь ПП «Лібра-трейд» (ЄДРПОУ 35168703), яке пропонувало свій товар за 295 900 гривень, та МПФ «Ладо» (ЄДРПОУ 19319879), яке пропонувало свій товар за 293 900 гривень, і виграло тендер на поставку палива. Третє підприємство ВТП «Паливкомуненерго» СОКП «ФІОС та П» (ЄДРПОУ 36897889), пропонувало свій товар за 191 370 гривень в відкритих торгах участі не приймало за відсутності необхідної документації.

Таким чином, вбачається факт закупівлі за бюджетні кошти вугілля кам'яного по завищеній ціні, та спричинення Державному бюджету матеріальної шкоди на суму 101 630 грн. ».

Клопотання слідчим аргументовано тим, що: « … Таким чином є підстави вважати, що в відділі освіти Новгород - Сіверської Державної адміністрації (МФО 853592), (код 02147486) знаходяться оригінали документів, які мають значення по справі.

Для перевірки викладених обставин кримінального правопорушення в відділі освіти Новгород - Сіверської райдержадміністрації необхідно вилучити оригінали цих документів, оскільки наявні в них відомості мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази, об'єкти експертних досліджень, під час проведення окремих слідчих (розшукових) дій, а також містити обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зокрема встановлення осіб, які вчинили даний злочин, невідомого у теперішній час органу досудового слідства. В інший спосіб неможливо довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою… . Беручи до уваги викладене вище та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані вище документи, та відомості, що перебувають в відділі освіти Новгород-Сіверської Державної адміністрації (МФО 853592), (код 02147486), самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою і не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, необхідно отримати тимчасовий доступ до них та можливість їх вилучення, оскільки без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення документів та таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів».

Заслухавши пояснення старшого слідчого СВ Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_1, який підтримав подання з посиланням на викладені в клопотанні доводи, дослідивши додані матеріали, якими обґрунтовуються доводи клопотання - дійшов висновку про необхідність відмови у задоволенні клопотання, виходячи з наступного: зміст даного клопотання викладено у незрозумілій, через непослідовність, у правовому розумінні редакції. Так, у резулятивній частині клопотання - взагалі не вказано документа(тів), про тимчасовий доступ до якого(их) подано клопотання.

Вказана беззаперечно свідчить про необхідність відмови у задоволенні клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 163 КПК України,

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області капітана міліції ОСОБА_1 про надання тимчасового доступу до документів - В І Д М О В И Т И .

Ухвала протягом п`яти днів з дня її оголошення може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Виконуючий обов`язки слідчого судді,

суддя Новгород-Сіверського районного суду

Чернігівської області ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення27.02.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу29585051
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —739/305/13-к

Ухвала від 27.02.2013

Кримінальне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Наполов М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні