Ухвала
від 27.02.2013 по справі 19/5009/4884/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 23/37/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

УХВАЛА

27.02.13 Справа № 19/5009/4884/11

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю:

представника кредитора ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя - Жовтоножки Д.Ф., довіреність № 3894/10 від 31.07.2012 р.;

ліквідатора - арбітражного керуючого Власової І.Ю., ухвала суду від 29.08.2011 р.;

розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута у справі № 19/5009/4884/11

за заявою кредитора - Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя (69067, м. Запоріжжя, вул. Тенісна, 8, ідентифікаційний код юридичної особи - 20523131)

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «ГФА Груп» (69008, м. Запоріжжя, вул. Феодосійська,5, ідентифікаційний код юридичної особи 35672724)

про банкрутство

ліквідатор - арбітражний керуючий Власова І.Ю.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 29.08.2011 р. у справі № 19/5009/4884/11 (суддя Даценко Л.І.) визнано банкрутом ТОВ «ГФА Груп», відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Пянтковського В.А., зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру.

В порядку ст. 2 1 ГПК України справу № 19/5009/4884/11 передано судді Шевченко Т.М.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 16.03.2012 р. (суддя Шевченко Т.М.) справу №19/5009/4884/11 прийнято до свого провадження, присвоєно справі номер провадження - 23/37/12.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 15.06.2012р. у справі № 19/5009/4884/11 арбітражного керуючого Пянтковського В.А. звільнено від виконання обов'язків ліквідатора банкрута, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Власову І.Ю., тощо.

Ухвалою господарського суду від 08.02.2012 р. продовжено строк ліквідаційної процедури на шість місяців, призначено судове засідання на 27.02.2013р.

В судовому засіданні 27.02.2013 р. ліквідатор подав звіт, ліквідаційний баланс банкрута та доповів про проведену роботу в ліквідаційній процедурі, просить затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора підтримав клопотання ліквідатора щодо затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, ліквідації банкрута та припинення провадження у справі.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Заслухавши звіт ліквідатора, представника кредитора, дослідивши подані документи, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, з огляду на наступне.

Відповідно до п. 1 1 Прикінцевих та перехідних положень нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», викладеної в Законі України від 22 грудня 2011 року N 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки ТОВ «ГФА Груп» визнано банкрутом до набрання чинності нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», викладеної в Законі України від 22 грудня 2011 року N 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд застосовує положення Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 04.11.2012 р.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі за текстом - Закон про банкрутство) ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та ст. 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійснює пошук майна та будь-яких активів підприємства-банкрута, в тому числі можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Згідно із ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрутство).

З поданих ліквідатором документів встановлено, що ним, на виконання приписів Закону про банкрутство, повідомлено про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом відомих та потенційних кредиторів.

З вимогами до банкрута інші кредиторі, крім ініціюючого, не звернулись.

Отже, ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включено вимоги ініціюючого кредитора - ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя, в сумі 4 266,97 грн.

Надані листи-відповіді від інших підприємств, установ свідчать про відсутність заборгованості у банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєстрі вимог кредиторів, банкрут має заборгованість лише перед ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя у розмірі 4266,197 грн. штрафних санкцій - вимоги шостої черги задоволення.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором було здійснено запити до органів реєстрації речових прав на майно.

Виходячи з відповідей вказаних органів за банкрутом не зареєстровано ані рухомого (транспортних засобів, сільськогосподарської техніки), ані нерухомого майна (земельних ділянок, приміщень, будівель, тощо).

Згідно з інформацією державних органів, які реєструють заборони відчуження об'єктів нерухомого майна та обтяження рухомого майна, не було виявлено заставних кредиторів боржника та можливих активів боржника по реєстрах обтяжень, окрім податкової застави.

Банківський рахунок банкрута закрито.

Всі здійснені ліквідатором запити та отримані відповіді досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по розшуку кредиторів банкрута (державних органів, потенційних кредиторів) та виявленню майна (активів) банкрута.

За результатами пошуку ліквідатором майна (активів) у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, за рахунок яких можливо було б погасити кредиторську заборгованість.

Будь-яких інших заяв з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та господарському суду не надходило.

Дійшовши висновку, що під час проведення ліквідаційної процедури ліквідатор здійснив всі заходи з ліквідації банкрута, виконав всі вимоги Закону про банкрутство, встановивши, що у банкрута відсутні активи, необхідні для задоволення вимог кредитора, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність банкрута припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю «ГФА Груп» (69008, м. Запоріжжя, вул. Феодосійська,5, ідентифікаційний код юридичної особи 35672724) - ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвали надіслати: кредитору; ліквідатору; державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради, Головному управлінню статистики у Запорізькій області; Заводському ВДВС Запорізького МУЮ.

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення27.02.2013
Оприлюднено01.03.2013
Номер документу29646546
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ліквідатор - арбітражний керуючий Власова І.Ю

Судовий реєстр по справі —19/5009/4884/11

Ухвала від 16.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 27.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні