Ухвала
від 25.02.2013 по справі 4/51-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"25" лютого 2013 р. Справа № 4/51-Б за заявою ОСОБА_1, м. Горохів

про визнання банкрутом Горохівської районної друкарні, м. Горохів

Суддя Слободян П. Р.

Встановив: постановою господарського суду Волинської області від 27.07.2011р. визнано банкрутом Горохівську районну друкарню, введено відносно Горохівської районної друкарні, м. Горохів, вул. Сокальська, 6, код 02465861 процедуру банкрутства - ліквідацію у відповідності з Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на шість місяців, ліквідатором призначено Корольчука Юрія Миколайовича (ліцензія Мінекономіки України НОМЕР_1 від 23.03.2010р.).

Ухвалою господарського суду Волинської області від 10.02.2012р. строк ліквідаційної процедури по справі № 4/51-Б, продовжено до 27.07.2012р.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 27.08.2012р. строк ліквідаційної процедури по справі № 4/51-Б, продовжено до 27.01.2013р.

Нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено повноваження ліквідатора та покладено ряд обов'язків.

Так відповідно до вимог ст. 1 Закону ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом та забезпечує задоволення визнаних судом вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до частини 1 ст. 25 Закону ліквідатор з дня свого призначення здійснює, зокрема, такі повноваження: виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Згідно з ч. 6 ст. 3-1 Закону при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно частин 1, 2 статті 26 Закону усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку. Речі, визначені родовими ознаками, що належать банкруту на праві володіння або користування, включаються до складу ліквідаційної маси. Майно банкрута, що є предметом застави, включається до складу ліквідаційної маси, але використовується виключно для першочергового задоволення вимог заставодержателя.

Відтак, обов'язком ліквідатора є належне виконанням ним усіх повноважень в ході ліквідаційної процедури, зокрема, встановлення майна та майнових прав (обтяжень) боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

З моменту призначення арбітражного керуючого Корольчука Ю. М. ліквідатором підприємства (понад півтора року), ліквідатором в порушення вимог ст.ст. 22-34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не виконувались покладені на нього права та обов'язки, що в свою чергу призвело до затягування ліквідаційної процедури та порушення майнових прав кредиторів підприємства.

Відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував усі наявні майнові активи ліквідаційної маси, необхідні для повного задоволення кредиторів, він виносить ухвалу про призначення нового ліквідатора

Дослідивши матеріали справи та враховуючи те, що з моменту відкриття ліквідаційної процедури (постанова суду від 27.07.2011р.) ліквідатором банкрута не вжито усіх визначених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заходів ліквідаційної процедури, при цьому не подавались звіти про проведену роботу, як це вимагає закон, ліквідатором ігнорувались вимоги суду, суд вважає за необхідне усунути ліквідатора - Корольчука Ю. М. від виконання ним обов'язків.

Згідно з ч. 9 ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, за відсутності наслідків, передбачених цією статтею може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Суд розглянувши наявні кандидатури арбітражних керуючих, вважає за необхідне призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого Пасічника О. О.

При цьому господарським судом при виборі кандидатури ліквідатора враховано відсутність державної частки в майні боржника, а також враховано освіту, досвід та показники роботи арбітражного керуючого Пасічника О. О. у попередніх справах.

У відповідності до п. 11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року №4212-VІ положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки, Горохівську районну друкарню визнано банкрутом відповідно до постанови господарського суду Волинської області від 27.07.2011р., то в даній справі застосовуються ліквідаційна процедура передбачена Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року №2343-ХІІ який був чинним до 18 січня 2013 року включно.

Керуючись ст.ст. 3 1 , 22, 24, 25, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1 . Усунути арбітражного керуючого Корольчука Юрія Миколайовича (АДРЕСА_2, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства від 17.03.2010 року серія НОМЕР_1) від виконання обов'язків ліквідатора у справі №4/51-Б про банкрутство Горохівської районної друкарні, м. Горохів.

2 . Ліквідатором Горохівської районної друкарні, (м. Горохів, вул. Сокальська, 6, код 02465861) призначити арбітражного керуючого Пасічника Олександра Олексійовича (АДРЕСА_1, ліцензія НОМЕР_2 від 10.01.2011р).

3. Арбітражному керуючому Корольчуку Юрію Миколайовичу у двотижневий термін з дня винесення ухвали суду, передати ліквідатору Пасічнику О. О. отримані в ході ліквідаційної процедури документи, печатки, штампи, товарно-матеріальні цінності, тощо Горохівської районної друкарні.

4 . Ліквідатору Горохівської районної друкарні - Пасічнику Олександру Олексійовичу у відповідності до вимог Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провести ліквідаційну процедуру та подати суду на затвердження ліквідаційний баланс а звіт про роботу ліквідатора.

Суддя П. Р. Слободян

Дата ухвалення рішення25.02.2013
Оприлюднено04.03.2013
Номер документу29658826
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/51-б

Постанова від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 15.10.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 18.09.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 15.10.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 10.02.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні