Постанова
від 19.02.2013 по справі 520/2034/13-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/2034/13-к

Провадження № 1-кс/520/181/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.02.2013 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси Войтов Г.В., при секретарі судового засідання Калашник С.Г., за участю прокурора Крещенко В.В., слідчого СВ Київського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Одесі клопотання слідчого погодженого з прокурором прокуратури Київського району м. Одеси про здійснення тимчасового доступу до речей і документів та додані до клопотання матеріали,

ВСТАНОВИВ:

З клопотання слідчого вбачається, що У червні 2012 ОСОБА_2, за винагороду у розмірі 1500 гривень зареєстрував на своє ім'я в органах влади і ДПІ Київського району м. Одеси ПП «УЛЕКС» (ідентифікаційний код 38227394), при цьому не маючи на меті займатися статутною діяльністю, після чого передав всі документи ОСОБА_3 і жодної участі в подальшій діяльності підприємства не приймав.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_3, з метою прикриття незаконної діяльності, пов'язаної із створенням реально існуючим суб'єктам підприємницької діяльності умов для ухилення від сплати податків шляхом незаконного формування податкового кредиту, спільно із ОСОБА_2 створили суб'єкт підприємницької діяльності - приватне підприємство «Улекс» (ЄДРПОУ 38227394), зареєстроване за юридичною адресою: м. Одеса, пр. Маршала Жукова, 3-А, офіс № 5. Засновником та директором ПП «Улекс» являється ОСОБА_2, який до фінансово-господарської діяльності підприємства відношення не мав, а фактичну діяльність підприємства з ознаками фіктивності, від його імені здійснював ОСОБА_3.

Крім того, з допиту ОСОБА_2 в якості свідка встановлено, що останній у травні 2012 року, на прохання ОСОБА_3 знаходячись у нотаріальній конторі, підписав документи, згідно яких зареєстрував на своє ім'я приватне підприємство «Улекс». Того ж дня, ОСОБА_2 надав довіреність ОСОБА_3, згідно з якою, уповноважив його бути представником ПП «Улекс». Фактично директором вказаного підприємства ОСОБА_2 не був, до фінансово господарської діяльності ПП «Улекс» відношення не мав, статутні документи та печатку підприємства він передав ОСОБА_3

За даним фактом 29.11.2012 року СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1201217040000270 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 205ч.1 КК України.

Відповідно до наказу № 292 від 14.02.2013 року головного управління МВС України в Одеській області створено слідчо-оперативну групу для розслідування кримінального правопорушення до складу якої входить о/у ОВС УБОЗ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4

Старший слідчий СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1, звернувся до суду з клопотання, яке погоджено з прокурором прокуратури Київського району м. Одеси, та просить суд надати тимчасовий доступ до реєстраційної справи приватного підприємства «Проект-консалтинг груп» (ЄДРПОУ 38155896), яка перебуває у володінні державного реєстратора виконавчого комітету Одеського міської ради, розташованого за адресою: м. Одеси, вул. Велика Арнаутська, 15.

Слідчий мотивує своє клопотання тим, що для підтвердження або спростування вищезазначеної інформації, а також для встановлення істини по матеріалам кримінального провадження, необхідно провести почеркознавчу та економічну експертизу.

Прокурор підтримав клопотання слідчого та вважає, що для встановлення істини по даному кримінальному провадженню необхідно надати тимчасовий доступ з можливістю тимчасового вилучення реєстраційної справи приватного підприємства «Проект-консалтинг груп» (ЄДРПОУ 38155896), яка перебуває у володінні державного реєстратора виконавчого комітету Одеського міської ради, розташованого за адресою: м. Одеси, вул. Велика Арнаутська, 15.

Представник відділу державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради у судове засідання не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлявся, про що свідчить телефонограма, до суду надійшов факс-клопотання від відділу державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради про розгляд подання за їхньою відсутністю.

Не явка представника відділу державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради у судове засідання, не перешкоджає розгляду клопотання слідчого про здійснення тимчасового доступу до речей і документів.

Дослідивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого та прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя вважає, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального правопорушення, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у даному провадженні, встановленню кола осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення. При цьому, проведення почеркознавчої та економічної експертизи вимагає надання експерту оригіналу реєстраційної справи приватного підприємства «Проект-консалтинг груп» (ЄДРПОУ 38155896).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що реєстраційна справа приватного підприємства «Проект-консалтинг груп» (ЄДРПОУ 38155896) має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність надання тимчасового доступу до реєстраційної справи приватного підприємства «Проект-консалтинг груп» (ЄДРПОУ 38155896), яка перебуває у володінні державного реєстратора виконавчого комітету Одеського міської ради, розташованого за адресою: м. Одеси, вул. Велика Арнаутська, 15.

Керуючись ст.ст. 159-166, 309, 369-372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Київського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1 - задовольнити.

Надати старшому слідчому о/у ОВС УБОЗ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до реєстраційної справи приватного підприємства «Проект-консалтинг груп» (ЄДРПОУ 38155896), з можливістю вилучення усіх документів, з яких складається зазначена справа, що знаходиться у володінні державного реєстратора виконавчого комітету Одеського міської ради, розташованого за адресою: м. Одеси, вул. Велика Арнаутська, 15.

Попередити посадових осіб відділу державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів

Строк дії ухвали слідчого судді становить 15 (тридцять днів) і обчислюється з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Войтов Г. В.

Дата ухвалення рішення19.02.2013
Оприлюднено23.01.2014
Номер документу29665282
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —520/2034/13-к

Постанова від 19.02.2013

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні