Ухвала
від 04.03.2013 по справі 15/110-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34 УХВАЛА

Справа № 15/110-б 04.03.2013 За заявою Одеської залізниці

до Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" (код ЄДРПОУ 24942936)

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники: не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.03.2011 порушено провадження у справі № 15/110-б за особливостями передбаченими ст.ст.3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

06.04.2011 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/110-б, якою визнано розмір вимог кредитора Одеської залізниці, який подав заяву про порушення справи про банкрутство Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп", в сумі 1 201 057,10 грн, зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур'єр") оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, призначено у справі розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Міхно Ігоря Володимировича (ліцензія серії АВ № 158253 від16.10.2006).

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" опубліковане у газети "Голос України" №76 (5076) від 27.04.2011.

15.06.2011 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 15/110-б, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 2 216 175,10 грн., до якого включено вимоги:

- Одеської залізниці з грошовими вимогами на суму 1 201 057,10 грн. - вимоги четвертої черги;

- Державного підприємства "Придніпровська залізниця" з грошовими вимогами на суму 1 015 118,00грн.- вимоги четвертої черги.

До Господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Міхно Ігоря Володимировича про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Міхно Ігоря Володимировича.

Постановою Господарського суду міста Києва від 19.10.2011 у справі № 15/110-б боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Міхно Ігоря Володимировича, якого зобов'язано надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора у строк до 19.10.2012 року.

Зважаючи на той факт, що термін ліквідаційної процедури банкрута спливає, а ліквідатор не надав суду жодного доказу виконання вимог постанови суду від 19.10.2011, зокрема, доказів вжиття всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та не надав суду звіт ліквідатора та ліквідаційного баланс банкрута, суд, ухвалою від 08.10.2012 продовжив строк ліквідаційної процедури до 06.11.2012 та призначив розгляд справи у судовому засіданні на 06.11.2012.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.11.2012 розгляд справи у судовому засіданні відкладено на 13.11.2012.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.11.2012 звільнено від обов"язків ліквідатора Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Міхно Ігоря Володимировича; призначено ліквідатором Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича (ліцензія серії АВ № 592941 від 25.10.2011р., місце проживання: Донецька обл., м. Костянтинівка, вул. Алтайська, 17, ідентифікаційний номер 3201502193) та продовжено строк ліквідаційної процедури Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" на три місяці.

До Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича у розмірі двох мінімальних заробітних плат в місяць за рахунок коштів ініціюючого кредитора Одеської залізниці та продовження строку ліквідаційної процедури Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" на два місяці. До клопотання додано протокол № 2 засідання комітету кредиторів Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" від 21.11.2012 року.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 26.12.2012 призначено розгляд справи у судовому засіданні на15.01.2013

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 15.01.2013 задоволено клопотання ліквідатора Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича; затверджено оплату послуг ліквідатора Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць надання послуг арбітражного керуючого у справі №15/110-б, за рахунок ініціюючого кредитора Одеської залізниці та продовжено строк ліквідаційної процедури Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" на два місяці - у строк до 15.03.2013.

До Господарського суду м.Києва надійшло клопотання ліквідатора Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича щодо зобов"язаня реєстраційної служби України надати арбітражному керуючому (ліквідатору) Богомазову Павлу Сергійовичу інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відносно зареєстрованих за підприємством з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантик Груп" (код 24942936) земельних ділянок та інших об'єктів нерухомого майна.

Дане клопотання мотивоване тим, що на звернення ліквідатора підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича до реєстраційної служби України щодо надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відносно зареєстрованих за підприємством з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантик Груп" (код 24942936) земельних ділянок та інших об'єктів нерухомого майна йому було відмовлено з посиланням на ст. 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», відповідно до змісту якої інформація з Державного реєстру прав про державну реєстрацію прав та їх обтяжень надається у формі витягу, інформаційної довідки та виписки.

Витяг з Державного реєстру прав на підставі заяви мають право отримувати:

1) власник нерухомого майна або уповноважена ним особа;

2) особа, яка має речове право на чуже нерухоме майно, або уповноважена нею

особа;

3) спадкоємець (правонаступник - для юридичної особи) або уповноважена ним

особа.

Крім цього, також зазначено що відповідно до частини другої статті 38 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Розглянувши подане ліквідатором Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражним керуючим Богомазовим П.С. клопотання, суд вважає його обгрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно з частиною третьою статті 41 Закону з дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

Таким чином, на момент покладення ухвалою господарського суду на ліквідатора повноважень органів управління, він мав право на отримання витягу з Державного реєстру прав.

На підставі викладеного, керуючись Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Підприємства з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантік Групп" арбітражного керуючого Богомазова Павла Сергійовича.

2. Зобов"язати Державну реєстраційну службу України надати арбітражному керуючому (ліквідатору) Богомазову Павлу Сергійовичу (ліцензія серії АВ № 592941 від 25.10.2011р., місце проживання: Донецька обл., м. Костянтинівка, вул. Алтайська, 17, ідентифікаційний номер 3201502193) інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відносно зареєстрованих за підприємством з стопроцентним іноземним капіталом "Трансатлантик Груп" (код 24942936) земельних ділянок та інших об'єктів нерухомого майна.

3. Призначити розгляд справи у судовому засіданні на 02.04.2013 о 15:00. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду м.Києва в залі №7.

4.Продовжити строк ліквідаційної процедури до 02.04.2013 .

5. Зобов'язати ліквідатора вжити всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційного баланс банкрута. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази встановлення наявності активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, Головного управління статистики; Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна; Головного управління земельних ресурсів; УДАІ МВС України в м. Києві; Київської міської інспекції державного технічного нагляду; Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України; Державного підприємства «Український інститут промислової власності» Філія «Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг»; Державного департаменту інтелектуальної власності; Інспекції головного державного реєстратора флоту України; Державної митної служби України; Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв"язку України , тощо.

6. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі, ліквідатору та Державній реєстраційній службі України для виконання..

Уповноважити ліквідатора або його повноважного представника нарочно отримати інформацію від Державної реєстраційної служби України у п'ятиденний строк з дня отримання ухвали.

Суддя Хоменко М.Г.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.03.2013
Оприлюднено05.03.2013
Номер документу29721181
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/110-б

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 19.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 08.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 21.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 25.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні