Рішення
від 04.03.2013 по справі 904/628/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

28.02.13р. Справа № 904/628/13-г

За позовомПублічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго", м. Дніпропетровськ в особі Структурної одиниці Криворізьких міських електричних мереж Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго", м. Кривий Ріг до відповідачаТовариства з обмеженою відповідальністю "Тідіком", м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область про стягнення 2845,14 грн. Суддя Єременко А.В. Представники:

Від позивача:Сушко О.І., дов. №776/1010 від 27.12.2012р.; Від відповідача:не з'явився.

СУТЬ СПОРУ:

Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Дніпрообленерго" в особі Структурної одиниці Криворізьких міських електричних мереж Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго" звернулось до господарського суду з позовом та просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Тідіком" на свою користь суму заборгованості за активну електричну енергію у розмірі 2 845,14 грн., обґрунтовуючи позовні вимоги неналежним виконанням відповідачем зобов'язань за договором № 607644 про постачання електричної енергії від 18.01.10р. щодо оплати за поставлену активну електричну енергію.

Відповідач до судового засідання не з'явився, відзив та витребувані судом документи не надав. Господарський суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у справі матеріалами (ст. 75 ГПК України), оскільки відповідач був повідомлений про час та місце судового засідання, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

В судовому засіданні 28.02.2013р. оголошені вступна та резолютивна частини рішення.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

18.01.2010р. між Відкритим акціонерним товариством "Енергопостачальна компанія "Дніпрообленерго" (яке в подальшому змінило найменування на Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Дніпрообленерго"), як постачальником, та Товариством з обмеженою відповідальністю "Дарлікс" (яке в подальшому змінило найменування на Товариство з обмеженою відповідальністю "Тідіком"), як споживачем, укладено договір про постачання електричної енергії №607644 (надалі - Договір), відповідно до умов якого постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю 760 Ватт, величини якої по площадках вимірювання та точках продажу визначені Додатком "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього договору.

Споживач зобов'язується оплачувати постачальнику вартість електричної енергії згідно з умовами Додатку "Порядок розрахунків" та Додатку "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" (п.п.2.3.5. пункту 2.3. Договору).

Згідно п.1. Додатку "Порядок розрахунків" розрахунковим періодом для визначення обсягу спожитої електричної енергії приймається місяць з двадцятого числа попереднього місяця до такого ж числа розрахункового місяця.

Відповідно до п.2. Додатку "Порядок розрахунків" споживач здійснює повну оплату вартості обсягу використаної електричної енергії заявленого на розрахунковий період за формою попередньої оплати. Попередня оплата здійснюється до 13 числа місяця, що передує розрахунковому місяцю у розмірі повної вартості договірної величини споживання електричної енергії згідно з Додатками до договору "Обсяги споживання електричної енергії споживачу" або "Обсяги постачання електричної енергії споживачу та субспоживачам" (п.п.2.1. Додатку "Порядок розрахунків").

Остаточний розрахунок за активну електроенергію, за перевищення договірних величин споживання електричної енергії та потужності, оплата рахунків за надання послуг з компенсації перетікання реактивної енергії, пеня, індекс інфляції та інші платежі, згідно з умовами цього договору, здійснюється на підставі самостійно отриманого у постачальника рахунка протягом п'яти операційних днів з дня отримання рахунку (п.2.2. Додатку "Порядок розрахунків").

За п.3 Додатку "Порядок розрахунків" споживач зобов'язаний вносити плату за споживання активної електричної енергії виключно коштами.

Пунктом 9.8. Договору передбачено, що він набирає чинності з дня його підписання і укладається на строк до 31.12.2010р. Договір вважається щорічно продовженим на наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення терміну дії договору жодною із сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов.

Позивачем заявлено до стягнення суму заборгованості за спожиту відповідачем у лютому-серпні 2012р. активну електричну енергію у розмірі 2845,14 грн.

Відповідачем не надано доказів сплати вартості спожитої електроенергії у заявленому до стягнення розмірі, чим порушено приписи ст. 193 ГК України, ст.ст. 525, 526 ЦК України щодо виконання зобов'язання належним чином відповідно до умов договору, вимог закону з огляду на що, суд вбачає підстави для задоволення позовних вимог та стягнення з відповідача на користь позивача 2845,14 грн. боргу за активну електричну енергію.

Відповідно до ст. 49 ГПК України судові витрати покладаються на відповідача, оскільки позов задоволено.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Тідіком" (50008, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Космонавтів, буд.13, код ЄДРПОУ 32975010) на користь Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго" (49107, м. Дніпропетровськ, Шосе Запорізьке, буд.22, код ЄДРПОУ 23359034) в особі Структурної одиниці Криворізьких міських електричних мереж Публічного акціонерного товариства "ДТЕК Дніпрообленерго" (50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, пр. К.Маркса, 41, код ЄДРПОУ 00130843) 2845,14 грн. боргу за активну електричну енергію; 1720,50 грн. витрат по оплаті судового збору, про що видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Суддя А.В.Єременко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.03.2013
Оприлюднено05.03.2013
Номер документу29721791
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/628/13-г

Рішення від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 07.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні