Ухвала
від 15.02.2013 по справі 916/232/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

м. Одеса, пр. Шевченка, 29.


УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

"15" лютого 2013 р.Справа №916/232/13-г

За заявою голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Мега Буд" (65011, м. Одеса, вул. Осипова, 33, офіс 1. Ідентифікаційний код 36850684) про порушення справи про банкрутство у порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зі змінами в редакції від 22.12.2011р. №4212-У1 (далі - Закон №2343-ХІІ).

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

за участю представників сторін:

від Боржника: Гарькавий В.В. голова ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" на підставі рішення № 2 засновника ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" від 15.11.2012 р.

СУТЬ СПОРУ: 23.01.2013 р. голова ліквідаційної комісії ТОВ Будівельна компанія „Мега Буд" звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" здійснюючи провадження з особливостями, застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником відповідно до ст. 95 Закону (№2343-ХІІ) у зв'язку із неможливістю погашення кредиторської заборгованості на суму 105706 грн. 45 коп. в процедурі самостійної ліквідації, головою ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" прийнято рішення від 21.01.2013 р. про звернення до господарського суду Одеської області із відповідною заявою.

У судовому засіданні оголошувалася перерва з 08.02.2013 р. по 15.02.2013 р. у порядку статті 77 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши у підготовчому засіданні господарського суду заяву голови ліквідаційної ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" та наявні матеріали у справі, заслухавши його пояснення, господарський суд встанови наступне:

До заяви голови ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" в підтвердження наявності боргу та неплатоспроможність боржника обґрунтована надані такі документи: рішення № 2 засновника ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" від 15.11.2012 р. про припинення діяльності товариства шляхом ліквідації; докази повідомлення головою ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" державного реєстратора про прийняття засновником рішення щодо припинення юридичної особи, з метою проведення державним реєстратором реєстраційної дії „Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ним органу щодо припинення юридичної особи"; бюлетень державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців № 231 (31) від 20.11.2012 р. з надрукованим оголошенням про ліквідацію ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд"; заява до ДПІ у Приморському районі м. Одеси про припинення платника податків (форма № 8-ОПП); звернення кредитора - ТОВ „БК „Елітстрой" від 10.12.2012 р. до ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" з листом про включення заборгованості у сумі 105706 грн. 45 коп. до реєстру вимог кредиторів; реєстр вимог кредиторів ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" від 21.01.2013 р.; договір постачання № 22/02-2012 від 22.02.2012 р., рахунок - фактури № СФ-ЕС01353 від 22.02.2012 р., видаткова накладна № РН-ЕС02655 від 22.02.2012 р., акт звірки взаємних розрахунків; акт інвентаризації та оцінки майна від 21.01.2013 р.; проміжний ліквідаційний баланс ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" станом на 21.01.2013 р.; проміжним ліквідаційний звіт, затверджений головою ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" 21.01.2013 р.; аналіз фінансово - господарського стану ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" до проміжного ліквідаційного балансу від 08.02.2013 р.; довідка голови ліквідаційної комісії про відсутність у боржника будь - якого рухомого або нерухомого майна, що належить йому на праві власності або майна, що перебуває у заставі або є обтяжним у інший спосіб; протокол № 2 засідання ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" від 21.01.2013 р.; рішення голови ліквідаційної комісії від 21.01.2013 р. про визнання заборгованості ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" перед ТОВ „БК „Елітстрой" на суму 105706 грн. 45 коп. та звернення до господарського суду Одеської області із заявою про визнання ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" банкрутом у порядку ст. 95 Закону (№ 2343-ХІІ) у зв'язку з неможливістю самостійного погашення суми боргу та інші.

Заява голова ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" про порушення провадження у справі про банкрутство містить всі необхідні реквізити, у заяві викладені всі обставини, що є підставою для звернення до суду. До заяви голови ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" надані документи (матеріали) відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 11 Закону (№2343-ХІІ).

Частиною 5 ст. 11 Закону (№2343-ХІІ), передбачено, що боржник зобов'язаний звернутись до господарського суду у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

В частині 1 ст. 95 Закону (№2343-ХІІ) зазначено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується у порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до ч.2 вказаної статті Закону (№2343-ХІІ) обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Таким чином, головою ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" надані докази проведення відповідних дій, як передумови для звернення ліквідатора (ліквідаційної комісії) із заявою про порушення справи про банкрутство відповідно до ст.ст. 105,110,111 ЦК України, ст. 60 ГК України та ст. 95 Закону (№ 2343-ХІІ), а заява голови ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" про наявність боргу, дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України обґрунтована та підтверджена наданими до заяви матеріалами.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 16 Закону (№2343-ХІІ) у разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Враховуючи клопотання голови ліквідаційної комісії ТОВ „Будівельна компанія „Мега Буд" про покладення обов'язків ліквідатора на голову ліквідаційної комісії боржника у порядку ч. 2 ст. 95 Закону (№ 2343-ХІІ), господарський суд не здійснює заходи для автоматичного визначення кандидатури арбітражного керуючого.

На підставі викладеного, господарський суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство та застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником відповідно до ст. 95 Закону (№2343-ХІІ) і введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 1,2,9-11,16,19,95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ст.ст. 64,65,86 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Мега Буд" (65011, м. Одеса, вул. Осипова, 33, офіс 1. Ідентифікаційний код 36850684)

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна н стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли через відмову боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматись від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Законом.

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

3. Справу призначити до розгляду у засіданні суду на "22"лютого 2013 р. о 11 год. 00 хв. , яке відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області (п'ятий поверх), зал №532 (тел. 0482 307-996).

4. З моменту порушення провадження у справі про банкрутство:

пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватись лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство;

- пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватись у випадку та порядку, передбачених цим Законом;

- арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство;

- корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом;

- задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом;

- задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки майна боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється.

Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження відповідно до ч.2 ст. 19 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Ухвалу надіслати: боржнику, засновнику боржника, кредитору ТОВ „БК „Елітстрой" (65026, м. Одеса, вул. Приморська,11/13, офіс 33), ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС, Приморському районному суду м. Одеси, Другому ВДВС в Приморському районі Одеського МУЮ, державному реєстратору Виконавчого комітету Одеської міської ради (для внесення відповідного запису).

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя Зеленов Г.М.

Дата ухвалення рішення15.02.2013
Оприлюднено06.03.2013
Номер документу29735542
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зі змінами в редакції від 22.12.2011р. №4212-У1 (далі - Закон №2343-ХІІ). Господарський суд Одеської області у складі: судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М., секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

Судовий реєстр по справі —916/232/13-г

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 12.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 15.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 22.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні