Ухвала
від 27.02.2013 по справі 5017/3279/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора

та припинення провадження у справі

"27" лютого 2013 р. Справа № 5017/3279/2012

За заявою: Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси;

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморський юридичний центр "Ін-юст" (65000, м. Одеса, вул. Посмітного, 10; код ЄДРПОУ 30199758);

про визнання банкрутом

Суддя Грабован Л.І .

Представники сторін:

від кредиторів: не з'явилися;

ліквідатор: арбітражний керуючий Дєчева О.М.

СУТЬ СПОРУ: про визнання банкрутом

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси звернулось до господарського суду Одеської області із заявою про визнання банкрутом відсутнього боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморський юридичний центр "Ін-юст" (т.1 а.с.2-5), оскільки останній неспроможний виконати зобов'язання по сплаті заборгованості у сумі 5 576, 68 грн. та фактично припинив господарсько-фінансову діяльність.

Ухвалою суду від 15.11.2012р. (т.1 а.с.1) порушено провадження у справі № 5017/3279/2012 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" у порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

05.12.2012р. господарським судом Одеської області прийнято постанову (т.1 а.с.73-75) про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" банкрутом у порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дєчеву Ольгу Миколаївну, яку ч. 7 постанови зобов'язано провести ліквідаційні заходи, передбачені ст. 52 Закону.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", норми якого, як спеціальні норми права, превалюють у застосуванні над загальними нормами господарського процесуального кодексу України та чинного цивільного законодавства.

Згідно ч. 6 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Статтею 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту.

За приписами частин 1, 2, 6 ст. 30 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після проведення інвентаризації та оцінки майна банкрута ліквідатор розпочинає продаж майна банкрута на відкритих торгах. Порядок продажу майна банкрута, склад, умови та строки придбання майна погоджуються з комітетом кредиторів.

Відтак, обов'язком ліквідатора є належне виконання ним усіх повноважень в ході ліквідаційної процедури, зокрема, встановлення майна та майнових прав боржника, його потенційних кредиторів шляхом надіслання запитів до державних органів, надіслання повідомлень до державних органів, які контролюють сплату загальнообов'язкових податків та зборів, витребування в органах державної виконавчої служби виконавчих проваджень, порушених кредиторами боржника та повідомлення зазначених кредиторів про перебування боржника в ліквідаційній процедурі та права кредиторів згідно з ч. 5 ст. 52 Закону подати свої грошові вимоги. Наслідком належного виконання ліквідатором зазначених обов'язків буде встановлення заставних, конкурсних кредиторів боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавцем передбачено подання за наслідком проведеної ліквідаційної процедури повного звіту ліквідатора про всі дії, вчинені ліквідатором в ході процедури ліквідації, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками всієї ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" надано до суду звіт про проведення ліквідаційної процедури ТОВ „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" (т.2 а.с.1-2), згідно якого в ході ліквідаційної процедури майна боржника не виявлено; грошові кошти на рахунку відсутні; розрахунки з кредиторами не проводилися у зв'язку з відсутністю майнових та немайнових активів боржника; в ході ліквідаційної процедури підприємства працівники не звільнялись, оскільки осіб, які б знаходились у трудових відносинах з банкрутом виявлено не було.

Вказані обставини підтверджуються доданими до звіту документами, а саме: направленими ліквідатором та судом запитами про надання інформації до КП „ОМБТІ та РОН", ВРЕР ДАІ з обслуговування м. Одеси №1 підпорядкованого УДАІ ГУМВС України в області, Одеської регіональної філії ДП „Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельним ресурсам".

Відповідно до довідки КП "Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об'єктів нерухомості" №13607-06/2713 від 13.12.2012р. (т. 2 а.с. 16) за ТОВ "Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" нерухоме майно не зареєстровано і раніше не було зареєстровано.

Відповідно до довідки ВРЕР ДАІ з обслуговування м. Одеси №1 підпорядкованого УДАІ ГУМВС України в області №42/1-2248 від 30.11.2012р. (т. 2 а.с. 15) за ТОВ „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" транспортні засоби не зареєстровані та раніше не реєструвалися.

Згідно довідки ДП „Центр державного земельного кадастру" №06-02/35804 від 03.12.2012р. (т.1 а.с.77) станом на 30.11.2012р. відсутні відомості щодо земельних ділянок, які значаться за ТОВ „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст".

Ліквідатором вжив заходи щодо виявлення можливих кредиторів, що підтверджується направленими повідомленнями про визнання ТОВ "Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" банкрутом до Одеського міського центру зайнятості (т. 2 а.с. 4), ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС (т. 2 а.с. 5), Управління Приморської районної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (т. 2 а.с. 6), Управління Приморської районної виконавчої дирекції соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності (т. 2 а.с. 7), Першого відділу державної виконавчої служби у Приморському районі м. Одеси (т. 2 а.с. 8).

11.12.2012р. ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС надало заяву про кредиторські вимоги до боржника в сумі 995, 10 грн. (т. 1. а.с.80-81). Вказані вимоги визнані ухвалою господарського суду Одеської області від 25.01.2013р. в повному обсязі. (т. 1 а.с. 123).

05.02.2013р. Одеський міський центр зайнятості надав заяву про визнання кредиторських вимог в сумі 3125, 90 грн. (т. 1 а.с.129-131). Вказані вимоги визнані ухвалою господарського суду Одеської області від 27.02.2013р. в повному обсязі (т. 2 а.с. 29).

06.02.2013р. виконавча дирекція Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надала заяву про визнання кредиторських вимог в сумі 2691, 89 грн. Вказані вимоги визнані ухвалою господарського суду Одеської області від 27.02.2013р. в повному обсязі (т. 2 а.с. 29).

Згідно ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" (т.2 а.с.3) у товариства відсутні будь-які активи (рядок 260) та рахується поточні зобов'язання з бюджетом у розмірі 12 389 грн. (рядок 550).

Скарг на дії ліквідатора за час його роботи та заперечень щодо звіту до господарського суду не надходило.

13.02.2013р. до суду надійшла заява УПФУ в Приморському районі м. Одеси (т.2 а.с.17), згідно якої УПФУ в Приморському районі м. Одеси зі звітом ліквідатора ознайомлений, зауважень не має.

13.02.2013р. до суду надійшла заява Одеського міського центру зайнятості (т. 2 а.с. 18), відповідно до якої Одеськи1 міський центр зайнятості зі звітом ліквідатора ознайомлений, заперечень не має.

13.02.2013р. до суду надійшла заява виконавчої дирекції Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (т. 2 а.с. 19), згідно якої виконавча дирекція Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності зі звітом ліквідатора ознайомлена, заперечень не має.

20.02.2013р. до суду надійшов відзив ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС (т. 2 а.с. 27) на звіт ліквідатора, відповідно до якого ДПІ до теперішнього часу не мала можливості щодо реалізації своїх прав та законних інтересів, що в свою чергу може призвести до значних втрат бюджету, затвердження звіту ліквідатора є неможливим до проведення позапланової виїзної документальної перевірки відповідно до чинного законодавства.

Суд не враховує позицію ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області, оскільки вона є необґрунтованою з огляду на те, що господарським процесуальним законодавством не передбачено такої підстави для відкладення розгляду справи як проведення податкової перевірки та зазначає, що 17.12.2012р. була надана відповідь на лист ДПІ у Приморському районі м. Одеси Одеської області ДПС про відкладення розгляду справи до проведення відповідної перевірки; розгляд справи проводився більше 2-х місяців, тому органи ДПІ не були позбавлені можливості провести перевірку.

Таким чином, суд вважає, що ліквідатором у повній мірі проведено ліквідаційні заходи, передбачені ст.ст. 25-31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що відображено у звіт ліквідатора та ліквідаційному балансі банкрута.

У відповідності з п.6 ст.31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

За положеннями ч.2 ст.32 вказаного Закону якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

За таких обставин, суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст" відповідно до ст.ст.33, 39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" №755-1У від 15.05.2003р., припинити провадження у справі, припинити повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Дєчевої Ольги Миколаївни.

Керуючись ч. 2 ст.ст. 31, 32, п.6 ст. 40, ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом", ст.ст. 85, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Затвердити звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморський юридичний центр "Ін-юст" (65000, м. Одеса, вул. Посмітного, 10; код ЄДРПОУ 30199758).

2.Затвердити ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморський юридичний центр "Ін-юст" (65000, м. Одеса, вул. Посмітного, 10; код ЄДРПОУ 30199758).

3.Вимоги, не задоволені за відсутності майна банкрута, вважати погашеними.

4.Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморський юридичний центр "Ін-юст" (65000, м. Одеса, вул. Посмітного, 10; код ЄДРПОУ 30199758).

5.Припинити провадження у справі № 5017/3279/2012.

6.Припинити повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморський юридичний центр "Ін-юст" (65000, м. Одеса, вул. Посмітного, 10; код ЄДРПОУ 30199758) - арбітражного керуючого Дєчевої Ольги Миколаївни.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам, державному реєстратору Виконавчого комітету Одеської міської ради, першому Приморському ВДВС Одеського МУЮ.

.

Ухвала набирає чинності з дня її прийняття.

Ухвалу може бути оскаржено у встановленому порядку згідно ст. 91 ГПК України, ч. 2 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Грабован Л.І.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.02.2013
Оприлюднено06.03.2013
Номер документу29743676
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/3279/2012

Ухвала від 27.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 27.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 11.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 11.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 25.01.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 25.01.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 12.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Постанова від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні