Ухвала
від 05.03.2013 по справі 5011-28/14727-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

У Х В А Л А

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

№ 5011-28/14727-2012 05.03.13

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Нігма-С"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" (код 35645135)

про визнання банкрутом

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Атарщікова А.М.

За участю представників сторін:

від заявника: не з'явився

від боржника: Журба М.В., представник за довіреністю б/н від 23.10.2012

розпорядник майна: не з'явився

В судовому засіданні присутні:

1) представник ТОВ "Торгова база "Укрбуд" - Крочак О.В., довіреність б/н від 17.05.2011;

2) представник ТОВ "Технікс" - Насвіщук С.В., довіреність б/н від 21.02.2013.

Згідно п. 1 1 прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, що набула чинності 19.01.2013, при розгляді справи застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції станом на 18.01.2013.

Обставини справи:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нігма-С" звернулось до господарського суду міста Києва з заявою про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" з урахуванням приписів ст. 1, 3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 25.10.2012 порушено провадження по справі № 5011-28/14727-2012, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника та призначено підготовче судове засідання на 27.11.2012.

Ухвалою підготовчого засідання від 27.11.2012 визнано розмір вимог ініціюючого кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю "Нігма-С", який подав заяву про порушення справи про банкрутство до товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" на суму 824 904,60 грн., призначено у справі № 5011-28/14727-2012 розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Кошарського Олександра Володимировича (ліцензія серії АГ № 580414 від 29.08.2011), зобов'язано заявника за його рахунок у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів, розпорядника майна надати на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника та призначено попереднє засідання на 26.02.2013.

Матеріалами справи встановлено, що оголошення про порушення провадження по справі про банкрутство ТОВ "Ніка-Газ" було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" від 11.12.2012 № 228 (4872).

Згідно п. 1 ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

Відповідно до абз. 8 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Пунктом 6 ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено повноваження розпорядника майна щодо включення вимог кредиторів, визнаних боржником або господарським судом, до реєстру вимог кредиторів. Крім того, розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їх заявами, а за їх відсутності, - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав. Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та даними обліку боржника.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів.

Реєстр вимог кредиторів повинен включати усі визнані судом вимоги кредиторів.

Ухвала є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на зборах (комітеті) кредиторів.

Згідно ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів, у порядку, встановленому цією статтею: у першу чергу , зокрема задовольняються вимоги забезпечені заставою; витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, у тому числі: витрати на оплату державного мита; витрати заявника на публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство; витрати на публікацію в офіційних друкованих органах інформації про порядок продажу майна банкрута; витрати на публікацію в засобах масової інформації про поновлення провадження у справі про банкрутство у зв'язку з визнанням мирової угоди недійсною; витрати арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), пов'язані з утриманням і збереженням майнових активів банкрута; витрати кредиторів на проведення аудиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їх коштів; витрати на оплату праці арбітражних керуючих (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку, передбаченому статтею 27 цього Закону; у другу чергу задовольняються вимоги, що виникли із зобов'язань банкрута перед працівниками підприємства-банкрута (за винятком повернення внесків членів трудового колективу до статутного капіталу підприємства), крім вимог, задоволених у першу чергу, зобов'язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян, шляхом капіталізації відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за громадян, які застраховані в цьому Фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов'язань зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, з повернення невикористаних коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників); у третю чергу задовольняються вимоги щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів). Вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом; у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою, у тому числі і вимоги кредиторів, що виникли із зобов'язань у процедурі розпорядження майном боржника чи в процедурі санації боржника; у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

Під час проведення попереднього судового засідання судом встановлено, що до загального відділу суду надійшли заяви з грошовими вимогами до ТОВ "Ніка-Газ".

10.01.2013 (заява зареєстрована 15.01.2013) з вимогами до боржника звернулось товариство з обмеженою відповідальністю "Торгова база "Укрбуд" (надалі по тексту ТОВ "ТД "Укрбуд") на суму 2 201 989,95 грн.

Обґрунтовуючи свої вимоги заявник посилається на укладений між TOB "ТД "Укрбуд" та TOB "Ніка-Газ" договір купівлі-продажу № 55 від 01.02.2010, згідно п. 1.1. якого продавець зобов'язується передати (поставляти) металеву продукцію (товар) у власність покупця, а покупець зобов'язується приймати товар та сплачувати за нього грошові кошти відповідно до умов цього договору. Відповідно до п. 1.2. договору, товар передається згідно номенклатури та в кількості, з зазначенням відпускної ціни, що будуть описані в кожному окремому випадку у видаткових накладних, складених на основі замовлень покупця. ………

Згідно договору № 1210 про переведення боргу від 01.01.2012 укладеного між TOB "ТД "Укрбуд", TOB "Ніка-Газ" та BАТ "Полтаваголовпостач", боржник перевів на кредитора борг у розмірі 6 629 892,95 грн., що виник на підставі договору № 1505-08/П від 05.05.2008, а кредитор (новий боржник за договором) має погасити цей борг шляхом перерахування грошових коштів кредитору або провести розрахунки в іншій формі.

При цьому, протоколом припинення взаємних зобов'язань від 03.01.2012 підписаного між TOB "ТД "Укрбуд" та TOB "Ніка-Газ" встановлено, що заборгованість боржника перед TOB "ТД "Укрбуд" за договором № 1210 від 01.01.2012 становить 1 156 392,95 грн.

Відповідно до договору безвідсоткової поворотної позики № 01/12 від 04.05.2012 укладеного між TOB "Ніка-Газ" та ТОВ "ТД "Укрбуд", останнє передає у власність боржнику (позичальнику за договором) грошові кошти в розмірі 647 200,00 грн., а позичальник зобов'язується повернути їх позикодавцю.

Як зазначає заявник, TOB "Ніка-Газ" взятих на себе зобов'язань за вищезазначеними договорами не виконало, заборгованість в розмірі 2 201 989,95 грн. не погасило.

На підтвердження наявності заборгованості ТОВ "Ніка-Газ" перед ТОВ "ТД "Укрбуд" до матеріалів заяви додано засвідчену належним чином засвідчену копію договору купівлі-продажу № 55 від 01.02.2010, копію договору про переведення боргу № 1210 від 01.01.2012, копію протоколу припинення взаємних зобов'язань від 03.01.2012, копію договору безвідсоткової поворотної позики № 01/12 від 04.05.2012, копії платіжних доручень № 530 від 28.05.2012, № 537 від 13.06.2012, № 538 від 14.06.2012, № 544 від 02.07.2012 № 566 від 16.08.2012, № 571 від 30.08.2012, № 574 від 14.09.2012, № 575 від 18.09.2012, № 579 від 04.10.2012, № 581 від 15.10.2012, № 585 від 31.10.2012, №№ 587,588 від 15.11.2012 на загальну суму 647 200,00 грн., копії платіжних доручень № 366 від 09.02.2010 та № 376 від 12.02.2010 на загальну суму 5 120 000,00 грн., копію акту звірки розрахунків станом на 25.10.2012 по договору № 55 від 01.02.2010 скріплену підписами та печатками сторін, копію акту звірки розрахунків станом на 25.10.2012 по договору № 1210 від 01.01.2012 скріплену підписами та печатками сторін, копію акту звірки розрахунків станом на 26.02.2013 по договору № 55 від 01.02.2010 скріплену підписами та печатками сторін.

Вимоги ТОВ "ТД "Укрбуд" визнані боржником, що підтверджується доданою до матеріалів справи належним чином засвідченою копією акту про спільний розгляд заяв кредиторів від 18.02.2013 скріпленого підписами розпорядника майна та директора боржника.

Вимоги ТОВ "ТД "Укрбуд" визнані та включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Дослідивши матеріали справи та подані докази, господарський суд приходить до висновку щодо правомірності вимог ТОВ "ТД "Укрбуд" та вважає їх такими, що підлягають визнанню в повному обсязі на суму 2 201 989,95 грн. та відносить їх до вимог четвертої черги.

Крім того, підлягають погашенню в першу чергу витрати понесені за розгляд грошових вимог по справі про банкрутство в розмірі 1 174,00 грн.

10.01.2013 (заява зареєстрована 15.01.2013) з вимогами до боржника звернулось приватне багатопрофільне підприємство "Технікс" (надалі по тексту ПБП "Технікс") на суму 18 951 717,62 грн.

В обґрунтування своїх вимог ПБП "Технікс" посилається на укладений 19.10.2011 між ним та ТОВ "Торгова база "Укрбуд" договір № 09/2 про відступлення права вимоги.

Відповідно до зазначеного договору, ТОВ "Торгова база "Укрбуд" передає, а ПБП "Технікс" приймає право вимоги, що належить ТОВ "Торгова база "Укрбуд", і стає кредитором за договором № 25 від 24.02.2012 на постачання природного газу, укладеного між ТОВ "Торгова база "Укрбуд" та TOB "Ніка-Газ" в частині сплати на користь ТОВ "Торгова база "Укрбуд" 23 761 617,91 грн.

Як зазначає ПБП "Технікс", боржником свої зобов'язання за договором № 09/2 від 19.10.2011 виконано частково на суму 4 809 900,29 грн. Розмір грошових коштів, що залишився несплаченим становить 18 951 717,62 грн.

На підтвердження наявності заборгованості ТОВ "Ніка-Газ" перед ПБП "Технікс" до матеріалів заяви додано засвідчену належним чином засвідчену копію договору на постачання природного газу № 25 від 24.02.2010, копію договору про відступлення права вимоги № 09/2 від 19.10.2011, копії протоколів припинення взаємних зобов'язань №№ 1, 4 від 31.03.2012, копію акту звірки взаємних розрахунків станом на 25.10.2012 по договору № 09/02 від 19.10.2011 скріплену підписами та печатками сторін, копію акту звірки взаємних розрахунків станом на 26.02.2013 по договору № 09/02 від 19.10.2011 скріплену підписами та печатками сторін, копії банківських виписок від 28.12.2011, 29.12.2011 та від 31.05.2012.

Вимоги ПБП "Технікс" визнані боржником, що підтверджується доданою до матеріалів справи належним чином засвідченою копією акту про спільний розгляд заяв кредиторів від 18.02.2013 скріпленого підписами розпорядника майна та директора боржника.

Вимоги ПБП "Технікс" визнані та включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Дослідивши матеріали справи та подані докази, господарський суд приходить до висновку щодо правомірності вимог ПБП "Технікс" та вважає їх такими, що підлягають визнанню в повному обсязі на суму 18 951 717,62 грн. та відносить їх вимог четвертої черги.

Крім того, підлягають погашенню в першу чергу витрати понесені за розгляд грошових вимог по справі про банкрутство в розмірі 1 218,00 грн.

Ухвалою підготовчого засідання від 27.11.2012 визнано розмір вимог ініціюючого кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю "Нігма-С" на суму 824 904,60 грн., в зв'язку з чим зазначені вимоги підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів в розмірі 824 904,60 грн. та відносяться до вимог четвертої черги.

Крім того, підлягають погашенню в першу чергу витрати пов'язані зі сплатою судового збору за подачу заяви про порушення провадження у справі про банкрутство в розмірі 5 365,00 грн.

Розпорядником майна складено реєстр вимог кредиторів, який поданий на затвердження господарському суду.

05.03.2013 у попередньому засіданні було розглянуто реєстр вимог кредиторів, наданий суду розпорядником майна.

Матеріалами справи встановлено, що заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надходило.

Дослідивши матеріали справи, поданий розпорядником майна на затвердження реєстр вимог кредиторів, перевіривши підставність заявлених вимог кредиторів господарський суд вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та закінчити попереднє засідання.

Керуючись ст.ст. 14, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Визнати кредитором товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" товариство з обмеженою відповідальністю "Торгова баз "Укрбуд" на суму 2 201 989,95 грн. - 4 черга.

Визнати кредитором товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" приватне багатопрофільне підприємство "Технікс" на суму 18 951 717,62 грн. - 4 черга.

Включити до реєстру вимог кредиторів вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "Нігма-С", яке подало заяву про порушення справи про банкрутство до товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ", які визнані ухвалою підготовчого засідання суду від 27.11.2012, на суму 824 904,60 грн. - 4 черга.

Затвердити реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" на загальну суму 21 978 612,17 грн.

Зобов'язати розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" арбітражного керуючого Кошарського О.В. протягом 10 днів повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та провести відповідні збори.

Зобов'язати розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Ніка-Газ" арбітражного керуючого Кошарського О.В. надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

СуддяО.С.Копитова

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.03.2013
Оприлюднено06.03.2013
Номер документу29766644
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-28/14727-2012

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 10.04.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Постанова від 13.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 05.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 27.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні