Постанова
від 12.03.2013 по справі 822/907/13-а
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/907/13-а

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 березня 2013 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Салюка П.І. розглянув у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Шепетівської об'єднаної державної податкової інспекції Хмельницької області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сварг-метал" про стягнення коштів, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Хмельницького окружного адміністративного суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сварг-Метал", в якому просить стягнути з відповідача податкову заборгованість у сумі 6278,62 грн. з банківських рахунків та за рахунок готівкових коштів.

Відповідачу надсилалась копія ухвали про відкриття скороченого провадження, яка ним отримана, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення. У строк, передбачений нормами КАС України, заперечень на даний позов суду представлено не було.

Дослідивши матеріали адміністративного позову та додані докази у їх єдності, взаємному зв'язку та сукупності, суд дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Сварг-Метал" зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності юридична особа відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 22.02.2007 року.

Так, позивач є платником податків, який відповідно до ст. 67 Конституції України, п. п. 16.1.4 ст. 16 Податкового кодексу України зобов'язаний сплачувати податки своєчасно та в повному обсязі.

Даний обов'язок відповідачем не виконується, оскільки станом на 14.01.2013 р. за відповідачем рахується податкова заборгованість в сумі 6324 грн. 20 коп., з яких по податку на прибуток підприємств - 1037 грн. 09 коп. штрафних санкцій: орендна плата за землю - 5287 грн. 11 коп. (у т.ч. 5241 грн. 53 коп. основного платежу та 45 грн. 58 коп. пені).

Дана заборгованість визначена наступними документами:

- декларація по орендній платі за землю №9003424505 від 03.02.2012 р.;

- згідно податкових повідомлень-рішень форми "Ш" від 30.08.2012 р. №0000121501 та №0000891502.

Відповідно до п.п.14.1.175 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Як вказує п. п. 57.1 ст. 57 Податкового Кодексу України, - платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації протягом 10 календарних днів, що настають за днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом.

Згідно п. 59.1. Податкового Кодексу України, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

На виконання вищезазначеної норми, позивачем вручено головному бухгалтеру відповідача податкову вимогу форми "Ю" №41 від 07.03.2012 р., про що є відмітка у корінці податкової вимоги.

Так, п.59.5 ст. 59 Податкового кодексу України вказує, що у разі коли у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується, погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що виник після надіслання (вручення) податкової вимоги.

Незважаючи на те, що позивачем було вжито усіх заходів по отриманню податкового боргу у встановленому законом порядку, відповідач добровільно наявний податковий борг не сплатив, що підтверджується обліковими картками платника.

Згідно п. 16.1.4. ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 95.1. ст. 95 Кодексу, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

В силу п. п. 95.3., 95.4. ст. 95 Кодексу, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини; орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків. Стягнення готівкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Зазначена заборгованість підтверджується довідкою про заборгованість, розрахунком суми позовних вимог, податковими повідомленнями-рішеннями, корінцем податкової вимоги та ін. матеріалами позову.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Судом зважається на те, що податкові повідомлення-рішення, податкова вимога, в адміністративному та/або судовому порядку не скасовані, доказів про сплату заборгованості суду не подано.

Враховуючи, що відповідачем заборгованість не сплачена, суд вважає позовні вимоги Шепетівської ОДПІ щодо стягнення з відповідача податкового боргу обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов задоволити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Сварг-Метал" (ідентифікаційний код 34312831) податковий борг в сумі 6278 грн. 62 коп. (шість тисяч двісті сімдесят вісім грн. 62 коп.) з банківських рахунків та за рахунок готівки відповідача.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя "Згідно з оригіналом" Суддя П.І. Салюк

Дата ухвалення рішення12.03.2013
Оприлюднено13.03.2013
Номер документу29849583
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/907/13-а

Постанова від 12.03.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Ухвала від 19.02.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні