Постанова
від 06.03.2013 по справі 5015/4939/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

06.03.13 Справа№ 5015/4939/12

Господарський суд Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

розглянула справу за заявою кредитора: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Львів

про банкрутство ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», м.Львів

за участю представників:

ініціюючого кредитора:

боржник:

Львівська митниця: Писарев О.Ю.

ФОП ОСОБА_3: ОСОБА_4

ОСОБА_5 ОСОБА_5

розпорядник майна: Надлонок А.І.

ВСТАНОВИВ:

Суть спору: Справа розглядається за заявою Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Львів про визнання банкрутом ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», м.Львів в порядку ст. 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Провадження у справі порушено 22.11.2012 р.

Ухвалою суду від 12.12.2012 року введено процедуру розпорядження майном боржника і призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Надлонка Андрія Івановича (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства Міністерства економіки України серія НОМЕР_2 від 23.03.2010 р., ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків та інших обов'язкових платежів НОМЕР_1), попереднє засідання призначено на 30.11.2013 року.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», м.Львів опубліковано в газеті «Голос України» №245 (5495) від 25.12.2012р.

Ухвалою господарського суду від 20.02.2013 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», м.Львів.

В судове засідання 06.03.2013 р. розпорядником майна Надлонком А.І. подано протокол №1 засідання зборів кредиторів від 28.02.2013 року, яким обрано комітет кредиторів у складі - ф.о. ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_1, Львівська митниця. На засіданні комітету кредиторів від 28.02.2013р. вирішено визнати ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», м.Львів банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Розпорядник майна просить перейти до ліквідаційної процедури, мотивуючи дане клопотання тим, що підприємство - боржник тривалий час не діє. Станом на 28.02.2013р. проведено аналіз фінансово-господарського стану підприємства, згідно якого не встановлено показників доведення до банкрутства, прихованого чи фіктивного банкрутства. Загальна сума активу боржника складає - 4 169,0 тис.грн. (дебіторської заборгованості), з яких: СПД-ФО ОСОБА_7 в сумі 2 536,4тис.грн., СПД-ФО ОСОБА_8 в сумі 601,4тис.грн., СПД-ФО ОСОБА_9 в сумі 1 031,4тис.грн., діяльність яких припинено 01.10.2012р.(згідно даних ЄДР). Даний актив не може вважатися реальним до стягнення та підлягає списанню.

Заяв від власника підприємства, пропозицій щодо його санації не поступало.

Крім того, комітетом кредиторів запропоновано суду затвердити кандидатуру ліквідатора - арбітражного керуючого Надлонка Андрія Івановича. В судовому засіданні 06.03.2013 року розпорядник майна - Надлонок А.І. заявив клопотання про призначення його ліквідатором у даній справі. У відповідності до вимог ст.114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання -за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку задоволити клопотання розпорядника майна та комітету кредиторів, ввести процедуру ліквідації та відкрити ліквідаційну процедуру ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», м.Львів.

Крім того , враховуючи досвід роботи, який необхідно використати при здійсненні процедури відновлення платоспроможності підприємства боржника, суд вважає за можливе призначити ліквідатором у даній справі Надлонка А.І.

Арбітражним керуючим подано клопотання про затвердження послуг арбітражного керуючого у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень. Суд задоволив дане клопотання у відповідності до вимог ст.115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. (що набрав чинності з 19.01.2013 р.) положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (п. 1 1 ). Враховуючи, що провадження у справі про банкрутство ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», порушено ухвалою суду від 22.11.2012 р., станом на момент набрання чинності Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. у справі № 5015/4939/12 про банкрутство ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», не було прийнято постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, тому, суд вважає за необхідне застосовувати положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 р. у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Розглянувши звіт розпорядника майна, подані суду клопотання засідання комітету кредиторів, заслухавши пояснення розпорядника майна, представників кредиторів керуючись ст.ст.37-41, 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс», (79000, м.Львів, вул.Городоцька, 16/17, ЄДРПОУ 30338380) - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором - ДП «Медсервіс плюс» ТзОВ «Західно-Український центр Медсервіс» арбітражного керуючого Надлонка Андрія Івановича (АДРЕСА_1 ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства Міністерства економіки України серія НОМЕР_3 від 23.03.2010 р., ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків та інших обов'язкових платежів НОМЕР_1).

Ліквідатору відповідно до ст.ст. 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу і документально підтверджений баланс на затвердження суду у строк, встановлений ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

3. Накладення арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

4. З дня прийняття постанови господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

5. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та , розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв»язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Протягом 15-ти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов»язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

7.Зобов'язати ліквідатора - опублікувати в офіційних друкованих органах „Голос України" або „Урядовий кур'єр" відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, надати суду звіт про виконану роботу та докази опублікування оголошення.

8. Розгляд справи призначити на 17.04.2013 р. о 10 год. 40 хв . Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Львів, вул. Личаківська, 128, каб.401).

9. Постанову суду надіслати ліквідатору, боржнику, Львівському обласному відділу з питань банкрутства, державному реєстратору, органу ДВС.

У випадку звернення до господарського суду посилання на номер справи -обов'язкове.

Суддя Чорній Л.З.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення06.03.2013
Оприлюднено13.03.2013
Номер документу29849869
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5015/4939/12

Ухвала від 17.04.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 13.03.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 22.04.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 06.03.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 30.01.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні