Постанова
від 25.02.2013 по справі 827/218/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

25 лютого 2013 року Справа №827/218/13-а

Окружний адміністративний суд міста Севастополя в складі:

судді Шаповала І.І.,

при секретарі Бойко І.В.

за участю: прокурора - Скворцової Г.М., представника позивача - Грязнова О. В., представника відповідача - Куніцина В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Севастопольський прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в інтересах держави в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті від імені та за дорученням якої діє Територіальне управління Головної державної інспекції н автомобільному транспорті у м. Севастополі до Приватного підприємства "Анклав" про стягнення штрафних санкцій в розмірі 10200, 00 грн.,

встановив:

23.01.2013р. Севастопольський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в інтересах держави в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті від імені та за дорученням якої діє Територіальне управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у м. Севастополі звернувся до суду з вищевказаним адміністративним позовом.

Позовні вимоги зведені до порушення відповідачем вимог діючого законодавства, що тягне за собою накладення штрафних санкцій.

У судовому засіданні прокурор підтримала позовні вимоги, просила суд задовольнити позов з підстав, що у ньому наведені.

Представник зацікавленої особи позовні вимоги прокурора підтримав.

Представник відповідача проти позову заперечував у повному обсязі.

Заслухавши прокурора, дослідивши матеріали справи та наявні докази, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, а позов - таким, що підлягає задоволенню виходячи з такого.

Ст. 121 Конституції України на прокуратуру покладається представництво інтересів громадян і держави в судах у випадках, передбачених законом.

У судовому засіданні встановлено, що при проведенні спеціалістами відділу державного контролю ТУ Головавтотрансінспекції у м. Севастополі (далі-відділ) перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт від 04.10.2012р. виявлено факт надання ПП «Анклав» послуг з пасажирських перевезень без оформлення документів, визначених ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», за результатами чого складено акт перевірки №024229 від 04.10.2012р. Перевірка засвідчила, що транспортний засіб державний номер: СН 0115 АА, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів належать приватному підприємству «Анклав», яким надаються послуги з регулярних перевезень пасажирів за маршрутом № 12 «Максимова дача - Центр міста» без оформлення документів, перелік яких визначено ст. 39 Закону України «Про автомобільний транспорт», а саме: схеми маршруту, розкладу руху, витягу із паспорту маршруту. Начальником ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Севастополі, на підставі зазначеного акту перевірки стосовно ПП «Анклав» винесено постанову №146586 від 16.10.2012р. про застосування фінансових санкцій, за порушення законодавства про автомобільний транспорт, відповідальність за яке передбачена абз . 3,ч. 1, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме застосування фінансових санкцій в сумі 1 700,00 грн.

Також спеціалістами відділу перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт від 04.10.2012р. виявлено факт надання ПП «Анклав» послуг з пасажирських перевезень без оформлення документів, визначених ст. 39 Закону України «Про автомобільний транспорт», за результатами чого складено акт перевірки № 024230 від 04.10.2012р. Перевірка засвідчила, що транспортний засіб марки «Мercedes - Benz» державний номер: СН 1019 АА, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів належать ПП «Анклав», яким надаються послуги з регулярних перевезень пасажирів за маршрутом № 12 «Максимова дача - Центр міста» без оформлення документів, перелік яких визначено ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме: схеми маршруту, розкладу руху, витягу із паспорту маршруту. Начальником ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Севастополі, на підставі зазначеного акту перевірки стосовно ПП «Анклав» винесено постанову про застосування фінансових санкцій №146585 від 16.10.2012р., за порушення законодавства про автомобільний транспорт, відповідальність за яке передбачена абз . 3,ч. 1, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме застосування фінансових санкцій в сумі 1 700,00 грн.

Також спеціалістами відділу перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт від 04.10.2012р. виявлено факт надання ПП «Анклав» послуг з пасажирських перевезень без оформлення документів, визначених ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», за результатами чого складено акт перевірки № 024227 від 04.10.2012р. Перевірка засвідчила, що транспортний засіб марки «Мercedes - Benz» державний номер: СН 1099 АА, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів належать приватному підприємству «Анклав», яким надаються послуги з регулярних перевезень пасажирів за маршрутом № 12 «Максимова дача - Центр міста» без оформлення документів, перелік яких визначено ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме: схеми маршруту, розкладу руху, витягу із паспорту маршруту. Начальником ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Севастополі, на підставі зазначеного акту перевірки стосовно ПП «Анклав» винесено постанову №146584 від 16.10.2012р. про застосування фінансових санкцій за порушення законодавства про автомобільний транспорт, відповідальність за яке передбачена абз . 3,ч. 1, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме застосування фінансових санкцій в сумі 1 700,00 грн.

Також спеціалістами відділу перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт від 04.10.2012р. виявлено факт надання ПП «Анклав» послуг з пасажирських перевезень без оформлення документів, визначених ст. 39 Закону України «Про автомобільний транспорт», за результатами чого складено акт перевірки №024184 від 04.10.2012р. Перевірка засвідчила, що транспортний засіб марки «Мercedes - Benz» державний номер: СН 0307 АA, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів належать приватному підприємству «Анклав», яким надаються послуги з регулярних перевезень пасажирів за маршрутом № 12 «Максимова дача - Центр міста» без оформлення документів, перелік яких визначено ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме: схеми маршруту, розкладу руху, витягу із паспорту маршруту. Начальником ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Севастополі, на підставі зазначеного акту перевірки стосовно відповідача винесено постанову №146583 від 16.10.2012р. про застосування фінансових санкцій за порушення законодавства про автомобільний транспорт, відповідальність за яке передбачена абз . 3,ч. 1, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме застосування фінансових санкцій в сумі 1 700,00 грн.

Також при проведенні спеціалістами відділу перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт від 04.10.2012р. виявлено факт надання ПП «Анклав» послуг з пасажирських перевезень без оформлення документів, визначених ст. 39 Закону України «Про автомобільний транспорт», за результатами чого складено акт перевірки №024228 від 04.10.2012р. Перевірка засвідчила, що транспортний засіб марки «Мercedes - Benz» державний номер: СН 0797 АА, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів належать приватному підприємству «Анклав», яким надаються послуги з регулярних перевезень пасажирів за маршрутом № 12 «Максимова дача - Центр міста» без оформлення документів, перелік яких визначено ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме: схеми маршруту, розкладу руху, витягу із паспорту маршруту. Начальником ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Севастополі, на підставі зазначеного акту перевірки стосовно відповідача винесено постанову №146582 від 16.10.2012 про застосування фінансових санкцій, за порушення законодавства про автомобільний транспорт, відповідальність за яке передбачена абз . 3,ч. 1, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме застосування фінансових санкцій в сумі 1 700,00 грн.

Також при проведенні спеціалістами відділу перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт від 01.10.2012р. виявлено факт надання ПП «Анклав» послуг з пасажирських перевезень без оформлення документів, визначених ст. 39 Закону України «Про автомобільний транспорт», за результатами чого складено акт перевірки №024211 від 01.10.2012р. Перевірка засвідчила, що транспортний засіб марки «Мercedes - Benz» державний номер: СН 0849 АА який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів належать приватному підприємству «Анклав», яким надаються послуги з регулярних перевезень пасажирів за маршрутом № 12 «Максимова дача - Центр міста» без оформлення документів, перелік яких визначено ст. 39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме: схеми маршруту, розкладу руху, витягу із паспорту маршруту. Начальником ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Севастополі, на підставі зазначеного акту перевірки стосовно ПП «Анклав» винесено постанову №146580 від 09.10.2012р. про застосування фінансових санкцій, за порушення законодавства про автомобільний транспорт, відповідальність за яке передбачена абз . 3,ч. 1, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», а саме застосування фінансових санкцій в сумі 1 700,00 грн.

За виявлені зазначеними перевірками порушення до ПП "Анклав" було застосовано фінансові санкції у загальному розмірі 10200,00 грн., відповідні постанови набрали чинності і не були оскаржені у встановленому законом порядку.

Проте, сума застосованих фінансових санкцій до державного бюджету на зазначеній у постановах рахунок відповідачем до цього часу не перерахована.

Отже, суд дійшов висновку, що з ПП "Анклав" підлягає стягненню заборгованість зі сплати штрафних санкцій у загальній сумі 10200,00 грн.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС України у судовому засіданні 25.02.2013р. проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Постанова викладена у повному обсязі 04.03.2013р.

Керуючись ст.ст.158-163, 167 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Стягнути з Приватного підприємства "Анклав" (99012, м.Севастополь , вул. Паршина , буд. 29, код ЄДРПОУ 31935003) штрафні санкції за порушення законодавства про автомобільний транспорт на загальну суму 10200,00 грн., перерахувавши їх до державного бюджету Нахімовського району м.Севастополя (управління Держказначейства України в м.Севастополі , р/р-31119106700008, МФО -824509, ОКПО -24035606)

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України та може бути оскаржена до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Суддя І.І. Шаповал.

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення25.02.2013
Оприлюднено14.03.2013
Номер документу29891336
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —827/218/13-а

Постанова від 25.02.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Шаповал І.І.

Ухвала від 24.01.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Шаповал І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні