Постанова
від 17.02.2009 по справі 2а-6313/08/4
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

17.02.09 Справа №2а-6313/08/4

Окружний адмініс тративний суд Автономної Рес публіки Крим у складі:

Головуючого судді Циганов ою Г.Ю.

при секретарі судового зас ідання Заєвській Н.В.,

За участю представників ст орін:

від позивача - Париляк, пре дставник за дов.,

від відповідача - не з' я вився,

розглянув адміністративну справу

за позовом Управління ПФУ в Залізничному районі м. Сімфе рополя,

до відповідача Закритого а кціонерного товариства «Імп ульс - Юг»,

про стягнення заборговано сті в сумі 2624,69 грн.

Суть спору: Управління ПФУ в Залізничному районі м. Сімф ерополя звернулося до Окруж ного адміністративного суду АРК з адміністративним позо вом до Закритого акціонерног о товариства «Імпульс - Юг» п ро стягнення заборгованості в сумі 2624,69 грн.

Представник позивача у суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги у повному обсяз і.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про день та місце розгляду справи сповіщений належним чином, рекомендованою коресп онденцією.

Приймаючи до уваги, що в мат еріалах справи достатньо док азів для з' ясування обстави н по справі суд вважає можлив им розглядати справу у відсу тності представника відпові дача.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази в їх сук упності, суд

ВСТАНОВИВ:

Закрите акціонерне товар иство «Імпульс - Юг» зареєстр ований рішенням виконавчого комітету Сімферопольської м іської ради 20.09.2004р., ЄДРПОУ 33131865, що підтверджується довідкою Де ржавного комітету статистик и АР Крим № 05.3-06-19/1729.

Закрите акціонерне товари ство «Імпульс - Юг» зареєстро ваний в Управлінні ПФУ в Зал ізничному районі м. Сімфероп оля як платник страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхув ання.

Судом встановлено, що відпо відно до розрахунків фактичн их витрат на виплату та доста вку льготних пенсій за відпо відачем є заборгованість в с умі 2624,69 грн.

Контроль за правильним нар ахуванням, своєчасним та пов ним перерахуванням та надход женням страхових внесків, ін ших платежів, здійснюється о рганами Пенсійного фонду. Ві дповідно до п. 7 частини 1 статт і 64, абзацом 8 частини 3 статті 10 6 Закону України «Про загальн ообов' язкове пенсійне стра хування» орган Пенсійного фо нду має право звертатися до с уду з позовами про стягнення недоїмки.

Згідно з п.1 частини 1 статті 1 4 Закону України «Про загальн ообов' язкове пенсійне стра хування» страхувальниками в изнаються роботодавці підпр иємства, установи, організац ії незалежно від форм власно сті, виду діяльності та госпо дарювання, які використовуют ь працю фізичних осіб на умов ах трудового договору або на інших умовах, передбачених з аконодавством, або за догово рами цивільно-правового хара ктеру. Частиною 1 статті 15 Зако ну України «Про загальнообов ' язкове пенсійне страхуван ня» визначено, що платниками страхових внесків є страхув альники, зазначені у статті 14 Закону України «Про загально обов' язкове пенсійне страх ування»

Статтею 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в ід 05.11.91 N 1788-XI зі змінами та доповне ннями визначені категорії пр ацівників, які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах. До 17.02.2000 вказана стаття крім визначення категорій п рацівників, які мають право н а пенсію за віком на пільгови х умовах, регулювала порядок внесення підприємствами та організаціями плати до Пенсі йного фонду, що покривала вит рати на виплату і доставку пе нсій, призначених відповідно до п. п. "б" - "з" ст. 13 Закону Україн и "Про пенсійне забезпечення ".

Законом України "Про вн есення змін до деяких законі в України" від 17.02.2000 N 1461-III порядок в несення плати на покриття фа ктичних витрат на виплату і д оставку пенсій змінено. А сам е норму, що регулювала дане пи тання у ст. 13 Закону України "Пр о пенсійне забезпечення" - вик лючено та врегульовано поряд ок покриття витрат на виплат у та доставку пільгових пенс ій шляхом введення окремого виду збору на обов'язкове дер жавне пенсійне страхування у Закон України "Про збір на обо в'язкове державне пенсійне с трахування".

Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсій не страхування", зі змінами та доповненнями, передбачено, щ о платники збору на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання, передбачені ст. 1 цього З акону, повинні сплачувати зб ір на обов'язкове державне пе нсійне страхування у розміра х, встановлених ст. 4 цього Зак ону, що визначається у відсот ковому відношенні від об'єкт а оподаткування, який передб ачений ст. 2 цього Закону.

Зокрема, у відповідності до вимог Закону України "Про збі р на обов'язкове державне пен сійне страхування", суб'єкти п ідприємницької діяльності, н езалежно від форм власності, повинні сплачувати збір на о бов'язкове державне пенсійне страхування у 100 % розмірі від о б'єкта оподаткування, яким є ф актичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначени х відповідно до п. п. "б" - "з" ст. 13 З акону України "Про пенсійне з абезпечення" до досягнення п рацівниками пенсійного віку , передбаченого ст. 12 Закону Ук раїни "Про пенсійне забезпеч ення".

Розмір сум до відшкодуванн я на поточний рік витрат Пенс ійного фонду України на випл ату і доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах, ви значається у повідомленнях, які формуються працівниками Пенсійного фонду України, а п ідприємства щомісяця до 25-го ч исла вносять до Пенсійного ф онду визначену у повідомленн і місячну суму фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах (пп. 6.4, пп. 6.8 п. 6 Інструк ції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я до Пенсійного фонду Україн и, затвердженої постановою П енсійного фонду N 21-1 від 19.12.2003 зі з мінами та доповненнями).

Абзацом 5 п. 2 Розділу XV "Прикін цеві положення" Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я", який з 01.01.2006 стосується і осіб , пенсії яким призначені відп овідно до п. п. "б" - "е" та "ж" ст. 13 Зак ону України "Про пенсійне заб езпечення" і має зворотну дію , врегульовано лише порядок в иплати пенсій, а не змінено по рядку відшкодування та не зв ільнено підприємства, зазнач ені у ст. 1 Закону України "Про з бір на обов'язкове державне п енсійне страхування" від спл ати збору на відшкодування в иплачених пільгових пенсій.

У відповідності з вимогами ст. 3 Закону України "Про збір н а обов'язкове державне пенсі йне страхування", платники зб ору на обов'язкове державне п енсійне страхування сплачую ть внески до Пенсійного фонд у у порядку, визначеному зако нодавством України.

Пунктом 2 Розділу XV Прикінце вих положень Закону України "Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування" передбачено, що до запровадж ення пенсійного забезпеченн я через професійні та корпор ативні фонди зберігається по рядок покриття витрат на вип лату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності ци м Законом. Тобто, діє зазначен ий вище порядок відшкодуванн я.

Виходячи з викладеного від повідач зобов' язаний щоміс ячно до 25-го числа здійснювати покриття фактичних витрат н а виплату і доставку пенсії, п ризначеної на пільгових умов ах.

Заборгованість відповідач а по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсії, призначеної на пільг ових умовах, складає 2624,69грн.

При таких обставинах позов ні вимоги підлягають задовол енню у повному обсязі.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витра ти, здійсненні позивачем, з ві дповідача не стягуються, том у судові витрати по справі не підлягають стягненню з відп овідача.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 160-163 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний п озов задовольнити.

2. Стягнути з Закритого акціонерного товариства «Ім пульс - Юг» ( м. Сімферополь, вул . Монтажна,15, ЕДРПОУ 33131865) на корис ть Управління ПФУ в Залізнич ному районі м. Сімферополь (р/р 25606010045501 у КРУ ВАТ «Державний Оща дний банк України», МФО 324805, ЗКП О 20727038) заборгованість по відшк одуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгови х пенсій у сумі 2624,69 грн.

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня прого лошення у разі неподання зая ви про апеляційне оскарження (апеляційної скарги).

Якщо після подачі зая ви про апеляційне оскарження апеляційна скарга не подана , постанова набуває законної сили через 20 днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Протягом 10 днів до Севасто польського апеляційного адм іністративного суду може бут и подана заява про апеляційн е оскарження, після подачі як ої протягом 20 днів може бути п одана апеляційна скарга.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання заяви про апе ляційне оскарження (10 днів).

Суддя Циганова Г.Ю.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення17.02.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу2992290
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6313/08/4

Постанова від 17.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Циганова Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні