Ухвала
від 06.03.2013 по справі 296/2159/13-к
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/2159/13-к

1-кс/296/511/13

Ухвала

Іменем України

"06" березня 2013 р. м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира Сингаївський О.П.,

за участю сторони кримінального провадження ОСОБА_1,

при секретарі Гореловій М.М.,

а також за участю прокурора прокуратури Житомирської області ОСОБА_2

і за відсутності представника ДПІ у Шевченківському районі м. Києва ДПС, у володінні якого знаходяться речі і документи,

розглянув клопотання сторони кримінального провадження про тимчасовий доступ до речей і документів.

Перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по наданих матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження,

встановив:

У провадженні СУ УМВС України у Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012060010000006 від 21 листопада 2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

До суду звернулася слідчий СУ УМВС України у Житомирській області Коротких-Булавіна В.Ю. із клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у приміщенні ДПІ у Шевченківському районі м. Києва ДПС і стосуються ТОВ «Вадерстад».

У клопотанні вказано, що на протязі 2008-2012 р., невстановлені слідством особи організували створення, або придбання суб’єктів господарювання на підставних осіб, з метою прикриття незаконної діяльності. Так протягом зазначеного часу були створені ПП «Укрпромтехбуд», ПП «Укрпромтехпостач», ПП «Укрбудтехрпром» із використанням реквізитів яких невстановлені слідством особи здійснювали незаконну діяльність, що полягала у наданні реально існуючим суб’єктам господарювання умов з ухилення від сплати податків, шляхом безпідставного формування податкового кредиту з податку на додану вартість.

Матеріали досудового розслідування містять відомості, які свідчать про фінансово-господарські взаємовідносини вищевказаних підприємств з ТОВ «Мортон» (ЄДРПОУ 36282364).

Враховуючи, що податкова та юридична справа ТОВ «Мортон» (ЄДРПОУ 36282364), які знаходяться в приміщеннях ДПІ в Шевченківському районі м. Києва ДПС, мають значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

З метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, виникла необхідність у тимчасовому доступі до зазначених документів, які можуть бути використані як докази факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Враховуючи, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, у відповідності до положень ч. 2 ст. 163 КПК України, суддя вбачає за необхідне розглянути клопотання за відсутності особи, у володінні якої вони знаходяться.

У залі суду слідчий та прокурор підтримали клопотання і просять його задовольнити.

Таким чином, беручи до уваги вищевикладене та ураховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вище вказані документи, що містять охоронювану законом таємницю і які іншим способом неможливо отримати, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні і їх дослідження необхідне, тому суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 395 КПК України, суддя

ухвалив:

Надати слідчому СУ Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_1 тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у приміщенні ДПІ у Шевченківському районі м. Києва ДПС (04050, м. Київ, вул. Багговутівська, 26):

- до юридичної справи ТОВ «Вадерстад» (ЄДРПОУ 35677785), а саме, до:

o статут ТОВ «Вадерстад»;

o рішення засновників підприємства;

o накази;

o довіреності;

o усі інші реєстраційні документи, які містяться у юридичній справі;

- податкової справи ТОВ «Вадерстад» (ЄДРПОУ 35677785), а саме, до:

o податкових декларацій з ПДВ за весь період діяльності підприємства;

o податкових декларацій з податку на прибуток за весь період діяльності підприємства;

o будь якої іншої податкової звітності;

- до актів перевірок за весь період діяльності ТОВ «Вадерстад» (ЄДРПОУ 35677785).

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подано протягом п’яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя О. П. Сингаївський

Дата ухвалення рішення06.03.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу29941100
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —296/2159/13-к

Ухвала від 06.03.2013

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні