Постанова
від 16.02.2009 по справі ас16/44-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС16/44-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.02.09           Справа №АС16/44-09.

За позовом Прокурора м. Суми в інтересах держави в особіУправління Пенсійного фонду України в Зарічному  районі

до відповідача       Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕПЛ Менеджмент», м.Суми  

про стягнення       3991 грн.55 коп.

СУДДЯ МОЇСЕЄНКО В.М.

Представники:

від позивача         Супрунов І.Ю.

від відповідача     не з'явився

Прокурор              Кізіменко К.О.

Суть спору:  Прокурор просить стягнути з відповідача 3991 грн.55 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України за  грудень 20008 р.

Відповідач відзив на позов не подав, повноважного представника в засідання суду не направив,  ухвала про відкриття  провадження у справі № АС16/44-09 від 02.02.2009р., що направлялась судом на фактичну адресу, яка зазначена позивачем в позовній заяві, була повернута поштою з відміткою “за даною адресою адресат не знаходиться”. Оскільки, до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб – учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій, тому примірники повідомлень про вручення рекомендованої кореспонденції, повернуті органами зв‘язку з позначками «адресат вибув», «адресат відсутній» вважаються належними доказами виконання господарським судом обов‘язку щодо повідомлення учасників судового процесу, таким чином  ,   справа розглядається за наявними в ній матеріалами на підставі ч.2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши матеріали справи,  заслухавши пояснення повноважного представника позивача, висновок прокурора, оцінивши та дослідивши наявні в справі докази, суд встановив:

             Відповідач –Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕПЛ Менеджмент», м. Суми   відповідно до ст. 14 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" зареєстрований  як платник внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування та зобов'язаний самостійно сплачувати визначене ним зобов'язання.

Згідно п. 1 ст. 19 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" для платників страхових внесків об'єктом оподаткування є фактичні витрати на оплату праці працівникам.

Порядок обчислення внесків на фактичні витрати на оплату праці встановлений п. 5 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції 16.01.2004 р. за № 64/8663.

Відповідач у встановлені строки зобов'язаний подавати позивачу розрахунки зобов'язання зі сплати внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування, в яких самостійно визначає розмір зобов'язань перед Пенсійним Фондом, але порушує строки сплати зазначеного платежу.

Відповідно до поданого відповідачем розрахунку за грудень 2008р. ним самостійно були нараховані страхові внески в сумі 3991 грн.55  коп., які не були сплачені в строки , визначені ст.20 Закону України “Про  загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, а саме до 20 числа місяця наступного за звітним.

             Таким чином, прострочена заборгованість відповідача за грудень 2008 року  складає 3991 грн.55 коп.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позові вимоги є правомірними, обґрунтованими і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.   Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕПЛ Менеджмент»  (40030, м.Суми, вул. Петропавловська,61, код 32778699)   на користь Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м. Суми  (40024, м. Суми вул. Харківська,35, код 22977095)  3991 грн.55 коп. заборгованості.

3.  Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої ухвалена дана постанова.

4.  Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана   у   встановлений   строк,   постанова   набирає   законної   сили   після закінчення цього строку.

5.   Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6.   Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                 В.М.МОЇСЕЄНКО

 В судовому засіданні оголошена вступна та резолютивна частини постанови. Повний текст постанови підписано 16.02.2009 року.

Дата ухвалення рішення16.02.2009
Оприлюднено25.02.2009
Номер документу2995805
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас16/44-09

Постанова від 16.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Моїсеєнко В.М.

Ухвала від 29.01.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Моїсеєнко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні