Постанова
від 06.03.2013 по справі 5023/5517/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"06" березня 2013 р. Справа № 5023/5517/12

вх. № 5517/12

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю :

Представника ініціюючого кредитора - Прищепа Є.С., довіреність від 03.01.13р.

Представник боржника - не з'явився

Розглянувши справу за заявою

УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова

до Приватного виробничого підприємства "В-Стиль", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Кредитор - УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова звернувся до господарського суду із заявою про визнання відсутнього боржника - Приватне виробниче підприємство "В-Стиль", м. Харків банкрутом в зв'язку з тим, що боржник не подає протягом року податкову та фінансову звітність, є неплатоспроможним - має заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в загальній сумі 1913,29 грн.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 05 грудня 2012 року порушено провадження у справі про банкрутство ПВП "В-Стиль", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначено проведення судового засідання на 26 грудня 2012 року.

Ухвалами господарського суду Харківської області від 26 грудня 2012 року, від 08 січня 2013 року та від 06 лютого 2013 року розгляд справи відкладався, у зв'язку з неявкою у судові засіданні представників сторін та ненадання ними витребуваних судом документів.

До канцелярії суду від ініціючого кредитора надійшло клопотання (вх№ 87503) про долучення до матеріалів справи витребуваних судом документів, зазначені докази судом прийняті та долучені до матеріалів справи.

В судовому засіданні представник кредитора підтримав свою заяву, просив суд визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором у справі ініціюючого кредитора - УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова.

Боржник в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, відзиву на заяву кредитора не надав, в зв'язку з чим суд розглядає справу за наявними в ній матеріалами у відповідності до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України.

Господарський суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, судом встановлено, що заява УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова про порушення справи про банкрутство у відношенні Приватного виробничого підприємства "В-Стиль" подана до канцелярії суду 30 листопада 2012 року, у зв'язку з чим, суд розглядає справу керуючись редакцією Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" станом на 30 листопада 2012 року.

Згідно наявних в матеріалах справи витягу та довідки Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, Приватне виробниче підприємство "В-Стиль", м. Харків, код 31643181 станом на момент розгляду справи зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності з 08.11.2001р., за місцезнаходженням: 61050, м. Харків, м-н Руднєва, буд. 4.

Боржник - Приватне виробниче підприємство "В-Стиль" знаходиться на обліку в УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова, як юридична особа - платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, має борг перед кредитором в загальній сумі 1913,29 грн., зі сплати страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування, який виник внаслідок несплати узгоджених зобов'язань, що підтверджується наявними в матеріалах справи копіями виконавчого листа Харківського окружного адміністративного суду від 20 квітня 2010 року по справі №2а-1196/10/2070 та постановою Червонозаводського ВДВС про повернення виконавчого документа стягувачеві від 10.05.2011 року, у зв'язку з відсутністю майна боржника на яке може бути звернено стягнення.

Відповідно до абз. 8 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" безспірними вимогами кредитора є, вимоги визнані боржником, інші вимоги кредиторів підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Враховуючи, що заборгованість боржника перед кредитором в сумі 1913,29 грн. підтверджується належними доказами, у зв'язку з чим визнається судом безспірною.

Судом встановлено, що УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова здійснило всі заходи щодо стягнення боргу у встановленому законодавством порядку.

Відповідно ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Наведена норма передбачає, що заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника є підставою для порушення провадження у справі у випадку наявності будь-якої з підстав, передбачених ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до листа Основ'янської ОДПІ м. Харкова Приватне виробниче підприємство "В-Стиль" не подає податкову звітність з 10.08.2009 року.

Боржник з серпня 2009 року, тобто більше року не надає до податкових органів фінансову та податкову звітність, відсутні інші ознаки здійснення боржником підприємницької діяльності.

Враховуючи, що боржник протягом року до ДПІ не подає податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, має борг перед ПФУ, це є ознакою банкрутства відсутнього боржника, суд вважає за необхідне згідно ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визнати Приватне виробниче підприємство "В-Стиль" банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

Згідно п. 2 ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Розглянувши клопотання УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова про призначення УПФУ ліквідатором боржника на підставі п. 2 ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд вважає його таким, що підлягає задоволенню .

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 75, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Приватне виробниче підприємство "В-Стиль", м. Харків, код 31643181, зареєстроване Виконавчим комітетом Харківської міської ради 08.11.2001р., місцезнаходження: 61050, м. Харків, м-н Руднєва, буд. 4. - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Встановити, що розмір безспірних вимог УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова до боржника складає 1913,29 грн.

3. З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.

4. З дня прийняття постанови скасовуються арешти, що накладені на майно боржника і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника (в тому числі податкова застава). Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Призначити ліквідатором боржника ініціюючого кредитора - УПФУ в Червонозаводському р-ні м. Харкова, код 22682342, адреса: 61140, м. Харків, вул. 1-ї Кінної Армії, 15.

6. Зобов'язати ліквідатора відповідно до п. З, 5 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в п'ятиденний строк опублікувати в офіційному друкованому органі відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст. 25-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансове становище і майно боржника станом на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

7. Зобов'язати ліквідатора в строк до 06 вересня 2013 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, копію повідомлення Пенсійного фонду і копію повідомлення центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час роботи ліквідатора, ліквідаційний баланс, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

8. Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо з'ясування питання, чи порушувалось виконавче провадження органами державної виконавчої служби у відношенні боржника за його місцезнаходженням; чи порушувалась кримінальна справа у відношенні боржника або його посадових осіб, чи знаходяться в матеріалах кримінальної справи відомості про майно боржника, документи бухгалтерської звітності, що надають можливість стягнення дебіторської заборгованості, чи є позивачі у даній кримінальній справі, які мають вимоги до боржника; крім того, вжити заходів щодо розшуку печатки, штампу, оригіналів установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрута, докази вжиття зазначених заходів надати суду.

9. Постанову суду надіслати боржнику, кредитору (ліквідатору), державному органу з питань банкрутства, ДВС , державному реєстратору.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення06.03.2013
Оприлюднено20.03.2013
Номер документу30025676
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/5517/12

Ухвала від 20.08.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 07.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 02.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні