Ухвала
від 18.03.2013 по справі 267/1670/13-к
ГІРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАКІЇВКИ

Справа 267/1670/13-к

Провадження № 1-кс/267/50/13

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.03.2013 м. Макіївка

Слідчий суддя Гірницького районного суду м. Макіївки Донецької області ОСОБА_1, за участю прокурора Курлянскас О.С., слідчого СВ Гірницького РВ Макіївського МУ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_2, розглянувши клопотання слідчого СВ Гірницького РВ, погодженого з прокурором прокуратури Гірницького району м. Макіївки, про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Гірницького РВ Макіївського ГУ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_2 звернувся до Гірницького районного суду м. Макіївки з вищевказаним клопотання, узгодженим з прокурором прокуратури Гірницького району м. Макіївки ОСОБА_3, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку.

Своє клопотання слідчий мотивував тим, що брухт чорних та кольорових металів незаконно отримується за адресою: м. Макіївка, вул. Ушинського, будівля колишнього меблевого магазину № 43. При проведенні досудового слідства за вказаним кримінальним провадженням був допитаний ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, який пояснив, що 14 березня 2013 року він вирішив здати брухт чорного металу, який він знайшов на смітнику. Для цього він направився на територію магазину склотари, розташованого по вул.. Ушинського в м. Макіївка, де продав знайденим ним металобрухт громадянину на ім’я Едуард, який за допомогою кантеру зважив брухт, останній йому пояснив, що кантер вказує на позначку шести кілограмів та запропонував йому гроші у сумі 6 гривень.

Крім цього, в ході досудового розслідування 15 березня 2013 року в якості свідка був допитаний гр.. ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, який пояснив, що протягом 2013 року він неодноразово здавав брухт чорного металу на ім’я Едуард, який купує брухт чорного металу у населення за готівкові кошти на території магазину склотари, розташованого по вул. Ушинскього в Гірницькому районі м. Макіївки. Брухт чорного металу вищевказана особа купує за ціною від 1 грн. до 1.40 грн. за кілограм чорного металу в залежності від якості металу. Свідок ОСОБА_5 також пояснив, що йому відомо, що вказаний метал громадянин на ім’я Едуард перепродає за більш вигідну для нього ціну підприємствам, що мають ліцензії на купівлю металу, а саме ТОВ «КАМет» ЄДРПОУ 32519598 та ТОВ «Бімєєв» ЄДРПОУ 36082444, що знаходяться в місті Маріуполь, при цьому останній зв’язувався з вказаними підприємствами за допомогою мобільних телефонів операторів МТС « 050-766-45-68» та « 099-510-17-88».

В ході проведення перевірки оперативним складом УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області було встановлено, що посадові особи підприємств ТОВ «Бімєєв» (36082444) та ТОВ «КАМет» (32519598) вносять недостовірні відомості у бухгалтерські документи, що відображають прихід чорного металобрухту на підприємства (промислові майданчики).

14 березня 2013 року прокурором прокуратури Гірницького району м. Макіївки ОСОБА_3 за фактом порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом за ч. 1 ст. 213 КК України розпочато досудове розслідування, зареєстрованому в ЄРДР за № 42013050950000013 від 14 березня 2013 року.

Як було зазначено вище, проводячи вказане досудове розслідування були допитані якості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5

У судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали вказане клопотання та прохали його задовольнити.

Судом встановлено, що питання, яке порушене слідчим у своєму клопотанні відповідно до ст. 223 КПК України є слідчою дією примусового характеру, спрямованою на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів.

Підставою для проведення такої слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення мети такої слідчої дії.

Необхідність проведення такої слідчої дії виникла з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З урахуванням конкретних обставин здійснення виявлених правоохоронними органами операцій з брухтом кольорових та чорних металів, з огляду на вищенаведене, суд вважає, що клопотання органу досудового слідства є обґрунтованим, заснованим на законі, а доводи слідчого знайшли своє підтвердження при розгляді вказаного клопотання в порядку передбаченому ст. 234 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Гірницького РВ Макіївського МУ ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку території та приміщень розташованих за адресами:

- м. Макіївка, вул. Ушинського, будівля колишнього меблевого магазину № 43, селища ОСОБА_6;

- м. Маріуполь, пр.-т ОСОБА_1, б. 163 - ТОВ «КАМет» (32519598), (промисловий майданчик);

- м. Маріуполь, вул. Конноармійська, б. 8 - ТОВ «Бімєєв» (360824444), (промисловий майданчик), з метою виявлення, вилучення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та встановлення та вилучення документації пов’язаної з діяльністю, зокрема товарно - транспортні накладні на поставку брухту чорного металу, договори з підприємствами (юридичними особами) на поставку брухту чорних металів за 2012 - 2013 роки, чернетки, пов’язані із закупівлею та реалізації брухту чорних металів, первинні бухгалтерські документи на придбання та реалізацію чорного металу, електронно - обчислюваної техніки (комп’ютерів), де міститься первинна інформація, щодо поставки брухту чорних металів на вищевказаний промисловий майданчик, документі, що підтверджують прихід брухту у фізичних осіб за готівкові кошти та готівкові кошти, які посадові особи ТОВ використовують для скупки чорного металобрухту.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення18.03.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу30050070
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —267/1670/13-к

Ухвала від 18.03.2013

Кримінальне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Кульбаков І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні