Постанова
від 19.03.2013 по справі 812/2243/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.3.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

19 березня 2013 року Справа № 812/2243/13-а

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Широкої К.Ю.,

при секретарі судового засідання: Бондар Ю.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов Ленінської міжрайонної державної податкової інспекції у місті Луганську Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАІССА-АНТРАЦИТ» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

04 березня 2013 року Ленінська міжрайонна податкова інспекція у місті Луганську Луганської області Державної податкової служби звернулась до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАІССА-АНТРАЦИТ» про припинення юридичної особи, посилаючись на Єдиному державному реєстрі підприємства та організацій запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Ухвалою від 06 березня 2013 року справу призначено до судового розгляду.

У судовому засідання представник позивача підтримав позовні вимоги, надав пояснення аналогічні позовній заяві.

Представник відповідача у судовому засіданні позовні вимоги визнав, просив припинити юридичну особу ТОВ «КАІССА-АНТРАЦИТ» (а.с.15).

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Законом, що регулює відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб-підприємців, є Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" (Закон № 755-IV).

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону № 755-IV державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КАІССА-АНТРАЦИТ», як юридична особа, код ЄДРПОУ 24190206, зареєстроване Виконавчим комітетом Луганської міської ради 19.07.2011 за №1 382 120 0000 018 635. (а.с.7)

На час розгляду справи Товариство з обмеженою відповідальністю «КАІССА-АНТРАЦИТ» перебуває на обліку в Ленінській міжрайонній податковій інспекції у місті Луганську Луганської області Державної податкової служби.

Відповідно до п. 11 ч. 1 ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця;

Отже, відповідач, зважаючи на вищевказане та вимоги частини 8 статті 19, частин 1, 2 статті 55, частини 1 статті 58 Господарського кодексу України, визнається суб'єктом господарювання та зобов'язаний своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов'язкових платежів.

Крім того, обов'язок платника податків і зборів (обов'язкових платежів) подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) передбачений пунктом 2 частини 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування".

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що відповідач не знаходиться за місцем реєстрації, про що відображено у Витягу з ЄДР внесено запис (а.с.9-10).

Відповідно до п. 11 ч. 1 ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані повідомляти контролюючи органи про зміну місце знаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця.

Зідно п.п. 5 п.2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003 № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», у разі наявності у Єдиному реєстрі підприємства та організацій запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням юридична особа може бути припинена на підставі судового рішення. Згідно ст.. 93 ГК України місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльності юридичної особи (Переважно знаходження керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно до частини 1 статті 33, частини 2 статті 38 Закону № 755-IV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом; підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п.п. 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право 20.1.12. у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання

За вказаних обставин, зважаючи на відсутність Товариство з обмеженою відповідальністю «КАІССА-АНТРАЦИТ» за своїм місцезнаходженням, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 2, 9, 10, 11, 17, 18, 71, 87, 94, 105, 158-163Кодексу адміністративного судочинства України, , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Ленінської міжрайонної державної податкової інспекції у місті Луганську Луганської області Державної податкової служби задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю «КАІССА-АНТРАЦИТ» (вулиця Оборонна, будинок 34, місто Луганськ, 91000, код ЄДРПОУ 24190206).

Копію постанови направити до Виконавчого комітету Луганської міської ради (91055, м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 14), після набрання нею законної сили.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Повний текст постанови складено та підписано 20 березня 2013 року.

Суддя К.Ю. Широка

Дата ухвалення рішення19.03.2013
Оприлюднено21.03.2013
Номер документу30057471
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/2243/13-а

Ухвала від 06.03.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Постанова від 19.03.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні