Ухвала
від 21.03.2013 по справі 7/131-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

УХВАЛА

"21" березня 2013 р. Справа № 7/131-Б.

За позовом: Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" (м. Київ) в особі Житомирської філії Національної компанії "Украгролізинг" (м. Житомир)

До: Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району)

про визнання банкрутом

Суддя Лозинська І.В.

В засіданні суду присутні:

- від кредитора: Захарко Н.В. - завідувач юридичного сектору Попільнянської МДПІ, дов. від 31.07.2012 р. вих. №24

- від боржника: Горук В.А. - ліквідатор

- взяла участь: Ярмола О.Ю. - арбітражний керуючий

Господарським судом Житомирської області розглядається справа про банкрутство Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району)

Ухвалою від 24.01.2013 р., господарський суд відклав розгляд справи та зобов'язав ліквідатора Горука В.А. надати звіт про проведену роботу з підтверджуючими документами, в т.ч. повідомити інформацію про результат розгляду апеляційним судом Житомирської області апеляційної скарги на ухвалу Попільнянського районного суду від 18.04.2012 р.; включити визнані господарським судом вимоги УПФ України в Попільнянському районі на суму 13293,82 грн. до реєстру вимог кредиторів із віднесенням їх до третьої черги задоволення вимог.

20.03.2013 р. через діловодну службу до господарського суду надійшли заяви:

- від ліквідатора Горука В.А. - про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора ПСП "Зоря" за станом здоров'я та про продовження ліквідаційної процедури боржника на три місяці, в зв'язку з необхідністю подальшого вирішення питань оскарження рішень Попільнянського районного суду щодо ПСП "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району);

- від арбітражного керуючого Ярмоли О.Ю. про участь у справі про банкрутство боржника.

В судовому засіданні арбітражний керуючий Горук В.А. підтримав заяву про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора ПСП "Зоря" за станом здоров'я та надав протокол №13 від 19.03.2013 р. засідання комітету кредиторів.

Як вбачається з даного протоколу, комітетом кредиторів прийнято рішення про звільнення арбітражного керуючого Горука В.А. від обов'язків ліквідатора ПСП "Зоря" та призначити ліквідатором ПСП "Зоря" арбітражного керуючого ліквідатора Ярмолу Ольгу Юліївну, яка має ліцензію серії АВ №600557 від 07.12.2012 р.

Відповідно до ч. 4 ст. 3-1 Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Закону України від 22.12.2011 р. № 4212-VI (далі - Закон), арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Господарським судом встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого Ярмоли О.Ю. відповідає вимогам ст. 3-1 Закону, заяви інших арбітражних керуючих про згоду на призначення ліквідатором по даній справі про банкрутство на час розгляду справи до суду не надходили.

Враховуючи викладене, слід звільнити арбітражного керуючого Горука В.А. від виконання обов'язків ліквідатора боржника та призначити ліквідатором у справі про банкрутство ПСП "Зоря" арбітражного керуючого Ярмолу Ольгу Юліївну (Житомирський район, с. Зарічани, вул. Лісова, 11а, ліцензія арбітражного керуючого серії АВ № 600557 від 07.12.2012 р., ідентифікаційний номер 2383504306).

Заява ліквідатора Горука В.А. про продовження ліквідаційної процедури боржника обґрунтована об'єктивними причинами та підлягає задоволенню з наступних підстав:

Згідно із ст. 41 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 2 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності ЗУ від 22.12.2011 р. № 4212-VI ( далі - Закон ) з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, усі права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута переходять до ліквідатора.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону, передбачено, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Статтею 1 Закону вказано, що ліквідація - припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна. Виходячи зі змісту Закону, продовження строку ліквідаційної процедури має переважне значення перед припиненням та ліквідацією суб'єкта господарювання, внаслідок банкрутства. Остаточно питання про продовження строку ліквідаційної процедури, з метою оптимального задоволення вимог кредиторів за рахунок майна банкрута, а також про продовження повноважень ліквідатора у всякому разі розглядає та вирішує господарський суд.

У заяві про продовження строку ліквідаційної процедури, ліквідатор Горук В.А. послався на необхідність вирішення питань оскарження рішень Попільнянського районного суду щодо Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району); та проведення дій пов'язаних з завершенням ліквідаційної процедури, що відповідно, робить неможливим закінчення ліквідаційної процедури по справі № 7/131-Б.

Згідно із ст. 40 Закону, затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 Закону, є підставою для припинення провадження у справі.

Отже, ліквідаційна процедура завершується поданням до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, при цьому, час розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу судом не включається до строку ліквідаційної процедури. Ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі ( аб. 2 п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 р. № 15 "Про судову практику в справах про банкрутство" ).

Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності ЗУ від 22.12.2011 р. № 4212-VI не містить правових наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. ст. 77, 86 ГПК України, ст. ст. 3-1, 22 - 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Закону України від 22.12.2011 р. № 4212-VI., господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури ПСП "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району) до 24.06.2013 р.

2. Звільнити арбітражного керуючого Горука В.А від виконання обов'язків ліквідатора ПСП "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району)

3. Призначити ліквідатором у справі про банкрутство ПСП "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району) арбітражного керуючого Ярмолу Ольгу Юліївну (Житомирська область, Житомирський район, с. Зарічани, вул. Лісова, 11а, ліцензія арбітражного керуючого серії АВ № 600557 від 07.12.2012 р., наказ Міністерства юстиції України від 30.11.2011 р. №3434/5, ідентифікаційний номер 2383504306).

4. Призначити наступне судове засідання на "18" квітня 2013 р. о 10:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області. каб. № 107.

5. Зобов'язати арбітражного керуючого Горука В.А. передати ліквідатору Ярмолі О.Ю. бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута; акт приймання - передачі надати суду.

6. Зобов'язати арбітражного керуючого Ярмолу О.Ю.:

- забезпечити виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство ПСП "Зоря" відповідно до ст. ст. 25, 29 - 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Закону України від 22.12.2011 р. № 4212-VI;

- надати господарському суду звіт про проведену роботу з підтверджуючими документами та протокол засідання комітету кредиторів по його розгляду; докази прийняття від арбітражного керуючого Горука В.А. бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

7. Державному реєстратору Попільнянської районної державної адміністрації вчинити такі дії:

- внести до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців запис про ліквідатора Ярмолу Ольгу Юліівну( місце проживання: (Житомирська область, Житомирський район, с. Зарічани, вул. Лісова, 11а, ліцензія арбітражного керуючого серії АВ № 600557 від 07.12.2012 р., ідентифікаційний номер 2383504306) як керівника юридичної особи - Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с. Ходорків Попільнянського району, код ЄДРПОУ 03745090), особи уповноваженої представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особи, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

8. В засідання суду викликати повноважних представників кредиторів та ліквідатора Ярмолу О.Ю.

Суддя Лозинська І.В.

Друк:

1 - до справи

2 - а/к Горуку В. А.

3 - ліквідатору Ярмолі О.Ю.

4 - ЖФ НАК "Украгролізинг", 10001, м. Житомир, вул. Котовського, 100

5 - ЖОВ ФССзТВП

6 - УПФУ в Попільнянському районі, 13501, смт. Попільня, вул. Б. Хмельницького, 9

7 - Попільнянська МДПІ, 13501, смт. Попільня, вул. Б. Хмельницького, 14а

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.03.2013
Оприлюднено22.03.2013
Номер документу30118713
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/131-б

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.08.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні