Постанова
від 07.12.2006 по справі а33/288-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А33/288-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

07.12.06р.

Справа № А33/288-06

Господарський суд  Дніпропетровської області в складі головуючого -  судді Разіної Т.І. при секретарі Калмикові М.Ю. розглянувши у відкритому судовому засіданні вказану справу

За позовом: Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська, м. Дніпропетровськ

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничої фірми „Ваіс”, м. Дніпропетровськ

про: припинення юридичної особи

                              

                                               за участю представників сторін:

від позивача: представник Пирогова М.В. за довіреністю від 25.10.06

від відповідача: не явився

в засіданні приймали участь: -

СУТЬ СПОРУ:

Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська  звернулась до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничої фірми „Ваіс” про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги позивач мотивує тим, що відповідач з липня 2005 року  ухиляється від подачі до органів податкової служби податкових декларації і документів бухгалтерської звітності.

В підтвердження позовних вимог позивачем подано:

-  акт перевірки від 15.11.2006р.

- копія листа Головного управління статистики у Дніпропетровській області №22/11-3299 від 06.11.2006р. з додатком;

- довідка про відсутність у відповідача заборгованості перед бюджетом.

Представник позивача позов підтримав та просить його задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився.

Про час слухання справи сторони були належним чином повідомлені. Суд вважає за можливе  слухання  справи за відсутності  сторони, яка не з'явилась.

Дослідивши письмові докази та допитавши представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню,  виходячи з наступного:

Обов'язки платників податків і зборів (обов'язкових платежів) платники  податків  і   зборів   (обов'язкових   платежів) зобов'язані: 1) вести   бухгалтерський   облік,   складати  звітність  про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання  у терміни, встановлені законами; 2) подавати  до  державних  податкових   органів   та   інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) (п.п. 9.1, 9.1.2 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.1991р. № 1251-XII).

Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” №755-ІV від 15.05.2003р. підставами   для   постановлення   судового   рішення  про припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з ст. 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності,  що суперечить закону чи установчим документам,  до  нього  може  бути застосовано   адміністративно-господарську   санкцію   у   вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації. Скасування державної  реєстрації  суб'єкта  господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб'єкта господарювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

Відповідно до акту від 15.11.2006р.  Державної податкової інспекції у Жовтневому районі  м. Дніпропетровська (а.с.5)  відповідач з липня 2005 року  не подає податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів.

Наведені в позовній заяві обставини є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи відповідача.

Керуючись ст. 11 Закону України „Про державну податкову службу”, ст. 38 Закону України  „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”,  ст.ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                                ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу –товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробнича фірма „Ваіс”, 49095, м. Дніпропетровськ, проспект К.Маркса, буд. 4, кв. 43; код 19304748.

Копію постанови направити управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Заяву про апеляційне оскарження постанови суду може бути подано протягом 10 днів з дня її проголошення.

          Постанова може бути оскаржена  протягом 20 днів  після подання заяви про апеляційне оскарження до апеляційного господарського суду Дніпропетровської області  через господарський суд Дніпропетровської області.

Постанова набирає законної сили відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства  України та може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства  України.

Суддя                                                                                                                               Т.І.Разіна

Дата ухвалення рішення07.12.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу302326
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а33/288-06

Ухвала від 30.11.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Постанова від 07.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні