Постанова
від 28.03.2013 по справі 804/2713/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2013 р. Справа № 804/2713/13-а Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Чорна В.В., одноособово розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Октан-Запоріжжя» про припинення юридичної особи, -

в с т а н о в и в :

19 лютого 2013 року Державна податкова інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби на виконання своїх владних повноважень звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із зазначеним адміністративним позовом.

Ухвалою суду від 20.02.2013 р., відповідно до норм ст. 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, справу призначено до розгляду в порядку скороченого провадження (а.с. 1).

Позовна заява обґрунтована тим, що відповідач порушує вимоги діючого законодавства, а саме, з 2011 року не подає до Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби за місцем своєї реєстрації як платника податків, податкових декларацій та бухгалтерської звітності, що є підставою для припинення юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлені наступні обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Октан-Запоріжжя» зареєстровано виконавчим комітетом Запорізької міської ради 15.08.2008 р. (а.с. 4), та після зміни місцезнаходження 23.12.2010 р. на м. Дніпропетровськ (а.с. 9), перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби, а реєстраційна справа - у виконавчому комітеті Дніпропетровської міської ради (а.с. 10-11).

Відповідно до п.п. 16.1.2, 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний вести у встановленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003 р., підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п.п. 11.10 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації № 979 від 22.12.2010 р. та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.12.2010 р. за N 1439/18734, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Підпунктом 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України передбачено право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Згідно акту від 09.01.2013 р., відповідач з 2011 року не подає до Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (а.с. 14).

Керівником органу податкової служби винесено розпорядження № 39 від 12.02.2013 р. про звернення до суду щодо припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Октан-Запоріжжя», яке не звітує понад року (а.с. 3).

Згідно довідки про стан розрахунків з бюджетом, відповідач не має бюджетної заборгованості (а.с. 15).

Таким чином, наданих позивачем доказів достатньо для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи відповідача, тому позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Октан-Запоріжжя» (зареєстроване виконавчим комітетом Запорізької міської ради 15.08.2008 р., код ЄДРПОУ 36097438).

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Копію постанови направити Державному реєстратору - виконавчому комітету Дніпропетровської міської ради, для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Відповідно до абз. 9 ч. 1 ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства, постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Якщо постанову було прийнято у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя В.В. Чорна

Дата ухвалення рішення28.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30239535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2713/13-а

Постанова від 28.03.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Ухвала від 20.02.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні