Ухвала
від 26.03.2013 по справі 7-17-1/33-10-582
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом

"26" березня 2013 р. Справа № 7-17-1/33-10-582 За заявою кредиторів:

1. Приватного виробничо-комерційного підприємства „Прогрес 2000";

2. фізичної особи ОСОБА_1;

3. фізичної особи ОСОБА_2;

4. фізичної особи ОСОБА_3;

5. фізичної особи ОСОБА_4;

6. фізичної особи ОСОБА_5

Суддя Лепеха Г.А.

П р е д с т а в н и к и :

Від ПАТ „ПІБ" - Завалькевич Є.В., за довіреністю.

Керуючий санацією - Назаренко Л.С.

У судовому засіданні 12.03.2013р. оголошувалась перерва до 26.03.2013р. за правилами ст.77 ГПК України.

Суть спору: Приватне виробничо-комерційне підприємство „Прогрес 2000", фізична особа ОСОБА_1, фізична особа ОСОБА_2, фізична особа ОСОБА_3, фізична особа ОСОБА_4, фізична особа ОСОБА_5 звернулись до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство закритого акціонерного товариства „Аква", посилаючись на неспроможність погасити заборгованість у сумі 278 198,33 грн.

Ухвалою від 10.02.2010р. порушено провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Аква", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою підготовчого засідання від 03.03.2010р. судом визнані грошові вимоги ініціюючих кредиторів до боржника у заявлених сумах, зобов'язано ПВКП „Прогрес 2000" подати оголошення до офіційних друкованих органів про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника з метою виявлення всіх кредиторів та можливих санаторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Ільєнок Л.С.

В подальшому, ухвалою від 08.05.2012р. розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Назаренко Л.С.

Ухвалою попереднього засідання від 12.06.2012р. затверджено поданий розпорядником майна та визнаний судом реєстр вимог кредиторів.

На виконання п.п. 3, 4, 5 резолютивної частини ухвали від 12.06.2012р. розпорядник майна надав протокол засідання комітету кредиторів ЗАТ „Аква" №03-23/10/2012 від 23.10.2012р., відповідно до якого прийнято рішення щодо звернення до суду з клопотанням про введення процедури санації боржника та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Назаренко Л.С.

Ухвалою від 23.10.2012р., крім іншого, введено процедуру санації боржника, керуючим санацією призначено арбітражного керуючого Назаренко Л.С.

Пунктом 8 резолютивної частини ухвали від 23.10.2012р. зобов'язано керуючого санацією протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про введення процедури санації боржника у відповідності зі ст.18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013р.) розробити та надати комітету кредиторів план санації боржника на затвердження; протягом шести місяців надати суду для розгляду затверджений комітетом кредиторів план санації.

Незважаючи на зазначене, керуючий санацією доказів виконання ухвали від 23.10.2012р. не надав.

Відповідно до ч.6 ст.18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013р.) якщо протягом шести місяців з дня винесення ухвали про санацію в господарський суд не буде подано плану санації боржника, господарський суд має право прийняти рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до цього Закону.

Розглянувши матеріали справи, врахувавши викладені обставини, суд дійшов до висновку, що вимоги ухвали про введення процедури санації та статті 18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013р.) з боку керуючого санацією не виконані, у зв'язку з чим суд вважає за можливе визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до положень ч.1 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013р.) з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури.

Частиною 2 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013р.) передбачено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, зобов'язує ліквідатора опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови відповідно до п.п. 3, 5 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013р.), докази опублікування надати суду.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині - за умови зазначення про це у самому Законі, тобто субсидіарно.

У разі протиріч норм цього Закону іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону.

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

Поряд з цим, 19.01.2013р. набрав чинності Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції №4212-VI від 22.12.2011р.

Відповідно до приписів ч.1 Розділу Х Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції №4212-VI від 22.12.2011р. положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 37-48 та ч.1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції №4212-VI від 22.12.2011р., суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом закрите акціонерне товариство „Аква" (Одеська область, м.Рені, вул. Комсомольська, 253. Код ЄДРПОУ 32173972).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру закритого акціонерного товариства „Аква", передбачену ст.ст. 37-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції №4212-VI від 22.12.2011р.

3. Призначити ліквідатором закритого акціонерного товариства „Аква" арбітражного керуючого Назаренко Ларису Сергіївну (ліцензія серії АВ №547932 від 15.12.2010р.; ід. код НОМЕР_1; місце проживання: АДРЕСА_1; адреса для листування: 65088, м.Одеса, а/с 212).

4. Скасувати арешт, накладений на майно закритого акціонерного товариства „Аква", визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається

5. Припинити повноваження органів управління закритого акціонерного товариства „Аква" щодо управління банкрутом та розпорядження його майном. Звільнити керівника закритого акціонерного товариства „Аква" з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Зобов'язати посадових осіб закритого акціонерного товариства „Аква" протягом п'ятнадцяти днів передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

7. Зобов'язати ліквідатора банкрута у п'ятиденний строк опублікувати відомості про визнання закритого акціонерного товариства „Аква" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах. Примірник оголошення надати суду.

8. Зобов'язати ліквідатора банкрута надати суду відомості про персональний склад членів ліквідаційної комісії.

9. Зобов'язати ліквідатора банкрута після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

10. Розгляд справи призначити на „14" травня 2013р. о 10:10 . Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

11. Зобов'язати у наступному засіданні представити:

ліквідатора банкрута - звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс банкрута.

12. Визнати явку сторін та ліквідатора банкрута у судове засідання обов'язковою.

Примірник постанови надіслати: кредиторам, ліквідатору банкрута, ДВС Ренійського району Одеської області, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Ренійського району Одеської області.

Суддя Лепеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30275461
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7-17-1/33-10-582

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні