Постанова
від 26.03.2013 по справі 5006/42/90б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.03.13 р. Справа № 5006/42/90б/2012

за заявою кредитора (заявника) Фізичної особи Суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 м. Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Карпенко А.А.

Суддя О.В.Попов

Представники:

від кредитора: ОСОБА_1

від боржника: не з'явився

арбітражний керуючий: не з'явився

Ухвалою суду від 27.12.12 за заявою Фізичної особи Суб'єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 м. Донецьк господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк у зв'язку з його фінансовою неспроможністю, введена процедура розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Карпенко А.А.

Ухвалою суду від 14.01.13 за результатами підготовчого засідання встановлена дата засідання суду для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства (санація, ліквідація) на 26.03.13.

Ухвалою суду від 05.03.13 за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів, розпорядника майна зобов'язано надати аналіз фінансово - господарського стану боржника з висновками щодо можливості введення однієї з подальших процедур банкрутства (санація, ліквідація); комітет кредиторів зобов'язано надати клопотання щодо можливості введення подальших процедур банкрутства (санація, ліквідація).

14.03.13 проведені загальні збори кредиторів по справі №5006/42/90Б/2012, на яких обраний комітет кредиторів у складі 1 кредитора.

21.03.13 голова комітету кредиторів звернувся до господарського суду Донецької області з клопотанням про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором по справі №5006/42/90Б/2012 арбітражного керуючого Карпенко А.А. Суду також наданий протокол зборів комітету кредиторів № 1 від 14.03.13, на якому прийнято відповідне рішення.

Розпорядником майна 21.03.13 до господарського суду Донецької області наданий аналіз фінансово-господарського стану розпорядника майна станом на 14.03.13 з доданими документами, заява арбітражного керуючого Карпенко А.А. відповідно до вимог п.3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про згоду на призначення ліквідатором по даній справі та копія ліцензії серії НОМЕР_2 від 24.02.12 на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), клопотання №б/н б/д про розгляд справи без його участі.

Розглянувши в судовому засіданні 26.03.13 клопотання голови комітету кредиторів про припинення процедури розпорядження майном боржника і повноважень розпорядника майна Карпенко А.А., введення ліквідаційної процедури по справі №5006/42/90Б/2012 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк та призначення ліквідатором по справі арбітражного керуючого Карпенко А.А., аналіз фінансово - господарського стану Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк, матеріали справи та надані документи, заслухавши пояснення представника кредитора, господарський суд встановив:

Відповідно до поданого аналізу фінансово - господарського стану Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк, боржник фінансово - господарську діяльність не здійснює, фінансове становище боржника характеризується неплатоспроможністю. Майнові активи підприємства за рахунок яких можливе погашення кредиторської заборгованості на праві власності у боржника відсутні, відкриті рахунки відсутні, дебіторська заборгованість не виявлена, за період 2012 року статистична звітність до відповідних органів не надавалась, що підтверджується також листом Головного управління статистики в Донецькій області №06/2-12-142 від 12.03.13. Відповідно до акту обстеження б/н від 01.03.13 Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк не знаходиться за вказаною адресою. Станом на 26.03.13 заяви осіб, які бажають взяти участь у санації боржника в якості інвестора, до суду не надходили, підстави для відновлення платоспроможності боржника відсутні.

У зв'язку з викладеним розпорядником майна зроблено висновок про відсутність підстав для введення процедури санації, а подальше проведення процедури банкрутства по справі можливо в рамках визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до приписів ст.1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI, (далі - Закон про банкрутство) суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно з вимогами ч.6 ст.26 Закону про банкрутство під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону.

В силу ч.8 ст.26 Закону про банкрутство прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.

Згідно ст.37 Закону про банкрутство у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Комітетом кредиторів на засіданні 14.03.13 прийнято рішення клопотати про введення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Карпенко А.А.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора висловився за доцільність визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно ч.1 ст.40 Закону про банкрутство у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

В силу ч. 8 ст.26 вказаного закону рішення щодо звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) належить до компетенції комітету кредиторів.

Відповідно до приписів ст.114 Закону про банкрутство кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів. До призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії осіб зазначених у пунктах 1-3 ч. 2 вказаної статті.

Відповідна заява арбітражного керуючого Карпенко А.А. 21.03.13 подана до господарського суду Донецької області та міститься в матеріалах справи.

З огляду на вищевикладене, беручи до уваги положення ч.ч.6, 8 ст.26 та ч. 1 ст.37, ст.114 Закону про банкрутство, наявний фінансовий стан боржника та прийняте комітетом кредиторів рішення, суд дійшов висновку про наявність підстав для визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Карпенко А.А.

Враховуючи викладене та керуючись ч.1 ст.2, ч.8 ст.26, ст.ст.37-40, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI, ст.ст.4-1, 86 ГПК України, господарський суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк (код ЄДРПОУ 36617444), що зареєстроване за адресою: 83112, Донецька область, м.Донецьк, Кіровський район, вул. Адегійська, буд.14 банкрутом внаслідок його фінансової неспроможності.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 26.03.14.

3. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРПРОДІМПОРТ» м. Донецьк арбітражного керуючого - Карпенко Андрія Анатолійовича (ліцензія серії НОМЕР_2; ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса місця проживання: АДРЕСА_1

4. Ліквідатору відповідно до вимог ч.ч.3,4 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI, з урахуванням ч. 1 Прикінцевих та перехідних положень здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах; докази публікації оголошення представити суду.

5. Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з документами, передбаченими ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI.

Суддя Попов О.В.

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області - , сторонам - .

Дата ухвалення рішення26.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30293283
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5006/42/90б/2012

Ухвала від 29.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 13.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Постанова від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 05.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 27.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні