Ухвала
від 28.03.2013 по справі 905/23/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

28.03.13 р. Справа № 905/23/13-г

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю «CОЛТЕХ», м. Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Торгівельний Союз», м. Донецьк

про визнання банкрутом

Суддя Лейба М.О.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 04.01.13р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛТЕХ», м. Донецьк порушена справа про банкрутство відсутнього боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Торгівельний Союз», м. Донецьк; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою суду від 15.01.13р. боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 2 місяці до 15.03.13р. та ліквідатором призначений ініціюючий кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЛТЕХ», м. Донецьк.

26.03.13р. ліквідатор звернувся до господарського суду з клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Торгівельний Союз», м. Донецьк та про витребування в порядку ст.38 Господарського процесуального кодексу України у реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м. Донецьку додаткових доказів.

Розглянувши надане клопотання, суд встановив:

В силу п.1-1 прикінцевих положень Закону України Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону від 22.12.11р. №4212-VI, який вступив в дію 19.01.13р., положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цього Закону.

Вказана справа порушена 04.01.13р., тобто до набрання чинності зазначеним законом.

З огляду на зазначене, дана ухвала приймається судом відповідно до норм Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 30.06.99р.

У відповідності з п.1 ст.5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.92р. №2343-XII в редакції Закону від 30.06.99р. №784-XIV (далі - Закон про банкрутство) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст.4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

За змістом Закону про банкрутство до повноважень ліквідатора належить виявлення майнових активів боржника; вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходяться у третіх осіб.

Згідно ч.1 ст.38 ГПК України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Як вбачається із змісту поданого клопотання в ході здійснення своїх повноважень ліквідатор звертався до державного реєстратора прав на нерухоме майно із запитом про надання необхідної інформації, проте рішенням №1100686 від 23.03.13р. у наданні ліквідатору необхідної інформація було відмовлено. Відсутність відомостей щодо наявності чи відсутності зареєстрованих за боржником прав власності на нерухоме майно та їх обтяження впливає на формування ліквідаційної маси та розмір погашення вимог кредиторів в межах провадження даної справи.

Вказані обставини свідчать про неможливість ліквідатора станом на теперішній час подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

З огляду на вищевикладене та беручи до уваги необхідність подальшого здійснення ліквідаційних заходів з метою належного завершення ліквідаційної процедури, суд визнає дане клопотання обґрунтованим, доведеним та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись п.1 ст.5, ст.ст.22-32, ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.92р. №2343-XII (в редакції Закону від 30.06.99р. №784-XIV), ст.ст.4-1, 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Задовольнити надане клопотання.

Продовжити строк ліквідаційної процедури по справі №905/23/13-г про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Торгівельний Союз», м. Донецьк.

Зобов'язати реєстраційну службу Ворошиловського районного управління юстиції у м. Донецьку в порядку ст.38 Господарського процесуального кодексу України протягом десятиденного терміну надати повноважному представнику ліквідатора - Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛТЕХ», м. Донецьк інформаційну довідку про державну реєстрацію речових право на нерухоме майно банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Торгівельний Союз», м. Донецьк (код ЄДРПОУ 37491457).

Ліквідатору по закінченні встановленого судом строку ліквідаційної процедури представити суду звіт про проведену роботу з документами в підтвердження проведених дій, передбаченими ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Суддя Лейба М.О.

Дата ухвалення рішення28.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30293335
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування в порядку ст.38 Господарського процесуального кодексу України у реєстраційної служби Ворошиловського районного управління юстиції у м. Донецьку додаткових доказів. Розглянувши надане клопотання

Судовий реєстр по справі —905/23/13-г

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 26.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Постанова від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 04.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні