Ухвала
від 26.03.2013 по справі 24/5005/4388/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

26.03.13р. Справа № 24/5005/4388/2012

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання Бєлан С.І.

за участю представників сторін:

від кредитора - не з'явився

від боржника - не з'явився

розглянувши справу

за заявою Управління Пенсійного фонду України в м.Першотравенську

до боржника Приватного підприємства "Комплект-Плюс", 52800, м.Першотравенськ, Дніпропетровська область, вул.Леніна, буд.5, кв.12 (ЄДРПОУ 34357150)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ухвалою від 17.05.12р. господарським судом Дніпропетровської області порушена справа про визнання боржника Приватного підприємства "Комплект-Плюс", 52800, м.Першотравенськ, Дніпропетровська область, вул.Леніна, буд.5, кв.12 (ЄДРПОУ 34357150) банкрутом.

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 05.06.12р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, ліквідатором у справі призначено ініціюючого кредитора - Управління Пенсійного фонду України в м.Першотравенську (52800, м.Першотравенськ, вул.Шкільна, 35, ЄДРПОУ 23065887).

Відповідно до ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

19.03.13 р. на затвердження до господарського суду Дніпропетровської області надійшов звіт про проведену роботу з додатками та ліквідаційний баланс ліквідатора ініціюючого кредитора Управління Пенсійного фонду України в м.Першотравенську.

В судове засідання представники Управління Пенсійного фонду України в м.Першотравенську, Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Першотравенську Дніпропетровської області, Першотравенський міський центр зайнятості Дніпропетровської області не з'явились, про час та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством передбачено особливу процедуру встановлення всіх відомих ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенційних кредиторів належать органи податкової служби, фонди соціального страхування та їх повідомлення ліквідатором здійснюється шляхом надіслання письмових повідомлень таким кредиторам.

В результаті ліквідаційної процедури ліквідатором встановлена та підтверджена кредиторська заборгованість:

- Управління Пенсійного фонду України в м. Першотравенську на суму 1326, 04 грн.;

- Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Першотравенську на суму 101, 57 грн.;

- Першотравенський міський центр зайнятості на суму 9, 59 грн.

Згідно довідок Павлоградського РЕР ДАІ ГУМВС України № 1154 від 01.08.12р., КП "Павлоградське міжміське бюро технічної інвентаризації" № 12858 від 18.10.12р., Відділу Держкомзему у м. Першотравенську № 1171/01-12 від 09.08.12р., Управління Державної виконавчої служби ГУЮ у Дніпропетровській області № 913/3-14 від 01..12р., Відділу примусового виконання рішень № Ц14/11827 від 18.07.12р., Інспекції державної технічного нагляду № 1567-01.1-21 від 24.07.12р., за боржником нерухомого майна, автотранспортних засобів, сільськогосподарської техніки, земельних ділянок не зареєстровано, виконавчі провадження відсутні.

На запит ліквідатора отримана відповідь від Першотравенської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про відсутність заборгованості банкрута.

Згідно листа № 217/15 від 07.11.12р. Східно - Дніпровської ОДПІ станом на 07.11.12р. Приватне підприємство "Комплект -Плюс" не обліковується.

Згідно листа № 88-0-00/10-72 від 11.01.13р. ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" станом на 28.12.12р. залишок коштів, який належить Приватному підприємству "Комплект - Плюс " складає 68, 74 грн.

Зняття вищенаведених коштів з рахунку є недоцільним, оскільки потребує виготовлення дублікату печатки банкрута, а витрати на здійснення вказаних дій буде перевищувати розмір коштів, що залишився на рахунках банкрута.

Ст.16 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що з метою забезпечення органів державної влади та учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємців) створюється ЄДР, який містить відомості щодо місцезнаходження юридичної особи, дати та номеру записів про внесення змін до нього, дати видачі або зміни свідоцтва про державну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та № записів про внесення змін до них, про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", який набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР містяться відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст.18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. Якщо відомості, які підлягають внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою. Вказаний Закон, також, визначає порядок внесення до ЄДР записів про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здійснюються державним реєстратором (п.7 ст.19 вищевказаного Закону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", до ЄДР внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

У зв'язку з чим виявити майно, провести інвентаризацію активів боржника, витребувати бухгалтерську документацію у посадових осіб, неможливо та не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стягнення дебіторської заборгованості.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Господарського процесуального кодексу України та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає, що ліквідатор надав суду достатньо доказів про відсутність боржника за адресою місцезнаходження, повно відобразив обставини справи, додав відповідні документи до звіту.

Майна, та інших активів, що належить банкруту, не виявлено. У зв'язку з тим, що активів банкрута не виявлено, задоволення вимог кредиторів не відбувалось.

Таким чином, господарським судом встановлено, що ліквідатором у ході здійснення ліквідаційної процедури здійснено всі заходи для виявлення кредиторів, майна банкрута, як передбачено ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Станом на 26.03.13р. до господарського суду не надходило заперечень стосовно затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Приватного підприємства "Комплект-Плюс", м. Першотравенськ.

Ліквідувати юридичну особу Приватного підприємства "Комплект-Плюс", 52800, м.Першотравенськ, Дніпропетровська область, вул.Леніна, буд.5, кв.12 (ЄДРПОУ 34357150).

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

- Управління Пенсійного фонду України в м. Першотравенську на суму 1326, 04 грн.;

- Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Першотравенську на суму 101, 57 грн.;

- Першотравенський міський центр зайнятості на суму 9, 59 грн.

Припинити повноваження ліквідатора у справі № 24/5005/43882012 про банкрутство Приватного підприємства "Комплект-Плюс", 52800, м.Першотравенськ, Дніпропетровська область, вул.Леніна, буд.5, кв.12 (ЄДРПОУ 34357150)-Управління Пенсійного фонду України в м.Першотравенську (52800, м.Першотравенськ, вул.Шкільна, 35, ЄДРПОУ 23065887).

Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію цієї ухвали направити органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення26.03.2013
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30296020
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —24/5005/4388/2012

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 20.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні