Ухвала
від 11.12.2012 по справі 2н-327/2012
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

"11" грудня 2012 р. справа № 2н-327/12

Суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Богданенко І.Ю. , розглянувши заяву управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 29 квітня 2010 року за результатами розгляду апеляційної скарги управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області на постанову Олександрівського районного суду Кіровоградської області від 04 вересня 2009 року по справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області про зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Олександрівського районного суду Кіровоградської області від 04 вересня 2009 року адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено частково. Зобов'язано управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області здійснити перерахунок та виплату ОСОБА_1 надбавки, передбаченої статтею 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни", у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком за період з часу з 09 липня 2007 року по 31 грудня 2007 року.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 29 квітня 2010 року апеляційну скаргу управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області залишено без задоволення, постанову Олександрівського районного суду Кіровоградської області від 04 вересня 2009 року -залишено без змін.

26 січня 2012 року управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області звернулося до суду з заявою про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 29 квітня 2010 року.

Вивчивши заяву про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного вважаю, що вона підлягає поверненню заявнику з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 249 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами подається до суду тієї інстанції, який першим допустив помилку при вирішенні справи внаслідок незнання про існування цієї обставини.

З матеріалів справи вбачається, що справу вирішено Олександрівським районним судом Кіровоградської області, яким прийнято постанову від 04 вересня 2009 року про задоволення позову. Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 29 квітня 2010 року постанову суду першої інстанції залишено без змін.

Таким чином, із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами рішення суду, яким по суті вирішено заявлені позовні вимоги, управлінню Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області слід звертатися до суду першої інстанції.

З огляду на викладені обставини, враховуючи вимоги пункту 6 частини 2 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, вважаю за необхідне заяву управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області повернути заявку, як не підсудну цьому суду, роз'яснивши право звернення з відповідною заявою до суду першої інстанції.

Керуючись пунктом 6 частини 2 статті 108, статтею 249 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Заяву управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 29 квітня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Кіровоградської області -повернути заявнику.

Роз'яснити право заявника звернутись з заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами до суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подання касаційної скарги до Вищого адміністративного суду України.

Суддя І.Ю. Богданенко

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.12.2012
Оприлюднено01.04.2013
Номер документу30311495
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2н-327/2012

Ухвала від 11.12.2012

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Богданенко І.Ю.

Судовий наказ від 26.09.2012

Цивільне

Станично-Луганський районний суд Луганської області

Соболєв Є. О.

Ухвала від 26.09.2012

Цивільне

Станично-Луганський районний суд Луганської області

Соболєв Є. О.

Судовий наказ від 30.03.2012

Цивільне

Первомайський міський суд Луганської області

Мозолєва Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні