Ухвала
від 03.04.2013 по справі 5016/3078/2012(5/120)
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

"03" квітня 2013 р.Справа № 5016/3078/2012(5/120) Колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду у складі:

Головуючого судді: Сидоренка М.В.

Суддів: Жекова В.І.

Аленіна О.Ю.

Розглянувши апеляційну скаргу: Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Миколаєва

на ухвалу господарського суду Миколаївської області від 13.03 2013р.

у справі № 5016/3078/2012 (5/120)

за заявою приватного підприємства «Імені Т.Г.Шевченка»

до товариства з обмеженою відповідальністю «СТК-ГРУП»

при участі ліквідатора Шибко О.Л.

про визнання банкрутом

В с т а н о в и л а:

Відповідно до ч. 2 ст. 4 1 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі також - Закон про банкрутство).

Положеннями ст. 93 ГПК України передбачено, що апеляційна скарга подається на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня її оголошення місцевим господарським судом; ч.3 ст. 50 ГПК України передбачено, що перебіг процесуального строку, обчислюваного роками, місяцями або днями, починається наступного дня після календарної дати або настання події, якими визначено його початок; ч. 3 ст. 51 ГПК України визначено, що у випадках, коли останній день строку припадає на неробочий день, днем закінчення строку вважається перший наступний за ним робочий день.

Згідно до ч. 4 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про поновлення цього строку або таке клопотання відхилено.

Апеляційна скарга подана Державною податковою інспекцією у Ленінському районі м. Миколаєва (далі також - ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва, Скаржник) на ухвалу господарського суду Миколаївської області від 13 березня 2013р., отже останній день оскарження вказаної ухвали припав на 18 березня 2013р.

Між тим, згідно штампу реєстрації вхідної кореспонденції, вказана скарга була подана ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва до господарського суду Миколаївської області лише 26 березня 2013р.

Отже Скаржником було пропущено встановлений строк апеляційного оскарження зазначеної ухвали.

Статтею 93 ГПК України передбачено можливість поновлення строку апеляційного оскарження шляхом подання Скаржником клопотання (заяви) про поновлення такого строку. Однак, а ні в апеляційній скарзі, а ні окремо Скаржником клопотань про поновлення строків апеляційного оскарження вказаної ухвали заявлено не було.

Разом з цим судова колегія звертає увагу Скаржника на те, що відповідно до вимог ч.1 ст. 95 ГПК України особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони відсутні. Згідно положень п. 2 ч.1 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам).

Статтею 1 Закону про банкрутство ( в його редакції на момент порушення справи про банкрутство) визначено, що сторонами у справі про банкрутство є кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут). Крім цього вказаною статтею визначено, що учасниками провадження у справі про банкрутство є сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю.

Відтак, з врахуванням наведених вище вимог ч. 2 ст. 4 1 ГПК України, особа яка подає апеляційну скаргу у порядку провадження справи про банкрутство, має надсилати копії апеляційної скарги та матеріалів до неї всім вищезазначеним учасникам, в разі їх присутності в такому провадженні. Між тим матеріали поданої ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва апеляційної скарги містять лише відмітку про її отримання ліквідатором Боржника - Шибко О.Л., однак жодних доказів надсилання апеляційної скарги кредитору у справі - приватному підприємству «Імені Т.Г. Шевченко» Скаржником надано не було.

Зважаючи на вищенаведене судова колегія дійшла висновку, що апеляційна скарга ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва на ухвалу господарського суду Миколаївської області від 13 березня 2013р. підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись ст. 86, п.2, 4 ч. 1 ст. 97 ГПК України, колегія суддів, -

У х в а л и л а :

1. Повернути апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Миколаєва на ухвалу господарського суду Миколаївської області від 13 березня 2013р. без розгляду.

2. Справу повернути до господарського суду Миколаївської області.

Головуючий суддя М.В.Сидоренко

Суддя: В.І. Жеков

Суддя: О.Ю. Аленін

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення03.04.2013
Оприлюднено04.04.2013
Номер документу30390247
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/3078/2012(5/120)

Ухвала від 02.01.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 03.04.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 13.03.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 06.03.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Постанова від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні