Ухвала
від 12.02.2009 по справі 15/188б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/188б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                              У Х В А Л А

                                                  по справі про банкрутство

12.02.09 р.                                                                                          Справа № 15/188б                               

Розглянувши матеріали справи за заявою Шахтарської об'єднаної Державної податкової  інспекції, м.Шахтарськ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Шахтарський Райсількомунгосп”, м.Шахтарськ

арбітражний керуючий  Давиденко О.І.

про банкрутство

Суддя Плотніцький Б.Д.

Представники:

Від кредиторів: Сиром'ятникова Є.В. – довір., Ракітова К.О. – довір., Степаненко О.М. – довір., Білостоцька М.В. – довір.

Від боржника: не з'явились

Арбітражний керуючий: Давиденко О.І. - ліквідатор

В засіданні суду брали участь:

Господарським судом Донецької області ухвалою від 28.10.2004р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Шахтарський Райсількомунгосп”, м.Шахтарськ.

Постановою суду від 10.03.2005р. боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та призначений ліквідатор – арбітражний керуючий Давиденко О.І.

Судовими ухвалами від 21.09.2006р. та 03.01.2007р. строк ліквідаційної процедури був продовжений до 22.12.2006р. та 22.06.2007р. відповідно.

Ухвалою суду від 22.01.2009р. господарським судом викликано сторін в судове засідання для вирішення питання щодо затвердження звіту і ліквідаційного балансу боржника та подальшого провадження по справі.

03.02.2009р. господарським судом отриманий звіт та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „Шахтарський Райсількомунгосп”, м.Шахтарськ.

В засідання суду 12.02.2009р. з'явились представники кредиторів та ліквідатор, повноваження яких підтверджені належним чином.

Розглянувши в судовому засіданні звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та інші матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора та представників кредиторів, господарським судом встановлено наступне:

За рахунок здійснених заходів ліквідатором були отримані грошові кошти на загальну суму 144 475 грн. 41 коп., зокрема від населення за надані комунальні послуги по укладеним договорам на реструктуризацію заборгованості у сумі 18 025 грн. 54 коп., стягнуто дебіторську заборгованість за судовими рішенням у сумі 1 767 грн. 36 коп., від реалізації майна у сумі 8 051 грн. 51 коп., стягнута дебіторська заборгованість за недоплачене майно до порушення провадження справи про банкрутство у сумі 16 667 грн. 00 коп. та отримана цільова грошова субвенція на погашення заборгованості по заробітній платі у сумі 100 000 грн. 00 коп.

Дані кошти були направлені на погашення заборгованості по заробітній платі, оплату послуг ліквідатора, кредиторської заборгованості та інші витрати.

Зокрема, заборгованість по заробітній платі була погашена у сумі 84 177 грн. 43 коп. за рахунок виділеної субвенції у відповідності до розпорядження Донецької обласної державної адміністрації №328 від 26.08.2005р., частково були погашені кредиторські заборгованості Шахтарської ОДПІ у сумі 34 699 грн. 86 коп., Шахтарського міського центру зайнятості у сумі 14 263 грн. 35 коп., а також у повному обсязі були погашені кредиторські вимоги Державного обласного комунального підприємства „Донецькоблводоканал” у сумі 654 грн. 67 коп. та Дочірньої компанії Національної акціонерної компанії „Нафтогаз України” у сумі 27 817 грн. 91 коп.

Також були оплачені послуги ліквідатора у сумі 13 860 грн. 41 коп., послуги зв'язку у сумі 442 грн. 00 коп., витрати на оформлення позовних заяв у сумі 248 грн. 00 коп., господарські витрати у сумі 2059 грн. 00 коп. та послуги банку у сумі 280 грн. 00 коп.

Станом на 02.02.2009р. заборгованість по заробітній платі становить 66 650 грн. 08 коп., яка не може бути погашена внаслідок відсутності майна банкрута та грошових коштів для погашення.

Під час ліквідаційної процедури ліквідатором була встановлена відсутність у банкрута нерухомого майна (згідно відповіді БТІ) та земельних ділянок (згідно даних відділу земельних ресурсів).

Виявлені 6 одиниць транспортних засобів були реалізовані за біржовими контрактами.

Загальна сума реалізації ліквідаційної маси банкрута складає – 12 790 грн. 00 коп.

Ліквідатором у повному обсязі передані на архівне зберігання документальні матеріали по особовому складу банкрута.

В ході ліквідаційної процедури була встановлена наявність у банкрута дебіторської заборгованості у загальній сумі 619,9тис.грн., проте на підприємстві у повному обсязі була відсутня бухгалтерська документації щодо вказаної дебіторської заборгованості.

Станом на 02.02.2009р. з цієї суми дебіторської заборгованості було фактично стягнуто 36,3тис.грн., тобто дебіторська заборгованість на день розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута становить 90,8тис.грн.

За твердженням ліквідатора, вказану дебіторську заборгованість неможливо стягнути у зв'язку з відсутністю документів, які підтверджують її виникнення (пожежа на підприємстві у 2001р.), вилученням документів правоохоронними органами та залучення їх до матеріалів кримінальної справи відносно колишнього керівника банкрута, закінченням строку позовної давності та відсутністю коштів для сплати інформаційно – технічного забезпечення судового процесу у сумі 2300 грн. 00 коп. та судового збору у сумі 3 000 грн. 00 коп.

Дебіторська заборгованість була частково погашена у зв'язку з погашенням заборгованості за надані послуги обезціненими грошовими вкладами колишнього СРСР, шляхом оформлення чеків на суму 34,7тис.грн., яка була направлена на погашення заборгованості по податкам, зборам та обов'язковим платежам.

На засіданні комітету кредиторів 02.02.2009р. більшістю голосів було прийняте рішення про списання дебіторської заборгованості у сумі 72,6 тис.грн.

При цьому, УПФУ в Шахтарському районі заперечує проти списання вказаної суми дебіторської заборгованості, оскільки банкрут має велику кредиторську заборгованість, в том числі по страхових внесках до УПФУ в Шахтарському районі. Від сплати страхових внесків залежить страховий стаж для призначення в подальшому пенсій колишнім працівникам підприємства.

У зв'язку з вищевикладеними підставами УПФУ в Шахтарському районі вважає списання дебіторської заборгованості неможливим.

Дана позиція УПФУ була викладена в судовому засіданні 12.02.2009р. уповноваженим представником по довіреності.

Розглянувши матеріли справи, заслухавши пояснення представників кредиторів та ліквідатора, господарський суд зазначає наступне:

У відповідності з п.4 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кредитори,  у тому числі  і  органи  державної  податкової служби, інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і  зборів (обов'язкових платежів), мають на зборах кредиторів кількість голосів, пропорційну сумі вимог кредиторів, включених до реєстру  вимог  кредиторів,  кратній  тисячі  гривень.  

За приписом п. 8 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: вибори голови комітету; скликання зборів кредиторів; підготовку та укладення мирової угоди; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість; інші питання, передбачені цим Законом.

При цьому, п.9 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлює, що рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

При дослідженні наданого суду протоколу засідання комітету кредиторів б/н від 02.02.2009р. судом встановлено, що рішення про списання дебіторської заборгованості у сумі 72,6тис.грн. було прийняте комітетом кредиторів більшістю голосів – 128 з розрахунку УПФУ в Шахтарському районі – 110 голосів, Шахтарська ОДПІ – 71 голос та ВАТ „Донецькобленерго” ХЕМ – 57 голосів, тобто за прийняте рішення проголосували Шахтарська ОДПІ та ВАТ „Донецькобленерго” ХЕМ.

Дане рішення є таким, що відповідає вимогам п.9 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, тому заперечення УПФУ в Шахтарському районі в цій частині судом до уваги не приймаються.

В результаті проведеної роботи встановлено, що у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, щоб задовольнити кредиторську заборгованість у сумі 457 821 грн. 35 коп.

02.02.2009р. комітет кредиторів на засіданні комітету кредиторів більшістю голосів прийняв рішення про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та  звернення до господарського суду з відповідним клопотанням (протокол б/н від 02.02.2009р., який наявний в матеріалах справи).

В судовому засіданні ліквідатор та присутні кредитори, окрім УПФУ в Шахтарському районі, підтримують клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу, ліквідацію банкрута та припинення провадження по справі.

УПФУ в Шахтарському районі стверджує про неможливість затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута у зв'язку з неправомірним списанням дебіторської заборгованості як безнадійної, про що зазначено в протоколі засідання комітету кредиторів б/н від 02.02.2009р.

Заперечення УПФУ в Шахтарському районі господарським судом до уваги не приймаються з підстав, викладених вище.

За таких обставин в силу п.2 ст.32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” підприємство-банкрут підлягає ліквідації.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 31, 32, 40 п.6, ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                           У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „Шахтарський Райсількомунгосп”, м.Шахтарськ (ЄДРПОУ 01355254).

Ліквідувати юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю „Шахтарський Райсількомунгосп”, м.Шахтарськ (ЄДРПОУ 01355254), що зареєстроване за адресою: 86211, Донецька область, м.Шахтарськ, вул.Космонавтів,1.

Провадження по справі  №15/188б припинити.

Ліквідатору повідомити про завершення ліквідаційної процедури державний орган з питань банкрутства.

Зобов'язати ліквідатора закрити рахунок банкрута в банківській установі; знищити печатки та штампи, докази подати до суду в 10-денний строк.

     

Суддя                                                                                                         Плотніцький Б.Д.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :

господарському суду Донецької області -   ,

сторонам -   ,

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення12.02.2009
Оприлюднено03.03.2009
Номер документу3039141
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/188б

Ухвала від 12.02.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 03.02.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 12.07.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 30.10.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні